Qui Nguyen e noul campion mondial de poker: fără rival la masa finală a WSOP Main Event 2016! Reacţia uluitoare a lui Negreanu

 

nguyen-deschidere.png

Qui Nguyen este marele câştigător al WSOP Main Event 2016. După o masă finală în care i-a dominat de o manieră categorică pe adversari, jucătorul născut în Vietnam şi stabilit în Las Vegas s-a încununat campion mondial. La prima sa prezenţă la Main Event, Qui a reuşit o performanţă incredibilă, asigurându-şi totodată şi un cec în valoare de peste 8 milioane de dolari.

INTRĂ ÎN CAMERA DE POKER RECOMANDATĂ DE PARIURIX.COM PENTRU A ÎŢI TESTA ABILITĂŢILE LA MASA DE JOC!

După mai bine de trei luni de pauză, cei nouă care au pătruns la masa finală a celui mai important turneu de poker din lume au revenit la Rio All-Suite Hotel & Casino din Las Vegas duminică noapte. Rând pe rând Fernando Pons, Jerry Wong, Griffin Benger, Kenny Hallaert, Vojtech Ruzicka şi Michael Ruane au părăsit turneul, asigurându-şi fiecare un cec de peste un milion de dolari, astfel că astăzi, în ultima zi, mai rămăseseră trei concurenţi pentru marele premiu şi brăţara la care au avut acces atât de puţini de-a lungul timpului.

Acţiunea de miercuri a pornit cu Nguyen în poziţia de chip leader, el având în faţă un stack de 197.600.000 fise. Gordon Vayo se situa pe locul secund (89.000.000 chipuri), în timp ce Cliff Josephy, cel care la startul mesei finale era chip leader, mai deţinea doar 50.000.000 de fise.

cliff.jpg

Cliff, cât ghinion!

Una dintre cele mai spectaculoase şi dramatice mâini din istoria recentă a WSOP a avut loc chiar astăzi şi a semnat în mare măsură ieşirea din scenă a lui Josephy (singurul de la masa finală cu brăţară în WSOP). Chiar dacă a reuşit ulterior să se dubleze, acesta nu a mai avut suficiente gloanţe şi, în cele din urmă, a trebuit să se mulţumească cu locul trei.

Dar să revenim la mâna amintită. Din button, Cliff a mărit potul la 2,5 milioane, cu 2-2, în timp ce Vayo, din small blind, cu 3-3 a dat call. Acţiunea a ajuns la Qui, care cu A-J offsuited, a mers pe varianta re-raise: 7,7 milioane. "Friendly pot", după ce şi ceilalţi doi jucători au plătit, iar flopul a fost unul incredibil: K-3-2 rainbow, pentru set vs set. Pe un turn 4 de romb s-a ajuns la all-in între Vayo şi Josephy, care nu a putut pleca din pot.

După această mână, Vayo s-a instalat confortabil în poziţia de lider, cu 203.600.000 fise (170 big blinduri), în timp ce Josephy a rămas cu doar 9.800.000 de chipuri (doar 8 bb-uri).

 

Play-uri incredibile pentru Nguyen

Deşi după potul mai sus amintit, mulţi îl considerau pe Vayo mare favorit, în condiţiile în care experienţa era de partea lui şi se dovedise un jucător mult mai calculat (în ciuda faptului că are 27 de ani, este un profesionist cu 27 de clasări în bani la diferite turnee din cadrul WSOP), Nguyen a fost în stare de graţie pe durata tuturor sesiunilor.

Jucătorul cu origini asiatice are o poveste fantastică (v-am prezentat-o aici, înainte de masa finală, anticipând că ar putea fi unul dintre protagonişti), iar lipsa de experienţă a fost completată din plin cu foarte multă agresivitate.

Extrem de imprevizibil, cu bluff-uri care au avut un timeing perfect, Qui l-a dominat din toate punctele de vedere pe Gordon. Acesta din urmă, deşi a luat pe tot parcursul verii lecţii de la unul dintre cei mai renumiţi profesori de poker din lume, Marchese, a căzut în propriile capcane. A rămas mult prea pasiv, aşteptând momentul ideal să îl "lovească decisiv" pe adversar. De partea cealaltă, am asistat la un festival de pot-uri furate cu mâna mai slabă, Nguyen reuşind să pună presiune cum personal noi am văzut la un singur jucător până în prezent, dar la mesele de cash: Tom "Durrrr" Dwan.

Într-un final, după 8 ore de heads-up în care Vayo a reuşit de prea puţine ori să îl prindă cu spatele la zid pe opozant (poturile pierdute au fost de fiecare dată repede recuperate de Qui, printr-o agresivitate uluitoare), Nguyen a reuşit să se impună. Mâna finală? K treflă - 10 treflă vs J pică - 10 pică. Rezidentul din Nevada a flopat un K, astfel că Vayo a trebuit să se recunoască învins.

"Qui Nguyen, ce boss! A găsit calea să câştige poturi pe care nimeni nu îşi imagina că le mai poate lua. Ce nebunie şi presiune constantă a pus pe adversar. Pur şi simplu 'wow'!", a scris Daniel Negreanu pe twitter în timpul heads-up-ului, sintetizând perfect ceea ce s-a întâmplat.

Cu doar 52.000 de dolari câştigaţi în carieră din poker până acum, Qui Nguyen este în acest moment idolul tuturor. A adus un suflu nou în poker, îmbinând perfect agresivitatea cu play-urile perfecte şi citindu-şi adversarii ca pe nişte cărţi deschise. Într-o perioadă în care mulţi evoluează mult prea tight - iar Vayo a fost dovada vie a acestui lucru, în heads-up întâlnindu-se doi jucători cu tipologii de joc antagonice -, Qui a adus prospeţime, a arătat cât de important e curajul. "A fost extrem de obositor. Mi-am tot spus de mai multe ori: "Nu te da bătut, nu renunţa!". Le mulţumesc celor care au venit aici pentru a mă sprijini. Ştiindu-i în spate, am fost mai motivat, ei mi-au dat energia de care am avut nevoie", a spus la final jucătorul originar din Vietnam, anunţând totodată că va dona o parte din cei 8 milioane de dolari către Wounded Warrior Project, o organizaţie de binefacere care se ocupă cu sprijinul veteranilor de război.

Clasament masa finală WSOP Main Event 2016

1 – Qui Nguyen – $8,005,310
2 – Gordon Vayo – $4,661,228
3 – Cliff Josephy – $3,453,035
4 – Michael Ruane – $2,576,003
5 – Vojtech Ruzicka – $1,935,388
6 – Kenny Hallaert – $1,464,258
7 – Griffin Benger – $1,250,190
8 – Jerry Wong – $1,100,076
9 – Fernando Pons - $1,000,000

Evoluţia chipurilor la masa finală a WSOP Main Event 2016

evolutia-chipurilor.png

 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi