Proiect de lege în Australia: fără reclame ale caselor de pariuri la tv!

Consilierul pentru jocurile de noroc în Guvernul australian, Rob Nickle a salutat o propunere de lege care prevede interzicerea reclamelor la casele de pariuri în timpul transmisiilor sportive difuzate înainte de orele 20:30. Măsura se referă, de asemenea, și la interzicerea acestor promo-uri cu cinci minute înainte și după terminarea meciurilor. 

Autoritățile australiene au declarat că o astfel de practică trebuie interzisă pentru a reduce impactul pariurilor sportive asupra jucătorilor profesioniști, precum și a familiilor acestora și a comunității. ”Cu cât acest fenomen va fi mai puțin mediatizat, cu atât rezultatul urmărit de noi va fi mai mare. Sigur, cea mai bună măsură este interzicerea cu desăvârșire a acestor spoturi publicitare la casele de pariuri în timpul, dar și în pauza meciurilor. Această problemă este în creștere în special în rândul tinerilor..În realitate, renunțarea la jocurile de noroc este o misiune foarte dificilă. Dar nu ne vom da bătuți”, a declarat consilierul guvernamental. 

Autoritățile vor să legifereze această propunere după ce un studiu a arătat faptul că un număr din ce în ce mai mare de oameni cad pradă dependenței față de jocurile de noroc. Unii politicieni din Australia vor să propună și limitarea accesului la casele de pariuri online pe tablete și telefoane mobile prin restricționarea accesului la internet de la 24 de ore la mai puțin. 

Tot mai multe rapoarte ale autorităților australiene au dezvăluit faptul că persoanele care au apelat la jocurile de noroc în speranța de a-și rezolva problemele financiare au ajuns să aibă și mai multe necazuri: și-au pierdut serviciul, s-au rănit în crize de nervi, s-au pus rău cu toate rudele și au ajuns la cabinetele de psihologie pentru a-și salva căsnicia. 

"Din experiența noastră, știm că mulți dintre cei care apelează la jocurile de noroc au ajuns și mai rău: au fost părăsiți de soții, au rămas fără casă și s-au îmbolnăvit de depresie. De aceea, aceste schimbări ni se par foarte importante. Vorbim de măsuri menite să limiteze pe cât posibil daunele suferite de toți acești oameni, care nu știu când să se oprească și riscă să devină dependenți de jocurile de noroc”, a încheiat consilierul guvernamental pentru jocurile de noroc din Australia. 

Dependența, o problemă și la noi

Și în România există preocupare pentru jocul responsabil. Psihologul Cristian Andrei este unul dintre cei implicați în ”fenomen”, iar interviul cu acesta îl poți citi aici: https://pariurix.com/interviu-cu-psihologul-cristian-andrei-care-sunt-simptomele-dependentei-de-jocuri-de-noroc-cum-te-poti-vindeca-ce-trebuie-sa-faci.html. 

Și tu poți afla amănunte despre programul ”Joc Responsabil” de pe site-ul www.jocresponsabil.ro”Este singurul program dedicat persoanelor care se confruntă cu probleme de joc si care oferă un ajutor real acestora. Acesta are ca scop prevenirea, identificarea și asistarea jucătorilor cu probleme legate de jocurile de noroc și propune un program de intervenție eficient, nu doar pentru persoanele care se confruntă cu acest fenomen, ci și pentru familiile acestora”, spune psihologul Cristian Andrei. 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi