Premieră în tenis: primul jucător din Top100 suspendat pentru blaturi la pariuri!

Nicolas Kicker se pregătea pentru o sesiune de antrenamente cu japonezul Kei Nishikori la Roland Garros, moment în care trecutul său l-a scos din joc atât pentru French Open, cât și pentru toate celelalte turnee din circuitul ATP. Argentinainul de 25 de ani (foto: batimes.com.ar) a fost găsit vinovat pentru aranjarea unor meciuri la pariuri în 2015 și a fost suspendat de șefii tenisului mondial pe termen nelimitat. 

Nicolas Kicker, care îl învinsese anul trecut la Lyon pe mult mai celebrul Nick Kyrgios, era așteptat să debuteze în turneul de la Roland Grand, dar mare le-a fost mirarea colegilor săi când au văzut că acesta a fost scos de pe tabloul principal. Aflat pe locul 84 ATP, jucătorul argentinian a fost găsit vinovat și pentru alte infracțiuni, a anunțat Unitatea de Integritate pentru Tenis (TIU). El a fost suspendat temporar până la finalizarea anchetei, atunci când ATP va anunța pedeapsa finală. 

Meciurile vizate de TIU sunt incluse în calendarul ATP Challenger, și pe care Nicolas le-a jucat în urma cu trei ani. "Jucătorul argentinian de tenis Nicolas Kicker a fost găsit vinovat pentru meciuri trucate și alte infracțiuni în cadrul Programului Anticorupție împotriva tenisului", se arată în comunicatul TIU. .

Un meci jucat de Kicker în turneul ATP Challenger (Padova), în iunie 2015, și altul din Baranquilla (Columbia), în septembrie 2015, au dus la suspendarea sportivului. De asemenea, el este acuzat că nu a raportat o altă intenție a unei persoane din afara circuitului, care i-a propus o sumă de bani ca să aranjeze un meci la pariuri. 

Comisarul independent pentru combaterea corupției, Jane Mulcahy a examinat cazul în cadrul unei audieri la Miami, și care a avut loc în urma unei investigații. Detaliile sancțiunilor împotriva argentinianului vor fi făcute publice la o dată ulterioară. "Până în acel moment, domnul Kicker nu va primi acreditări pentru a intra sau a concura în niciun eveniment profesionist de tenis", se mai arată în comunicatul dat publicității de Unitatea de Integritate pentru Tenis. 

Având în vedere gravitatea infracțiunilor și faptul că a refuzat să coopereze cu oficialii, cel mai probabil Nicolas Kicker (foto: tennisworldusa.or) va primi o interdicție pe viață. Profesioniștii în depistarea blaturilor din tenis care urmăreau meciurile argentinianului împotriva lui Duckhee Lee și Giovanni Lapentti au remarcat ceva neobișnuit în modelele de pariuri în timpul acelor partide. În special, cel cu Lapentti a fost dubios rău din cauza unor greșeli de începător, neforțate, ale lui Kicker. 

Trei ani a durat însă până când TIU să organizeze o audiere împotriva jucătorului din Argentina, care a avut loc la Miami în luna martie. Locul său la Roland Garros va fi luat de un ”lucky-loser”, în vreme ce Kicker (foto: clarin.com) a pierdut cec-ul garantat de 62.000 de dolari pentru primul tur. 

În momentul infracțiunilor sale, Nicolas Kicker câștiga sume derizorii în urma participărilor sale în turneele din circuitele ITF și Challenger, unde sunt raportate cele mai multe cazuri de meciuri aranjate. El a început să câștige mai mulți bani din tenis după ce a acces în Top100, anul trecut. 

În primele cinci luni ale acestui an, Kicker a câștigat 355.000 de dolari din și a ajuns la un total de 1,1 milioane de dolari (inclusiv 142.500 de dolari pentru turul trei la Australian Open). În urma deciziei șefilor ATP, Nicolas Kicker a devenit cel mai bine plasat jucător din istorie care a aranjat meciuri la pariuri.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi