Primul blat la pariuri din istoria badmintonului! Pedeapsă - 20 de ani suspendare!

Mafia pariurilor își face de cap nu doar la fotbal, ci și în competițiile de badminton! De curând, doi jucători asiatici au primit interdicții grele după ce au acceptat să facă mai multe aranjamente la pariuri. Tan Chun Seang (31 ani) și fostul campion mondial Zulfadli Zulkiffli (25 ani) - ambii din Malaezia - nu vor mai avea voie să ia startul în competiții pentru 15, respectiv 20 de ani! 

O comisie de experți, independentă, a constatat că ambii sportivi ” se fac vinovați de infracțiuni grave de corupție pe o perioadă semnificativă de ani și un număr foarte mare de turnee" începând cu 2013. De asemenea, interdicțiile acoperă inclusiv rolurile lor administrative - de antrenori, oficiali sau persoane în cadrul unor organisme de dezvoltare a sportului.

Acesta este primul și, în același timp, cel mai grav caz de corupție atât pentru badmintonul din Malaezia cât și pentru Federația Mondială de specialitate (BWF). În urma anchetei, s-a constatat că acțiunile jucătorilor încalcă codul de conduită al BWF referitor la "rezultatele pariurilor sportive”. Tan și Zulkiffli au primit, de asemenea, o amendă de 15.000 de dolari, respectiv 25.000 de dolari din partea Comisiei de Etică a Federației Mondiale de Badminton. 

Zulkiffli (care a ajuns în primii 30 de jucători ai lumii în ianuarie 2017) a aranjat rezultatele a patru meciuri în ultima vreme. Din 2013 și până acum, el a comis nu mai puțin de 31 de încălcări ale codului de conduită al sportului. De partea cealaltă, Tan a comis 26 de încălcări într-o perioadă mai scurtă de timp. În 2011, el a mai primit o interdicție de doi ani să joace în țările asiatice din cauza deciziei sale de a părăsi echipa națională a Malaeziei. 

Ancheta care s-a lăsat cu suspendări record a fost demarată în urmă cu doi ani, atunci când o persoană (care a dorit să rămână anonimă) s-a dus la poliție și a declarat că l-a abordat și convins pe Zulkiffli să aranjaze la pariuri un meci disputat într-un turneu din Brazilia. Născut în Los Angeles, acesta a fost încoronat campion mondial de juniori în 2011, învingându-l pe actualul campion mondial - danezul Viktor Axelsen (foto)

Suspendările celor doi se aplică retroactiv, începând din ianuarie 2018 - atunci când BWF a decis suspendări provizorii până la finalizarea anchetei. Mega-scandalul din badmintonul mondial vine la puțin timp după ce doi jucători profesioniști din Danemarca au reclamat la BWF faptul că un bărbat din Malaezia a încercat să-i corupă cu o sumă importantă de bani pentru a aranja rezultatul meciurilor la pariuri. 

Federația de badminton din Malaezia pare urmărită de ghinion. În urmă cu trei ani, Lee Chong Wei a fost interzis din sport timp de opt luni pentru dopaj. El era în acel moment număr 1 în clasamentul mondial. 

De mafia pariurilor nu a scăpat, însă, nici cricketul! Un fost oficial al federației din Zimbabwe a fost interzis tot în această săptămână din toate activitățile pentru o perioadă de 20 de ani. Rajan Nayer a oferit căpitanului naționalei din Zimbabwe, Graeme Cremer, 30.000 de dolari pentru a aranja la pariuri rezultatul a două meciuri test împotriva Indiilor de Vest, în octombrie anul trecut.

(Credit Fotobadmintonplanet.com)

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!