Punct de cotitură în sport: închisoare pentru blaturi la pariuri! Iniţiatorii proiectului

Trei arbitri de tenis din Thailanda au primit interdicții pe viață pentru că au aranjat meciurile pe care le-au arbitrat şi au pariat, în acelaşi timp, pe ele. Anunţul a fost făcut de către departamentul anti-corupţie al forului mondial, care a dat publicităţii şi numele trişorilor. "Anucha Tongplew, Apisit Promchai și Chitchai Srililai au primit interzis pe viaţă să oficieze sau să participe la orice eveniment din circuitul profesionist de tenis", a anunţat Unitatea de Integritate pentru Tenis (TIU).

Pariază acum pe meciuri de tenis în timp ce le urmăreşti live video!

În urma unei investigații desfăşurată pe parcursul mai multor luni, cei trei au jucat la pariuri pe meciuri la care au oficiat în cadrul unor turnee ITF Futures, de nivel inferior, în 2017. De asemenea, arbitrii au manipulat scorurile introduse în sistemul electronic de notare "pentru scopuri legate de pariuri și profit personal", se mai arată în comunicatul TIU. 

Anunţul vine după ce săptămâna trecută un fost campion de juniori al Australiei a fost condamnat pentru că a aranjat mai multe meciuri la pariuri în competiţii de nivel valoric inferior la care a luat startul. La audieri, Oliver Anderson a recunoscut că în timpul unui turneu Challenger, în 2016, a pierdut deliberat un set în faţa adversarului său. 

Pariază acum pe cele mai bune ponturi pariuri sportive cu un bonus atractiv de bun venit!

"Boala" îşi face de cap inclusiv în cricket

Între timp, în India şi Sri Lanka a fost aprobat un proiect de lege în care se solicită ca blaturile la pariuri din cricket (foto: hindustantimes.com) să fie considerate infracţiuni grave şi să se pedepsească cu amenzi grase şi închisoare! Departamentul anti-corupţie din cadrul acestui sport a raportat faptul că trei jucători au fost acuzaţi recent de 19 încălcări ale codului anti-corupţie, inclusiv în timpul unui meci internaţional împotriva reprezentativei Scoţiei. Acum, Federaţia de Cricket din India solicită tuturor şefilor marilor campionate ale lumii să militeze şi ei pentru implementarea acestui proiect în sport. 

Aranjarea meciurilor la pariuri este o infracțiune penală şi în Australia și Africa de Sud, în conformitate cu legile specifice ale sportului. În instanțele din Regatul Unit al Marii Britanii, însă, se utilizează termenul de "luare de mită", dar nu există o infracțiune penală clară pentru aranjarea meciurilor la pariuri. Astfel că nu se poate vorbi de un sprijin al poliţiei care să ajute la "anihilarea" fenomenului. 

Responsabili din cadrul departamentelor anti-corupţie au declarat că, cu ajutorul poliției, numărul blatiştilor poate fi redus rapid prin mijloace extrem de eficiente - cum ar fi depistarea conturilor bancare cu tranzacţii suspecte şi blocarea acestora, prin intremediul declaraţiilor fiscale, neacordarea de vize pentru călătoriile în străinătate sau "îngheţarea" activelor deţinute în bănci. 

Pariază pe cricket la această casă de pariuri online! Te aşteaptă un bonus atractiv!

 

Te-ar mai putea interesa şi:

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi