Premieră în fotbalul englez: șefii FA renunță la sponsorizările caselor de pariuri!

Joey Barton, fostul internațional englez suspendat 18 luni pentru pariuri de către Federația de Fotbal din Anglia, a declanșat un scandal fără precedent în Marea Britanie. ”Nu pariurile jucătorilor pe diverse partide, ci aranjarea meciurilor la pariuri este adevăratul dușman în fotbalul nostru! Nu am nicio îndoială asupra acestui fapt..Ar trebui să-i întrebăm dacă sunt pregătiți să știe ce se întâmplă cu adevărat?!..”, sunt declarațiile lui Joey Barton (foto: burnleyfootballclub.com) care i-au făcut pe șefii fotbalului englez să ia o măsură radicală. 

Așa se face că, după numai un an, Federația Engleză de Fotbal a rupt înțelegerea cu marea companie de jocuri de noroc Ladbrokes în valoare de 4 milioane de lire sterline anual! Șefii FA au anunțat că decizia a survenit în urma unei revizuiri trimestriale a propriei politici cu privire la parteneriatele încheiate cu casele de pariuri.

VEZI AICI TOP5 CASE DE PARIURI ONLINE LEGALE RECOMANDATE DE PARIURIX!

Presa din Anglia scrie că, de fapt, scandalul declanșat de acuzațiile lui Joey Barton au dus la luarea acestei decizii fără precedent pentru fotbalul englez. Trei ani mai erau din contractul încheiat între FA și Ladbrokes, iar misiunea de a face publică această decizie i-a revenit directorului executiv al Federației de Fotbal din Anglia - Martin Glenn. 

"Aș dori să le mulțumim celor de la Ladbrokes pentru că au reprezentat un partener de valoare în ultimul an, dar și pentru profesionalismul și înțelegerea de care au dat dovadă cu privire la schimbarea politicii noastre în domeniul jocurilor de noroc”, a declarat Glenn. (foto: thefa.com) 

Liga Engleză de Fotbal (EFL) a anunțat, însă, că noua decizie nu va produce niciun efect în parteneriatul cu SkyBet, aflat în al cincilea an de contract. "Avem convingerea fermă că nu există niciun conflict în a avea o relație comercială cu industria jocurilor de noroc, deoarece FA este cea care are ultima responsabilitate de a decide în privința oricărei încălcări a regulilor de pariere existente. Ca urmare, toți cei care participă la competițiile noastre trebuie să adere la politica noastră", a spus un purtător de cuvânt al EFL.  

Președintele Federației de Fotbal din Anglia, Greg Clarke a spus că decizia nu are legătură cu ultimele declarații făcute în presă de Joey Barton - fotbalist care a plasat nu mai puțin de 1260 de pariuri pe meciuri de fotbal între 2006 și 2013. Barton a făcut apel la decizia de suspendare, dar șeful FA - Greg Clarke (foto: thefa.com) a decis menținerea verdictului. 

"Mi-au dat o sentință atât de severă, pentru ca ei să prezinte în fața celor care cumpără drepturile de televizare garanția că această competiție de fotbal este una curată. Mi-au spus asta chiar oameni care lucrează în cadrul unor companii de jocuri de noroc. În realitate, ei nu pot rezolva această problemă, mai ales după parteneriatul cu Ladbrokes..”, a declarat Joey Barton cu doar câteva zile înainte ca șefii fotbalului din Anglia să renunțe la sponsorizarea, anuală, de 4 milioane de lire sterline. 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi