Prestația FCSB, pe ultimul loc în topul europenelor

FCSB a avut cea mai slabă prestație dintre cele cinci echipe românești prezente în cupele europene la acest mijloc de săptămână, atât din punct de vedere al jocului, cât și al rezultatului.
 


Chiar dacă CS U Craiova a pierdut acasă cu Milan, evoluția băieților antrenați de Mangia a fost una curajoasă, cu bune momente în care aceștia s-au  ridicat la valoarea superadversarilor, forțând egalarea în repriza a doua, pe care poate o meritau.

Iată un top al echipelor românești care au jucat marți, miercuri și joi în Europa, în care am ținut cont de rezultatul final, dar și de prestația generală:
 

Echipa           Rezultat                                   Competiția                     Șanse

VIITORUL  1-0 acasă cu APOEL Nicosia       Champions League       65%

DINAMO    1-1 acasă cu Bilbao                      Europa League               25%

ASTRA       0-0 acasă cu Oleksandria            Europa League               55%

CRAIOVA   0-1 acasă cu Milan                       Europa League               10%

FCSB          2-2 acasă cu Plzen                       Champions League        40%
 

Viitorul are cele mai mari șanse să se califice mai departe, în speță în play-off-ul Champions League, unde ar avea asigurat locul în grupele Europa League și aproape 10 milioane de euro de la UEFA! A jucat un fotbal curat, și-a creat ocazii, putea câștiga chiar la un scor mai mare.

Dinamo a realizat surpriza acestei faze, 1-1 cu Athletic Bilbao, o echipă care se bate în campionatul Spaniei cu Real Madrid, Barcelona și Atletico Madrid. Mi-a plăcut curajul „câinilor”, care e insuflat de nebunia pozitivă a lui Cosmin Contra de a se bate cu orice adversar. S-ar putea un 1-1 și în Spania și în prelungiri fie ce-o fi?

Astra a avut cel mai slab adversar dintre cele trei echipe rpmânești din Europa League, dar un punct e mai mult decât un eșec, iar faptul că nu a primit gol acasă ne duce cu gândul și aici la un 1-1 care ar însemna calificarea mai departe, în play-off-ul Europa League!

Craiova a înghesuit-o pe Milan în repriza a doua, și-a creat chiar câteva bune ocazii de a marca. A pierdut onorabil în fața unui colos financiar și a unui nume imens din fotbalul mondial. Șansele de calificare sunt minime, dar impresia artistică e la superlativ.
 


FCSB deține încă șanse de a ajunge în play-off-ul Ligii, dar ne-a dezamăgit ca joc, mai ales în apărare, unde a fost descoperită în multe momente ale partidei. Dacă nu schimbă ceva în defensivă, Dică își poate începe cariera cu un mare eșec. Dacă își pune la punct, printr-o minune, acest compartiment, calificarea e posibilă, având la dispoziție câțiva jucători de rasă în atac.

O victorie, trei egaluri și un eșec la limită, un bilanț nesperat pentru echipele noastre, mai mult decât credeam și așteptam. Putem merge mai departe cu două-trei echipe, la fel cum putem să nu mergem cu niciuna, ceea ce ar fi un dezastru , și financiar, și pentru clasamentul coeficienților, și pentru imaginea fotbalistică a României.

Au fost cinci meciuri din care rămânem cu speranțele. Vrem certitudini săptămâna viitoare.

Pronosticul meu: două din cinci, dar să fie trei!

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi