Premieră pentru tenisul de masă românesc: primul "Aur" la un Campionat Mondial de juniori!

La nici două luni de la aurul european, la seniori, câştigat de Daniela Dodean, alături de soţul ei Joao Monteiro, România a dat din nou lovitura la tenis de masă. Adina Diaconu şi Andreea Dragoman au cucerit aurul la Campionatul Mondial pentru juniori de la Cape Town (Africa de Sud), în proba de dublu! A fost primul "aur" din istorie pentru România la un turneul final mondial rezervat juniorilor!

Adina şi Andreea au câştigat cu scorul de 4-2 la seturi (11-7, 11-8, 11-6, 5-11, 9-11, 11-9), finala disputată împotriva japonezelor Miyu Kato şi Hina Hayata. Şefii tenisului românesc au făcut anunţul pe contul de facebook al federaţiei. 

 

Este prima medalie a unei echipe NON asiatice la acest nivel şi asta confirmă valoarea şcolii de tenis de masă româneşti,

---a spus Cristi Romanescu, preşedintele FR de Tenis de Masă, pentru ProSport
 

În proba de simplu, Adina Diaconu a pierdut semifinala în faţa sportivei din Hong Kong, Tze Wing Mak, scor 4-0. Românca s-a ales cu medalia de bronz la Campionatele Mondiale de juniori de la Cape Town. Dublă campioană europeană la junioare, Adina Diaconu a fost şi campioană europeană la cadeţi în 2013 şi 2014. Ea are în total 12 titluri continentale în palmares.

Bilanțul României la Campionatele Mondiale de junioare din Africa de Sud a fost completat de locul 5 ocupat de echipa masculină și de locul 6 pe care s-a clasat formația feminină.

 

Foto: facebook / FR de Tenis de Masă

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi