1. Home »
  2. Promoţii »
  3. Avem deja o primă idee, când și cu cine ar fi „finala” pentru România la Mondialul de handbal feminin

Avem deja o primă idee, când și cu cine ar fi „finala” pentru România la Mondialul de handbal feminin

Marius Huțu
Marius Huțu

2023-12-01 14:41:32

image Avem deja o primă idee, când și cu cine ar fi „finala” pentru România la Mondialul de handbal feminin

Mondialul de handbal feminin aflat în desfășurare este mai important decât precedentul, unde România a avut cea mai slabă clasare din ultimul deceniu (locul 13), pentru că reprezintă criteriu de calificare la Jocurile Olimpice. Șapte națiuni vor trage lozul câștigător după competiția organizată în premieră în trei țări, Danemarca, Norvegia și Suedia. Câștigătoarea titlului mondial se duce direct la Paris 2024 (sau viceacampioana mondială dacă Franța ia aurul), în timp ce următoarele șase clasate ajung la turneele preolimpice de anul viitor, din luna aprilie (altele decât cele care s-au calificat deja prin întrecerile continentale).

România, în drumul spre Jocurile Olimpice

Bineînțeles, ne interesează în principal cum se comportă România, dacă va avea puterea să lupte pentru calificarea la Jocurile Olimpice. Pentru asta ar trebui, în principiu, să acceadă în sferturile de finală. Se poate clasa unul-două locuri și mai jos, dar aici depinde de alții. Dar înainte de a vedea pe cine trebuie să bată selecționata lui Florentin Pera pentru a-și îndeplini obiectivul la Mondialul nordic, să dăm puțin filmul înapoi...

Din 2000 și până azi, România a fost prezentă la Jocurile Olimpice din 8 în 8 ani. A fost în 2000, în 2008, în 2016. Logic ar fi ca naționala să fie prezentă și la Paris 2024. Un alt aspect interesant, de când sunt organizate turnee preolimpice, tricolorele au ajuns de fiecare dată aici. În 2012 și 2021 au terminat pe locul 3, după Franța / Muntenegru, respectiv Muntenegru / Norvegia, dar au ajuns măcar în această fază. Este adevărat, aceste ultime două prezențe la preolimmpice au venit în urma performanțelor înregistrate la un Campionat European, un loc 3 și un loc 4, ceea ce nu va fi cazul și acum. România a fost pe locul 12 anul trecut, la întrecerea continentată, un alt criteriu de calificare în drumul spre Paris 2024.

Debutul României este în această seară cu Chile (ora 19:00). Este probabil și singurul meci ușor al tricolorelor. Dificultatea crește de la meci la meci: Serbia, Danemarca și apoi, cel mai probabil, Germania. Contra acestei ultime adversare va fi, probabil, și „finala” tricolorelor la Mondialul din 2023.

Ne-a interesat Germania - Japonia

În febra Mondialului am intrat cu adevărat încă de aseară, când a avut loc partida Germania - Japonia din Grupa F. Cu cele două reprezentative și Polonia ne vom întâlni în perioada 7-11 decembrie, la Herning. OK, sunt trei jocuri până acolo, dacă am fi de partea cealaltă a baricadei, în interiorul echipei, mesajul ar fi următorul: „O luăm pas cu pas”. Dar am avut emoții aseară la Germania - Japonia. Și probabil că toată delegația tricoloră, care a fost extrem de interesantă de acest joc. Câștigătoarea Grupei F va fi, în teorie, adversara principală a selecționatei de pe locul 2 în Grupa E (din care face parte România) pentru un loc în sferturile de finală.

Toată lumea se așteaptă ca Danemarca să defileze pe sfertul de tablou pe care se regăsesc și tricolorele. Are o echipă fantastică, formată azi doar din jucătoare care activează în Liga Campionilor. Și toate sunt foarte importante la echipele lor de club. În plus, a fost într-o progresie continuă în acest ciclu olimpic, locul 4 la Euro în 2020, locul 3 la Mondialul din Spania, locul 2 anul trecut la Euro. Specialiștii spun că acum va veni și locul 1 pentru scandivane. Danemarca și-a arătat tăria și în ultimul amical, în care a surclasat Brazilia la 17 goluri diferență, sud-americancele neavând o echipă deloc slabă. Suntem realiști și spunem că Danemarca va învinge și România, dacă nu se întâmplă vreo minune numită „Ciucă”, „Pintea”, „Laslo”, poate chiar „Neagu”, chiar dacă azi este încă accidentată și nu joacă. Deci, foarte probabil, selecționata condusă lui Florentin Pera nu va învinge Danermarca, dar are șanse bune să treacă de Serbia, o echipă neexperimentată azi, fără cele mai importante vedete în lot. În acest caz, România ar termina pe locul 2.

E2 vs F1, pe 7 decembrie

Iar E2 va juca pe 7 decembrie cu F1. Atunci va fi, probabil, „finala” pentru România. Cu cine? Cu Germania, care a învins Japonia aseară, cu 31-30, cu un gol de la mare distanță de Xenia Smits în minutul 59:58. De către o jucătoare a cărei prezență era pusă sub semnul întrebării după o accidentare suferită curând. O victorie venită după ce Japonia era „on fire”, revenise de la 26-30 și egalase la 30-30 cu 20 de secunde înainte de final. Sigur, nimic nu este încă bătut în cuie, Germania mai trebuie să treacă și de Polonia pentru a câștiga grupa. Sunt câteva pariuri care trebuie să se adeverească, însă avem deja pe retină 7 decembrie. Dar deocamdată, de Ziua Națională a României, să ne bucurăm de debutul la Mondiale, cu Chile, când așteptăm și prima victorie.

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Dan.Oancia
0
Câștigate
0
Pierdute
0

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX