Probleme mari pentru FCSB înainte de meciul cu Viktoria Plzen

FCSB mi-a părut la Timișoara o adunătură de fotbaliști veniți la meci să arate care dintre ei e mai tare, mai tehnic și mai coios, scuzați expresia. Mai ales cei din față, în frunte cu Alibec, un căpitan prea nervos și prea frustrat ca să fie lider.
 


Credit foto:  Leczki Jozsi / SPORT PICTURES


Înțeleg determinarea în folosul echipei, dar nu nervozitatea prostească. Alibec îmi dă impresia că nu va ajunge niciodată un mare fotbalist cu atitudinea asta de fată mare deranjată până și de privirile insistente ale unui băiețandu, ce să mai zic de o atingere neintenționată... Mi-aș dori din tot sufletul ca Alibec să-mi dea cu firma-n cap chiar la meciurile cu Plzen și apoi în play-off-ul Champions League, dar, există acest mare DAR...

Budescu pare în nota obișnuită. E în lumea lui când are mingea, uneori ca un filozof neînțeles care plămădește idei pentru sine și care vor fi descoperite la adevărata valoare peste ani, în cărți prăfuite. Departe gândul meu de a-i contesta valoarea, a și dat pasa decisivă la reușita lui Gnohere, dar la fotbal, într-o echipă, nu trebuie să marchezi neapărat gol din curtea interioară, ci trebuie să o bagi în poartă cât mai des cu putință.

Mi s-a părut că Steaua se învârte în jurul cozii în acest meci, are comoara în posesiune, dar nu știe ce să facă, unde să o ducă, încotro să o apuce. Înțeleg că e început de sezon, dar meciurile din cupele europene nu așteaptă. În campionat, o dreg ei până în play-off, cu puțin noroc, ca în partida cu Voluntari, poate cu puțin ajutor...

Despre Florin Tănase, ce putem spune? Dă impresia că tocmai a coborât dintr-un carusel din ăla de la parcul de distracții și e amețit din cauza vitezei.

Mai e Man, ca să terminăm cu atacul, un copil de perspectivă, dar pierdut parcă printre fotbaliști. Sper să ajungă mare, pe mine nu m-a convins până acum, chiar dacă a dat golul decisiv cu Voluntari. Înțeleg că Becali a înghițit aerul dintr-un balon uriaș și acum vrea să-l umfle cu el pe acest copil, dar haideți să așteptăm să crească natural.

FCSB n-a reușit să convingă nici cu Voluntari, nici la Timișoara. Cu ACS Poli s-a lăsat împinsă de mai multe ori spre propriul careu, deși avea superioritate numerică pe teren. Cei doi fundași centrali nu inspiră încă încrederea de care o echipă mare are nevoie, poate vor progresa, nu zic nu.

Dar să vorbim și despre lucrurile pozitive. Mi-a plăcut mult Momcilovici, cu o clasă peste toți coechipierii lui, își face bine treaba ca fundaș și apare eficient pe faza ofensivă, Dică ar trebui să înceapă primul 11 cu el.

Tot la plusuri merită băgat și Junior Morais, foarte activ pe o poziție nouă pentru el, cea de mijlocaș la închidere, un bun recuperator și cu multe pase precise, aproape fără greșeală în meciul de la Timișoara. Cred că ar trebui să rămână aici, e mult mai bun decât haoticul Ovidiu Popescu.

Să nu-l uităm pe Teixeira, merită să fie titular, la experiența lui și la tehnica pe care o deține. E încă neintegrat, dar poate face multe, în continuare, chiar dacă împlinește 37 de ani peste două luni și ceva.

Și încă una bună: Gnohere e mai în formă decât Alibec, e un atacant de careu veritabil, cu un fizic impresionant, are plasament, forță și simțul golului, adică atuurile de care ai nevoie pe acest post.

În ciuda criticilor din acest articol – nu uitați, însușirea criticii aduce progresul -, cred că FCSB se va mobiliza altfel la meciul de marți cu Plzen. Problema cea mare este cum le va face Dică pe aceste supervedete autohtone să joace ca o echipă. Aici trebuie să se vadă mâna unui antrenor, ceea ce nu mă îndoiesc că Nicolae Dică va deveni, mai devreme sau mai târziu.  

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi