Potul anului în pokerul online! Când se întâlnesc cele mai bune două mâini posibile de pe flop, ies artificii

La final de an, vă prezentăm cel mai mare pot din pokerul online în 2016. De obicei, în rubrica noastră săptămânală, analizăm acţiunile care se impuneau în no limit hold'em, însă, de această dată, vom face o excepţie, raportându-ne la o mână care s-a desfăşurat la o masă de omaha no limit.

Protagonişti au fost - în mâna jucată pe PokerStars - Sean "WithColor" Rafael, o prezenţă nouă la mesele de high stakes şi (cine altul!?) Viktor "Isildur1" Blom. Cu peste un milion de dolari pierduţi la mesele de cash online în prima jumătate a anului, suedezul a avut o a doua parte de 2016 mult mai bună, la aceasta contribuind şi potul uriaş descris în cele din urmează. De menţionat că Victor Blom a fost considerat în 2009, când şi-a început legenda (fascinantă la început, pentru ca apoi să se transforme într-o adevărată dramă) un adevărat fenomen. Despre ce a păţit nordicul am discutat pe larg aici, într-o adevărată lecţie despre ce nu trebuie să faci în poker.

Pot de 365.000 de dolari

Revenind la povestea noastră, Bloom, care în trecut fusese la un moment dat implicat în cele mai mari 10 poturi din istoria pokerului online (în ultimii ani, nu se mai joacă pe sumele uriaşe de acum 7-8 ani), avea în faţă 183.000 de dolari în fise, însumând 457 de big blinduri, în condiţiile în care masa era una de $200/$400. Adversarul său, cu un stack comparabil, a mărit din button la $1.360. În stilu-i caracteristic, suedezul a mizat pe varianta re-raise (până la $4.240), iar potul se anunţa deja unul promiţător.

Flopul a fost reprezentat de 8 pică - 7 treflă - 3 treflă, iar acţiunea a explodat pur şi simplu: Blom a dat un bet de $5.200, Sean a dat un re-raise până la $15.800, pentru ca nordicul să mărească până la $56.000. Rafael, convins probabil că deţine mâna mai bună, nu a dorit să lase încă o stradă, ci a vrut să încheie acţiunea aici. A mărit la $176,000, forţându-şi adversarul să împingă all-in.

Potul strâns s-a cifrat la ameţitoarea sumă de $365.000, iar cei doi au întors cărţile.

Blom lovise setul maxim, avea draw de culoare şi insight de chintă.

Rafael lovise la rândul său setul, dar cel de şeptari, fiind mult în spate.


Cei doi au convenit ca turnul şi riverul să se dea de câte două ori, formându-se astfel două poturi de valoare egală. Probabilităţile au fost de această dată respectate, prima oară fiind coborâte pe masă A treflă - 9 cupă, în timp ce a doua oară dealer-ul a întors 4 pică - Q cupă. Astfel, ambele poturi au ajuns în posesia lui Blom, care a intrat în posesia a 365.000 de dolari.

În ceea ce priveşte analiza mâinii, nu ar fi prea multe de spus. Flop-ul a fost unul incredibil, oferindu-le celor doi jucători cele mai bune două posibile mâini din acel moment. Ştiind cât de loose evoluează Blom, Rafael a încercat să închidă acţiunea după apariţia primelor trei cărţi sau să îl forţeze pe opozant să îşi pună toate chip-urile în joc într-un pot în care, în mod normal, pleca favorit. De această dată, Sean a dat de un bad beat, Blom având cea mai bună mână şi fiind aproape imposibil de bătut.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi