Putin bagă pumnul în gură operatorilor de jocuri de noroc online

În zilele următoare e foarte posibil ca operatorii celor mai tari camere de poker din lume să observe din ce în ce mai puțini jucători ruși logați pe site-urile respective. Asta ”mulțumită” lui Vladimir Putin (foto: calvinayre.com), șeful de la Kremlin demarând o campanie fără precedent împotriva jocurilor de noroc online.

Astfel, de câteva zile au fost votate amendamentele la legea federală a Rusiei cu privire la ”informații, tehnologii și protecția datelor” care aduce noi restricții privin utilizarea serviciilor VPN (Virtual Private Network) și a altor ”instrumente” pe care mulți jucători ruși le utilizează pentru a accesa informațiile online pe care guvernul rus nu le mai vrea publice. 

Legiuitorii ruși au aprobat primele măsuri la legislația anti-VPN încă din această vară, iar Putin a semnat cu entuziasm legea la sfârșitul lunii iulie. Companiile care furnizează instrumente și servicii de VPN se pot afla acum în ilegalitate dacă nu reușesc să se asigure că produsele lor nu sunt folosite pentru a accesa date online interzise.

Șefii organismului de reglementare a informațiilor de telecomunicații, Roskomnadzor s-a întâlnit cu furnizorii locali de servicii internet pentru a se asigura că aceștia și-au încheiat afacerile.

Nu mai rata nici un pariu, pariază acum de pe telefon la agenția de pariuri recomandată!

În același timp, au anunțat că experții organismului de reglementare colaborează acum cu societăți precum compania rusă de securitate Cybersecurity Kapersky Lab pentru motoarele de căutare ”Mail.ru” și ”Yandex”, precum și cu factorii de decizie ai browserului Opera (care dispune de tehnologia VPN încorporată), pentru a testa "noul sistem de interacțiune".

Roskomnadzor blochează mii de domenii interzise în fiecare săptămână, inclusiv aproximativ 1.500 de domenii legate de jocurile de noroc, în condițiile în care operatorii licențiați internațional își ”ajustează” constant activitatea pentru a scăpa de ”pumnul” cenzurii impuse de Kremlin. Cu toate astea, ministrul rus al Comunicațiilor a declarat că acest tip de sistem "nu este viabil". El a sugerat faptul că o strategie mai bună ar fi ca motoarele de căutare să informeze guvernul asupra conținutului de date interzis accesat de oameni. 

Chiar și Google a fost blocat temporar de Roskomnadzor în această vară, imediat după ce ”instrumentele” de blocare automată au detectat faptul că anumite accesări au fost redirecționate către site-ul străin al operatorului de pariuri online Fonbet. Cu toate astea, șeful Roskomnadzor, Alexandr Zharov (foto: herb.co) și-a manifestat recent dezinteresul în rectificarea unor astfel de greșeli.

Zharov s-a referit la un raport al Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO) care susține că 4 milioane de domenii legale erau în prezent inaccesibile în Rusia din cauza blocării accidentale. Zharov a afirmat că autorii acestor rapoarte "ar trebui să folosească matematica exactă sau să oprească jonglarea cu astfel de cifre mari”. 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!