Prima Conferință privind problemele în rândul jucătorilor tineri

Tot mai mulți copii iau cu asalt dispozitivele de care dispun (telefon, tablete, etc..) și cel mai adesea aceștia sunt utilizatori noi pe social media. Experții au dezvăluit și ei că jocurile de noroc în rândul tinerilor sunt în creștere și au avertizat, în același timp, că ei nu-și dau seama că pierd doar bani..

"Acest lucru se datorează faptului că de multe ori ei sunt foarte naivi cu privire la șanse. Au o idee greșită despre modul în care jocurile de noroc funcționează și văd asta la televizor. Văd oameni care joacă turnee de poker și fotbal virtual", a spus Sheila Moran, director de comunicare și marketing pentru 1-800-GAMBLER (foto: wboy.com).

Copiii nu merg în cazinouri sau joacă la bingo pentru a câștiga bani. Aceștia sunt expuși la jocuri de noroc online sau pe telefoanele lor. Iar din acest punct de vedere, statistica este una îngrijorătoare. Potrivit Consiliului Național pentru jucătorii cu probleme, tinerii au de două până la patru ori mai multe șanse să dezvolte o problemă legată de jocurile de noroc decât adulții. 

”Există un nou tip de aplicație pe care copiii o folosesc, care le permite să parieze bani reali pe lucruri false", a mai spus Moran, a cărei societate din care face parte a găzduit prima Conferință de Prevenire a problemelor în rândul tineretului, unde s-a discutat și despre programele și instrumentele utilizate pentru combaterea dependenței. Peste 40 de profesioniști din întreaga Europă au participat la întâlnire. 

"Mulți dintre cei care sunt prezenți aici lucrează deja cu copii care se confruntă cu probleme de sănătate mintală sau pot avea tulburări legate de abuzul de droguri. Primul lucru pe care vrem să-l facem este să vorbim cu copiii despre jocurile de noroc, despre pericolele dependenței, dar și să examinăm copiii cu care lucrăm deja.

Unii părinți ne-au spus că deseori constată că anumite sume de pe cărțile de credit merg spre achiziția de aplicații. Odată ce ei continuă cercetările, descoperă că ai lor copii folosesc acest lucru pentru a juca online”, a declarat și Joanne McNemar, reprezentant First Choice Services.

Un alt semn al problemelor jocurilor de noroc asupra tinerilor este utilizarea excesivă a dispozitivelor (foto: wboy.com). Experții au spus că părinții și toți cei implicați în combaterea acestor probleme trebuie să conștientizeze tot mai mult interesul copiilor în utilizarea dispozitivelor. Și asta pentru ca aceștia să se asigure că aceste aplicații nu sunt utilizate de către tinerii din familie. 

Pariați responsabil! Nu investiți mai mult de 10% din venitul lunar în jocurile de noroc! Nu uitați că nu se poate trăi din această activitate! În cazul în care aveți probleme, nu ezitați să apelați la jocresponsabil.ro! 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!