Primul șoc la Campionatul Mondial: Argentina vs Islanda 1-1! (VIDEO)

Țară mică, fotbaliști mari! Așa poate fi caracterizată naționala de fotbal a Islandei, care a demonstrat că evoluția de la Euro 2016 nu a fost un accident. Învingătorii Angliei în optimi la turneul final european din urmă cu doi ani, islandezii (foto: 90min.com) au început cu o surpriză uriașă la Mondialul din Rusia!

Rezumatul meciului Argentina - Islanda îl puteți urmări AICI!

Considerați unii dintre favoriții la câștigarea titlului în Rusia, argentinienii s-au împiedicat incredibil de niște jucători disciplinați și extrem de hotărâți în a-și atinge obiectivul cu orice preț. Pentru că scopul scuză mijloacele, Islanda a preferat să fie presată și atace doar atunci când a simțit că se poate întâmpla ceva bun. 

Tagliafico și Leo Messi și-au încercat primii norocul până la golul reușit de Sergio Aguero din minutul 19. Apoi, Halldorsson a avut prima mare intervenție în meci, în fața starului Barcelonei. Și, așa cum se întâmplă mai mereu după asemenea faze, cei care au reușit să înscrie au fost adversarii..

Atacantul lui Augsburg, Finnbogason (foto: thenational.ae) a profitat în minutul 22 de greșelile incredibile din apărarea vicecampionilor mondiali și l-a învins pe Caballero! Mai mult, europenii puteau trece în avantaj pe finalul primei reprize, la șutul frumos al lui Sigurdsson.

După pauză fotbaliștii lui Jorge Sampaoli au început tare, dar execuția lui Banega a fost blocată în ultimă instanță de către unul dintre fundașii adverși. Argentinienii au sperat că Messi va fi salvatorul meciului, numai că starul catalanilor a ratat incredibil un penalty -  Halldorsson (foto: yahoo.com) l-a ”citit” pe Messi și a respins incredibil. 

Argentina și-a înghesuit apoi adversarii în propria jumătate pe finalul partidei, dar același Messi a ratat ținta în minutul 81 dintr-o poziție ideală. Eroul Islandei, portarul Halldorsson și-a încheiat recitalul cu o nouă paradă de senzație și meciul s-a terminat cu una dintre cele mai mari surprize din istoria fotbalului:

O țară cu 100 de fotbaliști profesioniști legitimați a reușit să nu piardă în fața vice-campioanei mondiale! Nu-i mai puțin adevărat că argentinienii au fost nedreptățiți la două faze dubioase - un henț în prima repriză a unui islandez și un fault evident asupra lui Pavon pe finalul meciului.  

Messi (foto: thenational.ae) nu este la prima ispravă de acest gen, cu ratarea unui penalty la națională. A mai făcut-o în 2012, 2014 și 2016. De altfel, penalty-urile au costat-o pe Argentina ultimele două finale mondiale jucate (în 1990 și 2014). Tot din cauza penalty-urilor, ”pumele” au ratat și ultimele două trofee la Copa America. 

Egalul rușinos al Argentinei cu cea mai mică țară prezentă vreodată la un Mondial a venit la doar o zi după ce Cristiano Ronaldo a făcut minuni în meciul cu Spania. Tot astăzi, o altă pretendentă la titlu - Franța a trecut cu mult noroc, 2-1, de Australia. 

Maradona scoate fum...

Debutul Argentinei la Mondialul din Rusia a fost urmărit din tribune și de marele Maradona. Legenda din fotbal a argentinienilor a trăit la intensitate maximă meciul și n-a ezitat să-și aprindă trabucul (captură foto: youtube), cu toate că regulile FIFA interzic cu desăvârșire asta pe un stadion de fotbal.

Maradona i-a sfidat fără probleme pe organizatorii Cupei Mondiale prin gestul său, în condițiile în care pe stadionul din Moscova a fost afișat un mesaj clar: "Bine aţi venit la Campionatul Mondial din 2018 fără tutun!".

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi