Provocare de două milioane de dolari: a fost aruncată mănuşa pentru cel mai scump heads-up din istorie

poker-luck.jpg

Sheldon Adelson, unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume, a primit o propunere inedită de la Brian Rast, un jucător de poker profesionist, care a evoluat în ultimul timp cu precădere în High Roller-uri. Acesta l-a provocat pe miliardar la un heads-up pentru două milioane de dolari, pentru a îi demonstra că holdemul este în primul rând un sport al minţii, al abilităţilor. Sheldon declarase anterior, într-un interviu acordat Yahoo Finance Canada, că norocul este cel care guvernează jocul.

INTRĂ ÎN CAMERA DE POKER RECOMANDATĂ DE PARIURIX.COM PENTRU A ÎŢI TESTA ABILITĂŢILE LA MASA DE JOC!

Un personaj extrem de controversat, Sheldon Adelson, care deţine The Las Vegas Sands Corporation, a inflamat lucrurile în lumea pokerului prin declaraţiile făcute. Într-un interviu dat săptămâna trecută, miliardarul a vorbit pe larg despre poker, desfiinţându-l. Concret, octogenarul a declarat că acest sport "îi exploatează pe cei săraci şi naivi", punctând totodată că experienţa, matematica, cunoaşterea probabilităţilor şi abilităţile nu contează aproape deloc, norocul fiind factorul determinant.

"I-am auzit pe mulţi spunând că poker-ul nu e un joc de noroc. Să fie clar, nu e altceva decât un joc de noroc. Mulţi spun că ai nevoie de abilităţi să câştigi. Cam ce skill-uri îţi trebuie când din pachet îţi vin la întâmplare anumite cărţi? Nu ai niciun control, nu depinde de tine. Sunt unii care bluffează şi alţii care plasează bet-uri mai bine? Cu siguranţă, da. Dar asta nu înseamnă că trebuie să fii un geniu pentru a juca sau că trebuie să ai cine ştie ce cunoştinţe", a fost replica extrem de naivă, dar totodată acidă a lui Sheldon.

Mulţi profesionişti au privit cu îngăduinţă declaraţiile, obişnuiţi cu discursul caustic al lui Adelson, însă au existat şi excepţii. După ce şi-a petrecut ani de zile studiind în cele mai mici detalii jocul de poker, profesionistul din Las Vegas, Brian Rast, a simţit nevoia să îi răspundă miliardarului.

Şi cum ar fi putut să o facă mai bine, în condiţiile în care e clar că Adelson are cunoştinţe limitate despre poker, decât provocându-l la un duel? Cu peste 18 milioane de dolari câştigaţi din turnee live, Brian i-a aruncat mănuşa miliardarului: l-a invitat să evolueze pentru un câştig de 2 milioane de dolari, în măsura în care este atât de sigur că totul ţine de baftă şi nu de abilităţi.

"Sheldon, spui că pokerul se bazează doar pe noroc! Hai să venim fiecare de acasă cu două milioane de dolari şi să jucăm pentru ei, unu contra unu. Să vedem de cât noroc ai nevoie pentru a mă învinge. Pentru tine e o sumă infimă, eşti miliardar. Eu nu mă pot compara cu tine la avere, dar sunt dispus să investesc două milioane de dolari pentru a îţi demonstra cât de mult te poţi înşela", a declarat Brian, conform highstakesdb.com. Totodată, el a făcut publică provocarea pe mai multe reţele de socializare, iar toţi aşteaptă acum să vadă cum va replica Sheldon Adelson.

Mulţi sunt de părere deja că heads-up-ul ar putea să aibă loc, în condiţiile în care Adelson are o avere de 30 miliarde de dolari şi e cunoscută pasiunea sa pentru gambling. Mai mult, el este extrem de încăpăţânat şi ar putea dori să le arate tuturor că a crezut cu tărie în spusele sale. Această posibilă întâlnire ar putea să doboare recordul de buy-in pentru orice competiţie de poker, care în prezent e cifrat la un milion de dolari.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!