Promoțiile pe YouTube la jocurile de noroc, problemă de stat în Rusia

Rusia duce de mai mulți ani o bătălie împotriva jocurilor de noroc. Recent, însă, Guvernul a anunțat că nu poate bloca promoțiile YouTube pentru acest gen de activități...Deocamdată! Pentru că toată lumea se teme de o campanie furibundă a autorităților în lunile ce vor urma.

Serviciul Federal Antimonopol al Federației Ruse (FAS) a anunțat că abilitatea sa de a aplica noile reglementări în domeniul online a fost extinsă doar asupra a trei domenii rusești - ”.ru”, ”.su” și ”.roff”. Celor de la FAS le lipsește, momentan, autoritatea de a interzice limba rusă pentru publicitatea pe site-uri internaționale precum YouTube. (foto: calvinayre.com)

Anunțul a fost o lovitură pentru Russia Internet Video Association (IVA), care s-a plâns de existența unor clipuri în limba rusă care promovează cazinouri online, cum ar fi Azino 777, care apar pe YouTube și (mai important) pe site-uri de partajare a fișierelor, cu implicații în drepturile de proprietate intelectuală din Rusia. 

FAS a anunțat ulterior că va transmite o "solicitare" proprietarului YouTube (Google) pentru a stabili modalitățile de a împiedica publicitatea la jocurile de noroc aflate în afara legii prin intermediul site-urilor rusești. De asemenea, autoritățile din Federația Rusă au inițiat convocarea unui grup de lucru "de experți în domeniul tehnologiilor și publicității pe internet" pentru a rezolva această problemă. 

La câteva zile după declarațiile celor de la FAS, Serviciul Federal de Supervizare a Comunicațiilor  - Roskomnadzor a anunțat că a blocat peste 250 de "cinematografe online pirat și trackere torrent", datorită utilizării de "anunțuri ilegale pentru cazinouri online și case de pariuri".

Roskomnadzor interzice în prezent peste 1.500 de domenii legate de jocurile de noroc în fiecare săptămână! Și asta ca urmare a faptului că doar în primul trimestru al anului s-au primit nu mai puțin de 86.329 de plângeri privind site-urile de jocuri de noroc online. 

Cea mai recentă acțiune a Roskmonnadzor s-a concretizat în blocarea și interzicerea serviciului de mesagerie instant Telegram (foto: rt.com). Măsură a fost pusă oficial în practică la data de 13 aprilie, ca urmare a refuzului celor de la Telegram de a transfera toți clienții la serviciile naționale de informații din țară.  

Telegram și-a mutat ulterior afacerea pe serverele Amazon Web Services și Google Cloud, solicitând în același timp Roskomnadzor să blocheze aproape 16.000 de adrese IP, inclusiv ale unor bănci, Institutul de Fizică și Tehnologie din Moscova și lanțul de restaurante Burger King - inaccesibil în Rusia.

Analiza ulterioară a arătat că acțiunea autorităților a redus traficul clienților ruși pe Telegram cu doar 7%. Unul dintre reprezentanții Roskomnadzor, Alexander Zharov (foto: themoscowtimes.com) a declarat că serviciul de mesagerie "se ascunde în spatele unui scut uman care constă în companii transnaționale și resurse respectabile, care sunt găzduite pe aceleași adrese IP".

De asemenea, Zharov a motivat și intervenția statului în ceea ce privește Telegram. ”Toate actele teroriste din ultima vreme din țară au fost coordonate prin intermediul acestui serviciu. Iar eu, unul, dacă ar fi să aleg între confort și securitate, atunci în mod cert merg pe cea de-a doua variantă”, a spus Alexander Zharov. Acesta a uitat cu desăvârșire de celebrele cuvinte ale lui Benjamin Franklin, care a spus: "Cei care vor renunţa la libertatea esenţială pentru a dobândi o fărâmă de siguranţă pe moment nu merită nici libertate, nici siguranţă”...

Joacă acum la păcănele online cu cel mai mare bonus din România - până la 2.000RON!

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!