PSG vineri, Real Madrid sâmbătă, Inter duminică. Ce facem cu atâtea surprize care apar zi de zi?

Încă nu s-a încheiat acest weekend fotbalistic dar deja am avut parte de multe surprize care au stricat destul de multe bilete. Am observat pe grupurile de pe Facebook mulţi pariori nervoşi vineri că au pierdut pe PSG, sâmbătă că au pierdut pe Real Madrid şi probabil sunt şi azi care doar ce au pierdut pe Inter Milan. Expresia "mă las de pariuri, sunt prea multe aranjamente" se află pe buzele tuturor celor care pierd pe o mare favorită.

Da, probabil că sunt şi aranjamente doar că nu orice surpriză gata este şi o "mânărie" a caselor de pariuri cu echipele de fotbal. Cel puţin în concepţia mea dacă m-ar întreba cineva care dintre meciurile Las Palmas - Real Madrid 2:2 şi Hamburg - Bayern Munchen 0:1 ar avea mai multe şanse să fi fost aranjate de casele de pariuri aş înclina spre meciul din Bundesliga, chiar dacă scorul a fost cel scontat. De ce cred acest lucru? Pentru că în Spania Real Madrid luptă pentru titlu Barcelona şi nu cred că-şi permite să piardă acum 2 puncte doar pentru că şi-au băgat nasul casele de pariuri. Oricât de mulţi bani ar fi puşi la bătaie! Pe când la Bayern s-au jucat cu siguranţă foarte mulţi bani pe pariuri precum Bayern câştigă la minim 2 goluri, Bayern marchează minim 2 goluri, 2 pauză - 2 final, Bayern marchează în ambele reprize etc. Aici echipa lui Ancelotti şi-a luat punctele şi casele de pariuri au ieşit şi ele, cel puţin aşa cred eu, destul de bine. Deci dacă ar fi să fie un joc aranjat de casele de pariuri, între 2:2 Real la Las Palmas şi 1:0 Bayern cu gol marcat în minutul 88, eu înclin clar spre meciul din Bundesliga.

Ce ar trebui să facem pentru a nu avea de suferit atunci când apar surprize?

Sunt câteva aspecte de care ar trebui să ţinem cont atunci când analizăm oferta şi atunci când facem biletele la pariuri. Dacă greşesc undeva nu m-ar deranja să fiu şi contrazis cu argumente, dar cel puţin în concepţia mea dacă se ţine cont de aceste aspecte şansele de a evita marile surprize cresc.

Ar trebui evitat complet meciul în care este implicată favorita zilei

Dacă mă întrebi astăzi 2 ponturi pentru mâine s-ar putea să-ţi spun să joci pe marea favorită a zilei, asta deoarece în general îmi fac biletele în dimineaţa în care au loc meciurile. Am făcut această specificare deoarece chiar în emisiunea din acest weekend Pariuri sportive fără secrete am dat joi seară pentru vineri PSG, lucru care nu s-ar fi întâmplat dacă ar fi trebuit să propun un pont chiar în ziua de vineri, după ce analizam oferta.

Revenind, favorita zilei este jucată clar de cei mai mulţi pariori, sub diverse forme (victorie, handicap, pariuri pe goluri, pe reprize, pe marcatori etc) şi aici n-ar fi de mirare dacă şi-ar băga nasul casele de pariuri. De ce? Pentru că dacă PSG câştiga vineri cu 3:0 la Toulouse, după ce avea 2:0 la pauză nu cred că agenţiile erau prea fericite.

În weekend n-ar trebui să pariem foarte multe favorite pe un singur bilet

Într-o zi de weekend nu prea există o singură favorită şi de aceea ar trebui evitate biletele care conţin 6-7 meciuri în care se pariază doar pe echipe favorite. Nu cred că au fost două astfel de zile în care toate marile favorite să fi mers conform aşteptărilor. Şi când zic asta mă refer inclusiv la pariuri derivate, nu doar pe victoria echipei respective. Dacă vei juca sâmbăta viitoare Liverpool, Chelsea, PSG şi Bayern -1.5 pe un singur bilet s-ar putea să spui iar că agenţiile de pariuri şi-au băgat nasul şi ţi-au stricat ţie biletul. Într-o astfel de zi cred că sunt 2 variante: fie joci aceste mari favorite pe bilete diferite, dar nu mai mult de una pe bilet, fie dacă joci doar un singur bilet analizezi foarte bine meciurile şi încerci eventual pariuri derivate, care să aibă şanse de câştig şi în cazul unei surprize. De exemplu eu, la momentul actual, cel puţin n-aş juca Liverpool la Swansea, chiar dacă "lebedele" un un punct în ultimele 5 etape şi Liverpool vine după 3 victorii. Aş înclina mai degrabă pe un pariu pe minim 3 goluri. Se poate să fie 0:1 sau 0:2 şi să iasă 2, dar nu şi overul meu, dar punând în balanţă şansele eu cred că overul are şanse mai mari (bine, trebuie văzut cum stau lucrurile atunci înainte de meci, că poate lipsesc jucători importanţi şi pică şi acest over).

Atenţie atunci când joci acelaşi pariu pe mai multe bilete

Am văzut de-a lungul anilor foarte multe bilete pierdute pe acelaşi meci şi, mai aiurea, pe acelaşi pronostic. Personal m-am ferit ca pe biletele realiste să joc acelaşi meci sau cel puţin am evitat să joc pe aceeaşi echipă. Am făcut-o însă de multe ori atunci când aveam bilete cu 10+ meciuri, dar în rest nu. Acelaşi meci pe 2 bilete este perfect ok, doar că cele două pariuri n-ar trebui să aibă legătură directă. Vin mai bine cu exemple, ca să înţelegi ce vreau să spun. La Las Palmas - Real Madrid aş fi jucat pe un bilet 2 solist, pe alt bilet peste 1.5 goluri prima repriză şi pe alt bilet 2 pauză. În schimb n-aş fi jucat 2 solist, handicap 2 şi Real Madrid câştigă ambele reprize. De ce? Pentru că în primul caz dacă apare apare o surpriză şi Real Madrid pierde am şanse să prind 2 din 3 pariuri, pe când în celălalt caz toate cele 3 pariuri au fost pierdute. Sper că a fost clar după exemplu ce vreau să spun.

Ar trebui pus accent şi pe programul echipelor şi jucătorilor implicaţi

Echipele de top din Anglia, Spania, Germania sau Itala joacă foarte multe meciuri într-un sezon. Jucătorii acestor echipe joacă şi mai multe meciuri deoarece mai sunt implicaţi şi în acţiuni la echipele naţionale. De aceea ar trebui să pariezi cu precauţie, să nu le joci weekend de weekend pentru că în mod cert vei pierde o dată şi o dată pe ea. Şi problema este că dacă joci doar favorite weekendul acesta ai pierdut pe Real Madrid, weekendul viitor poţi pierde pe Barcelona iar peste două weekenduri poţi pierde pe Bayern Munchen, asta dacă le joci săptămână de săptămână. Dacă însă analizezi puţin programul echipelor nu vei mai ajunge să pariezi constant pe acest gen de formaţii. Ţine cont că au loc meciuri în cupe europene şi unele echipe de top chiar dacă sunt mari favorite în grupele lor cu siguranţă îşi îndreaptă atenţia cu precădere spre meciurile din Liga Campionilor, deoarece acolo o sincopă este îndreptată mai greu decât în campionat. Mai trebuie să ai în vedere şi ce urmează pentru echipe în campionat. Dacă joci pe Inter când e mare favorită iar în etapa următoare va avea loc Inter - Milan s-ar putea să ai parte de o surpriză în echipa de start, deoarece antrenorul îşi va dori să aibă cel mai bun 11 în derby şi ar putea lăsa pe bancă jucătorii aflaţi în pericol de suspendare sau care nu sunt recuperaţi total după accidentări minore.

Poate că ar trebui privit mai mult spre competiţii de mâna a doua

Spun asta deoarece pe echipele mari se pariază mult şi apare şi acel interes al caselor de pariuri despre care am vorbit. Dacă agenţiile ar pierde o sumă imensă în cazul victoriei unei anumite echipe de top s-ar putea face presiuni ca acea echipă să nu se impună. Pe când la o echipă din liga a doua norvegiană sau liga a treia suedeză ce presiuni să existe. Da, nu joacă la astfel de echipe Ronaldo şi Bale, dar chiar şi aşa diferenţa dintre jucătorii implicaţi ar putea fi evidentă. De aceea sfatul meu este să nu te limitezi la Barcelona, Real, Bayern, Manchester City, PSV, PSG şi Basel şi gata a ieşit biletul, ci să cauţi puţin şi în "subterane".

Poate că în loc să joci câte 2 lei pe 10 bilete cu câte 15 evenimente fiecare şi câştig de 1.000 RON ar trebui să joci câte 10 lei pe 2 bilete cu cote de 5 fiecare

Asta nu garantează că vei câştiga sau că vei evita surprizele. Dar în momentul în care joci 100 de pariuri într-un weekend (10 bilete cu 10 pronosticuri în medie pe fiecare) îţi dai seama de câte lucruri depinzi? În timp ce dacă ai juca 4 meciuri cu 10 lei ai mult mai puţine variabile. Ok, şi între 1.000 RON şi 50 RON este o diferenţă mare, dar după hai să spunem 5 luni s-ar putea ca această diferenţă să nu mai existe. Ok, există şi pariori inspiraţi care iau mii de lei cu 2 lei investiţi pe blete care le mai prezentăm şi noi pe site, dar acestea sunt cazuri rare. S-ar putea ca unul care a jucat 2 lei şi a luat 10.000 RON să fi pariat câţiva ani buni până să fi dat acea legătură. Nu strică un astfel de bilet fantezist pe săptămână, dar doar atât. Dacă faci 5 bilete cu cote de peste 200-300 deja şansele de a câştiga depind mai mult de noroc decât de capacitatea ta de a alege pronosticuri.

Nu este un articol care dacă-l citeşti îţi garantează câştigul, dar cred că găseşti în el lucruri utile şi vei avea de câştigat în viitor dacă ţii cont de ele.

Salvează

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi