Pune-ți următoarele întrebări înainte de a plasa un pariu pe un cal atunci când pariezi de pe mobil

În acest articol vom prezenta câteva întrebări pe care trebuie să ți le pui înainte de a plasa un pariu pe un cal atunci când pariezi de pe mobil, dar și alte câteva aspecte pe care ar trebui să le iei în considerare. Înainte de toate, trebuie menționat faptul că avem pe site-ul PariuriX și un articol amănunțit despre pariuri pe cai ce poate fi accesat aici: https://pariurix.com/cum-se-pariaza-pe-curse-de-cai.html.


CE VEI GĂSI ÎN ACEST ARTICOL

  1. Avantajele pariurilor pe cai de pe mobil

  2. Șapte întrebări pe care să ți le pui tot timpul

  3. Cinci aspecte de luat în considerare

 

1. AVANTAJELE PARIURILOR PE CAI DE PE MOBIL

Atunci când pariezi de pe telefonul mobil, unul din avantaje este acela că poți plasa pariuri oricând în timpul zilei, indiferent de locul în care te afli în acel moment. Dacă te duci la job nu este necesar să plasezi pariurile dorite dimineața înainte să pleci de acasă. Aplicațiile de pariuri pentru telefoane mobile îți permit să pariezi inclusiv pe curse de cai cu doar câteva minute înainte ca acestea să înceapă, deoarece poți lua cu tine contul de pariuri oriunde te-ai duce.

Descoperă casa de pariuri online numărul 1 licenţiată în România!

Când vorbim de curse de cai un astfel de avantaj este foarte important, deoarece uneori apar informații noi și importante cu doar câteva minute înainte de startul cursei. De exemplu poți afla că un concurent tocmai s-a retras în ultima clipă sau poți afla noutăți legate de condițiile meteo. Astfel de informații pot fi utile în alegerea celor mai bune pariuri. Dar hai să vedem exact ce aspecte sunt importante când vine vorba de pariuri pe curse de cai. 

 

2. ȘAPTE ÎNTREBĂRI PE CARE SĂ ȚI LE PUI TOT TIMPUL

A participat calul la multe curse, dar n-a câștigat niciodată? 

Un cal poate învăța cum să ”nu” câștige. Acesta ajunge în situația în care nu se simte confortabil pe primul loc. El nu este obișnuit să se afle în fruntea unei curse și-i convin mai mult situațiile când este în spatele altor cai. De aceea, dacă dai de un cal care n-a câștigat demult sau niciodată este recomandat să nu pariezi pe victoria lui, chiar dacă acesta pornește ca favorit conform caselor de pariuri online
 


A abandonat calul respectiv în ultimele curse? 

Dacă te uiți la rezultatele recente ale calului și vezi că la ultimele curse are în dreptul lui mulți de ”P” sau ”U” înseamnă că acel cal n-a terminat respectivele curse. Problema este că dacă acest lucru se întâmplă prea des, antrenorul lui va fi obligat de regulament să-l ducă din nou la antrenamente plătite care nu sunt deloc ieftine. Deși poate părea ciudat, în astfel de situații poate fi mai avantajos să vorbească cu organizatorii unei curse și cu ceilalți concurenți pentru a truca respectiva cursă, astfel încât s-o câștige și să nu fie necesar să ducă calul la reeducare. 
 


Va pierde proprietarul mulți bani în cazul în care calul său nu câștigă? 

Este simplu; valoarea unui cal crește cu cât câștigă mai multe curse. Dacă un cal promițător are o serie de rezultate proaste cu siguranță proprietarul nu va fi prea fericit, mai ales dacă a investit bani serioși în acel cal. Acesta va face tot ce este posibil pentru îmbunătățirea rezultatelor, cum ar fi schimbarea jocheului, antrenorului, îmbunătățirea antrenamentelor sau poate chiar aranjarea unor curse. 
 


Care este procentajul de curse câștigate ale antrenorului pe un anumit circuit? 

Unii antrenori par să aibă talentul de a face anumiți cai să câștige pe anumite circuite. Acest lucru se întâmplă de obicei deoarece condițiile, suprafața și distanța sunt similare cu cele pe care antrenorul își pregătește caii. De asemenea, un antrenor obișnuiește să-și ducă alergătorul cam pe aceleași circuite, ceea ce înseamnă că acel concurent se va obișnui cu locația respectivă, ceea ce-i va îmbunătăți rezultatele în acel loc. 
 


În ce condiții a câștigat calul înainte? 

Să presupunem că vrei să pariezi pe un cal care a câștigat ultimele curse. Vezi în ce situații a reușit acele victorii și dacă avea adversari mai puternici sau mai slabi decât are acum. Dacă a reușit să câștige curse când nu era favorit și a învins cai mai bine cotați, atunci ar putea bifa o victorie facilă atunci când pornește cu prima șansă. 
 


Când a participat calul la ultima cursă? 

În cazul în care un grajd are probleme financiare, acesta ar putea să forțeze un cal mai bun să alerge la doar câteva zile după ultima cursă în speranța că va reuși o victorie, ceea ce ar însemna și bani în plus. Problema este că într-o astfel de situație calul ar putea fi destul de obosit. Singura excepție apare în cazul cailor favoriți care aleargă pe piste de tipul ”All Weather” (AW), adică piste sintetice. Aceștia sunt de obicei capabili să facă două curse foarte bune în mai puțin de 7 zile. De asemenea, dacă un cal n-a mai alergat de mai bine de două luni, înseamnă că a fost accidentat sau a avut diferite probleme, iar atunci este mai bine să-l evităm pentru pariuri. 

 

Cât de bun este jocheul? 

Acesta este de asemenea un punct foarte important ținând cont că de multe ori victoria se datorează jocheului. Un jocheu bun știe să evalueze corect potențialul unui cal și va ști când să apese pe accelerație. Dacă forțează prea repede atunci calul ar putea obosi înainte de linia de sosire, iar asta ar costa victoria. 

PariuriX.com îți prezintă tot ce trebuie să știi despre pariurile pe curse de câini!

 

3. CINCI ASPECTE DE LUAT ÎN CONSIDERARE

Pornește de la ideea că un cal a fost dopat

Există destul de multe scandaluri legate de cursele de cai încât să presupunem că încă există cai care sunt dopați. De aceea sunt cai care-și îmbunătățesc brusc prestațiile în momentul în care schimbă antrenorul. Încearcă să depistezi acei antrenori care reușesc astfel de ”minuni” și ai putea da de un cal care să câștige o cursă deși n-a avut rezultate notabile în ultima vreme.
 

Unii antrenori au doi cai în aceeași cursă 

Este posibil ca în astfel de curse unul din cai să impună ritmul, probabil cel cu cotă mai mică la victorie. Acela ar putea fi și potențialul câștigător. Sunt destule situații când doi antrenori de la același grajd au cai în aceeași cursă, iar în acel caz te poți aștepta la un pic de muncă de echipă astfel încât unul din ei să câștige. 
 

Nu te lua după nume 

Și acest punct ți se va părea destul de ciudat, însă este cât se poate de adevărat. Cai care au în nume cuvinte precum ”granddad”, ”grandma”, ”mother”, ”son” rar primesc cote mai mari de 15 la victorie. Asta se întâmplă deoarece mulți ”fraieri” devin cam sentimentali și pariază pe ei deoarece aceste nume le amintesc de cineva drag din famile. Dar este destul de evident că un astfel de cal n-are șanse mai mari la victorie decât restul. Cam același lucru se întâmplă și la celebra cursă ”Grand National” când lumea are obișnuința de a paria pe caii care au numele cele mai drăguțe.  
 

Nu trebuie să ai încredere în cote 

Cotele sunt de multe ori influențate de tendințele de pariere, nu de calitatea cailor. Plus că agențiile de pariuri obișnuiesc să stabilească de multe ori ”favoriți falși” pentru a băga în derută pariorii.  Dacă ești în căutarea unui articol amănunțit care vorbește despre modul în care sunt făcute cotele la pariuri sportive, atunci recomand următorul link: https://pariurix.com/cum-sunt-facute-cotele-oferite-de-catre-agentiile-de-pariuri-sportive.html
 

Ia în considerare și oponenții 

Calul ales de tine ar putea avea o misiune mai grea dacă în cursă se află un anumit oponent. Poate acel rival obișnuiește să impună cursei un ritm foarte rapid, situație care nu-i va conveni celui pe care tu ai pariat. Sau poate sunt doi cai de nivel apropiat, dar unuia îi convin mai mult condițiile de desfășurare a cursei. Pentru a putea analiza corect astfel de situații trebuie să urmărești multe statistici și să capeți întâi o experiență destul de bogată în ceea ce privește cursele de cai. 

 

Te-ar mai putea interesa şi:

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi