Președintele țării se implică în jocurile de noroc! Operatorii sunt disperați

Operatorii de pariuri sportive din Kenya au crezut că au reușit să scape de mărirea impozitului plătit statului, dar săptămâna asta au aflat că măsura va intra în vigoare cât de curând. Vestea proastă au primit-o chiar de la președintele țării, Uhuru Kenyatta, care a stabilit o taxă de 35% pentru toți cei care obțin venituri din jocurile de noroc. 

La sfârșitul lunii trecute, Parlamentul din Kenya a votat împotriva propunerilor de impunere a unui impozit uniform de 50% asupra tuturor veniturilor din jocuri de noroc. Propunerea, care a venit la cererea secretarului Trezoreriei Naționale - Henry Rotich, a fost susținută de către toți operatorii de jocuri de noroc care plăteau până acum un impozit de 7,5%.

Proiectul de lege a fost trimis spre validare președintelui Uhuru Kenyatta. Acesta a refuzat însă să semneze proiectul de lege și i-a trimis un memoriu Președintelui Adunării Naționale susținând că majorarea fiscală a fost necesară pentru a limita accesul tinerilor la jocurile de noroc. 

În același timp, președintele Kenyei a oferit Parlamentului o cale de mijloc, propunând un impozit de 35% pentru veniturile din jocurile de noroc. Această taxă este valabilă nu doar pentru casele de pariuri sportive, ci și pentru toate categoriile de jocuri de noroc, loterii și altfel de competiții care varsă, în prezent, un procent de 12%, 5% și, respectiv, 15%. Noul procent de 35% al impozitului a fost propus și de liderul Adunării Majoritare, Aden Duale, în timpul negocierilor parlamentare de luna trecută cu privire la proiectul Legii finanțelor publice, dar "compromisul" a fost respins din start. Acum, prin impunerea voinței președintelui, nu se mai poate face nimic. 

Propunerea inițială de majorare a impozitului la 50% a declanșat un val de proteste din partea operatorilor de jocuri de noroc, care au avertizat că orice creștere a acestei taxe va încuraja ”industria” jocurilor de noroc ilegale. Casele de pariuri licențiate din Kenya își mențin părerea și în ceea ce privește ultima decizie a președintelui Uhuru Kenyatta. 

Exemplul a fost urmat și de vecinii din Uganda. Astfel, Guvernul de la Kampala a decis ca operatorii de jocuri de noroc să plătească un impozit de 20% pe venituri, în timp ce jucătorii au fost obligați să achite o taxă de 15% statului din câștigurile obținute la pariuri. 

În România, sunt trei ”praguri” de impozitare percepute pentru pariurile online:

- până la 66.750 RON - 1% din suma retrasă
- între 66.751 RON şi 445.000 RON - 667.5 RON plus 16% pentru ce depăşeşte suma de 66.750 RON
- peste 445.000 RON - 61.187.5 plus 25% pentru ce depăşeşte suma de 445.000 RONle de pariuri online licențiate!

Dacă ai o întrebare, te sfătuiesc să intri în subiectul de discuţii privind Legislaţia jocurilor de noroc online şi întreabă ceilalţi membri ai comunităţii PariuriX. Sigur vei găsi un răspuns. 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi