Propunere de lege în Irlanda: taxe mărite pe jocurile de noroc

A venit și rândul irlandezilor să ”umble” la legile care reglementează jocurile de noroc. Casino Guardian anunță că Guvernul din Irlanda are în vedere impunerea unor noi taxe pentru activitățile de jocuri de noroc, indiferent sub ce formă se desfășoară ele. Propunerea a venit din partea departamentului de finanțe al Guvernului, care are în vedere de asemenea noi taxe pentru tutun și activitățile de turism. 

Măsurile propuse au fost anunțate chiar de către Paschal Donohoe, noul Ministru de finanțe al țării. Potrivit specialiștilor, bugetul pe anul viitor nu va oferi atât de multe fonduri pentru toate domeniile avute în vedere, astfel că politicienii sunt nevoiți să apeleze la creșterea taxelor pentru a mai acoperi din deficit. Iar una dintre activitățile urmărite cu precădere de către Guvern a fost cea a jocurilor de noroc. Și asta pentru că accizele pe tutun și taxele din turism se pare că nu mai sunt de ajuns..

În prezent, taxa colectată pentru un pachet de țigări de 11 euro se ridică la aproape 8 euro! Ca urmare, taxa totală pe tutun înregistrată în 2016 s-a ridicat la 1,1 miliarde euro. Cât de curând, efectul noilor impozite va lovi puternic industria jocurilor de noroc. Documentul menționat de către noul ministru de finanțe a făcut referire și la faptul că totul se va decide după o analiză a Comisiei de Reglementare a jocurilor de noroc.

Se așteaptă ca revizuirea să ofere Guvernului oportunitatea de a lua în considerare diverse opțiuni de impozitare, inclusiv creșterea ratelor curente de impozitare, precum și imntroducerea unor impozite speciale asupra operatorilor locali - cum ar fi impozitul pe profit brutul, cum se întâmplă în Anglia.

DESCHIDE CONT ȘI JOACĂ ACUM LA CAZINOUL RECOMANDAT DE PARIURIX!

La sfârșitul lunii iulie, Asociația Irish Bookmakers (IBA) a cerut Guvernului țării revizuirea cât mai curând posibil a taxelor locale pe pariuri. Și asta pentru a garanta faptul că sistemul fiscal al Irlandei este unul echitabil pentru industria jocurilor de noroc, inclusiv în sectorul comerțului cu amănuntul. Reprezentanții IBA au susținut că industria de pariuri cu amănuntul a cunoscut o scădere accentuată în ultimii zece ani, motiv pentru care ar trebui implementat un sistem echitabil de impozitare. 

Asociația Caselor de pariuri din Irlanda a solicitat și ea o revizuire a sistemului de impozitare a pariurilor. Una diferită..La începutul acestei luni, Horse Racing Ireland (HRI) a cerut o creștere a taxelor pentru pariuri, precum și o creștere a comisioanelor pentru profiturile brute ale operatorilor locali. Organismul național care reglementează cursele de cai a declarat că taxa de pariuri din țară ar trebui să crească de la 1% la 2,5%. De asemenea, HRI a sugerat că taxa suplimentară ar trebui distribuită jucătorilor.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!