Prezentarea adversarilor posibili pentru echipele româneşti din Europa League

A doua competiţie europeană inter-cluburi a aliniat la startul sezonului 2015/2016 trei reprezentante ale României. Este vorva despre ASA Târgu Mureş, FC Botoşani şi Astra Giurgiu. Dacă ultimele două au intrat deja în focurile competiţiei, mureşenii vor începe campania europeană din turul trei preliminar.

Tragerea la sorţi pentru această fază a avut loc în această după-amiază la Nyon şi deşi speram la adversari cât mai accesibili, norocul n-a fost de partea reprezentantelor noastre.

Astra Giurgiu

Suporterii români şi-au pus cu siguranţă cele mai mari speranţe în Astra Giurgiu, echipa care a impresionat în sezonul trecut de Europa League. Sorţii au fost însă potrivnici şi dacă giurgiuvenii vor trece de Inverness, vor întâlni învingătoarea din dubla West Ham United (Anglia) vs FC Birkirkara (Malta). Englezii s-au impus în prima manşă pe teren propriu (1-0).

West Ham United este favorita certă şi cel mai probabil ea va fi posibila adversara pentru Astra Giurgiu. Clubul englez are o tradiţie de peste 100 de ani şi este una dintre cele mai iubite echipe de fotbal din Anglia. Valoarea lotului este de aproape 140 milioane de euro şi englezii nu concep să nu ajungă în fazele finale din Europa League. În această vară s-au cheltuit pe transferuri 40 milioane de euro şi au fost aduşi jucători de mare valoare precum Dimitri Payet, Angelo Ogbonna sau Pedro Obiang. 

“Ciocănarii” n-au mai ieşit în Europa din sezonul 2006/2007, iar în acest sezon beneficiază de locul acordat Angliei pentru poziţia în clasamentul fair-play. A terminat pe locul 12 în competiţia internă, dar s-a întărit considerabil.

FC Birkirkara este un club din Malta, care şi-a depăşit condiţia în partida de aseară de la Londra. A luat gol abia în minutul 90 de la West Ham şi speră la mai mult în retur. Este totuşi o formaţie alcătuită din mulţi jucători amatori şi cu greu poate face faţă în competiţiile europene. În istoria de 65 de ani a câştigat de patru ori titlul în Malta, iar în sezonul trecut l-a terminat pe ultima treaptă a podiumului. În ultimii 15 ani este o prezenţă constantă în cupele europene însă n-a înregistrat performanţe notabile. Are un lot estimat la aproape 3 milioane de euro, iar în această vară a surprins prin aducerea veteranului italian Fabrizio Miccoli.

FC Botoşani

Moldovenii par să fi avut cea mai lejeră tragere pentru turul trei preliminar din Europa League, urmând să întâlnească învingătoarea dintre Kukesi (Albania) vs Mladost Podgorica (Muntenegru), unde Mladost s-a impus în deplasare în prima manşă (1-0). Mai întâi trupa lui Leo Grozavu trebuie să treacă de turul doi preliminar, unde a fost învinsă în partida tur pe terenul polonezilor de la Legia Varşovia (0-1).

Mladost Podgorica este favorita la calificare şi a arătat asta încă din tur. A terminat pe locul patru în ediţia trecută de campionat şi se află la a doua prezenţă în competiţiile europene. Prima a fost tot în Europa League, în sezonul 2013/2014, când a ajuns până în turul trei preliminar. Valoarea lotului trece puţin peste 3 milioane de euro şi pare un adversar destul de facil pentru FC Botoşani.

Kukesi este un club din Albania cu o istorie de peste 80 de ani, însă abia în 2012 a promovat în prima ligă. Este la a treia participare consecutivă în Europa League, unde a ajuns cel mai departe până în play-off. Nu are jucători cunoscuţi în echipă, iar valoarea lotului se ridică la 3-4 milioane de euro.

AŞA Târgu Mureş

Mureşenii sunt la prima prezenţă în competiţiile europene şi sorţii n-au fost de partea lor. Deşi au intrat direct în turul trei preliminar, le-a fost repartizată ca adversară o celebra echipă franceză.

AS Saint-Etienne reprezintă una dintre cele mai iubite echipe din Franţa, care se bucură de o susţinere fanatică din partea publicului şi porneşte mare favorită în această dublă manşă. Experienţa este net superioară, AS Saint-Etienne câştigând de 10 ori titlul în Ligue 1 şi acumulând multe prezenţe în cupele europene. Lotul este şi el impresionant, atingând o valoare de 75 milioane de euro. Regăsim acolo jucători de mare valoare precum Max Gradel, Romain Hamouma sau Fabien Lemoine, iar în această vară a fost adus şi Benoit Assou-Ekotto.

Vom avea aşadar o lună iulie cu destule jocuri europene pentru echipele din România şi nu ne rămâne decât să sperăm că acestea vor face o figură frumoasă. Chiar dacă sorţii au fost potrivnici pentru fiecare dintre ele, orice se poate întâmpla şi performanţa Astrei Giurgiu din sezonul trecut poate fi repetată.

Pariază aici pe meciurile din Europa League!

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Discutii

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi