Premieră în eSports: primul blat la pariuri dovedit! Ce suspendări s-au dat

Comisia de Integritate pentru eSports (ESIC) a anunțat cu ceva timp în urmă colaborarea cu cei de la Sportradar pentru asigurarea unui climat bun și, mai ales, corect al acestei activități. Și iată că după numai căteva săptămâni, Sportradar a raportat primul aranjament între doi jucători Dota 2. Afacerea a fost ”mirosită” în cadrul unei competiții majore - calificările europene pentru o competiție mondială. 

Cei prinși cu mâța în sac sunt ”Team Dx” și ”Yellow Submarine”, care au pus de-un blat sub privirile a sute de oameni în Cyber Arena. ESIC și Sportradar au analizat împreună modelele de pariere pe această dispută și au constat cote ciudate la un moment dat. Bănuielile de aranjament au fost confirmate, iar membrii echipei Dx, Leonid "Sonic" Kuzmenkov și Dmitri "Ax.Mo" Morozov au primit interdicții de doi ani pentru concursul ”Uprise Champions Cup” (UCC). 

Comisarul ESIC, Ian Smith a numit interdicția "deprimantă". El speră însă ca acesta să fie un mesaj clar și puternic de descurajare pentru toți cei care intenționează să facă asta. El e de părere că interdicțiile ar trebui să acopere toate competițiile de eSports, nu doar anumite turnee.

În iulie 2017, ESIC a efectuat un sondaj al membrilor lor cu privire la sancțiunile corespunzătoare pentru înșelăciune. Iar rezultatele sondajului au arătat că jucătorii nu au luat aranjarea meciului la fel de în serios ca înșelăciunea.

Rezultatele studiului au arătat că ar trebui luată în considerare o interdicție de până la 5 ani a celor vinovați pentru aranjarea meciurilor pentru pariuri. Luna trecută, fondatorii Dota 2 au decis suspendarea pentru 8 ani în cazul în care se vor descoperi jucători care utilizează tehnologii speciale în scopul de a-și crește scorurile MMR și de a putea  participa, astfel, la marile competiții. 

Ultimele suspendări au loc la aproape o lună după ce ESIC l-a interzis pe jucătorul ”Crossfire” Joao Paulo de Araujo "Ecstasy" de la toate categoriile de eSports după ce a recunoscut că a inițiat un atac DDoS (atac cibernetic de blocare a resurselor unui server). Informațiile de pe piață spun că Araujo a acționat astfel la sfatul unui prieten, jucător care pierde ore în șir în fața calculatorului în special pe jocuri de mașini.

Pariază și tu la această casă de pariuri online pe cele mai tari evenimente din eSports!

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!