Povestea unui blat de 300 de mii de lei într-o carte scrisă de Mitică Dragomir

Dumitru Dragomir s-a apucat de scris cărţi. De o viaţă în fotbal, fostul şef al LPF a scos de la tipar o carte cu un titlu sugestiv - "Meciurile vieţii mele", în care povesteşte momente incredibile din cariera sa ca şi conducător de club. Cei de la Fanatik.ro au publicat în premieră câteva pasaje din cartea care numără 512 pagini. Într-unul dintre capitole, cel cunoscut şi sub numele de "Oracolul de la Bălceşti" povestește cum a fost pus de Vasile Bărbulescu, cumnatul lui Nicolae Ceaușescu, să aranjeze un meci cu bani. E vorba despre o partidă dintre Universitatea Craiova și Viitorul Scornicești, unde președinte era Dragomir. Echipa lui avea nevoie de un punct pentru a nu retrograda, iar Craiova de o victorie pentru a câştiga titlul. 300 de mii de lei a primit Dragomir de la şefii comunişti ca să salveze echipa din Scorniceşti. La Craiova, şef era Corneliu Stroe. Fostul preşedinte al Ligii povesteşte că toate au mers pe dos atunci. 

Corneliu Stroe mi-a zis "Dați-ne banii și vom vedea ce facem"..Nu i-am dat, i-am spus că banii rămân în cabină și îi dau după ce se termină meciul,

---dezvăluie Dragomir

Ajuns la stadion, Dumitru Dragomir a aflat că antrenorul Craiovei, Valentin Stănescu nu vroia să audă de blat. Atunci, Dragomir i-a dat 2000 de lei unui magazioner al Universităţii pentru ca acesta să afle ce le spune antrenorul în vestiar jucătorilor Craiovei înaintea meciului. Aşa a aflat că Stănescu le-a "ordonat" jucătorilor săi să dea cât mai multe goluri ca să fie siguri de victorie. 

Universitatea Craiova a ratat cât pentru două meciuri atunci, iar Scorniceştiul avea 1-0 pe bune la finalul primei reprize. La pauză, Dragomir a încercat, din nou, să-i convingă pe cei de la Craiova să accepte banii.”Ia, bre, banii, că poate vă batem pe bune..”, i-a spus lui Valentin Stănescu. Antrenorul Craiovei nu l-a băgat în seamă, în vreme ce Stroe i-a promis că se va rezolva. A fost momentul în care Dragomir s-a supărat şi s-a dus în vestiarul echipei Scorniceştiului promiţându-le jucătorilor săi cei 300 de mii de lei dacă o vor bate pe Craiova! 

Universitatea a ratat un penalty, dar a egalat până la urmă pe final. Atunci, Valentin Stănescu i-a spus lui Dragomir că strigă la jucătorii săi să nu mai dea la poartă dacă îi dă geanta cu bani. ”Vă dau… Nea Tinele, pe cine credeți voi că păcăliți?..”, a fost replica lui Dragomir. Meciul s-a terminat 1-1 şi Scorniceştiul s-a salvat de la retrogradare. Norocul a făcut ca Universitatea Craiova să câştige totuşi în acel an campionatul. 

 

Foto: Răzvan Păsărică / Sportpictures.eu

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi