Portughezii ”rup” site-urile licențiate internațional. Autoritățile strâmbă din nas

Compania de reglementare a jocurilor de noroc din Portugalia solicită părerea părților interesate cu privire la modul în care va funcționa noul set de măsuri ce au în vedere jocurile de noroc online (foto: trulioo.com).Organismul de reglementare al Serviço Regulação e Inspeção de Jogos do Turismo de Portugal (SRIJ) a anunțat că este în curs de revizuire a regimului de reglementare aprobat ultima oară în aprilie 2015.

SRIJ a emis prima sa licență de pariuri sportive online (către Betclic Everest Group) în mai 2016. A urmat o perioadă de doi ani în care autoritatea de reglementare a urmărit dacă regimul de măsuri îndeplinesc scopurile avute în vedere de guvern. Iar dacă aceste scopuri nu au ca finalitate o creștere la bugetul de stat, atunci SRIJ va trebui probabil să recunoască înfrângerea. 

Până în prezent, comisia de reglementare a aprobat doar șapte operatori on-line. Iar un raport recent al Asociației pentru jocuri de noroc de la distanță (RGA) a indicat că peste două treimi din jucătorii online din Portugalia continuă să-și desfășoare activitatea pe site-uri de jocuri de noroc online licențiate internațional.

Portugalia a fost criticată de mulți pentru faptul că a optat pentru taxarea pariurilor sportive online la 12% din cifra de afaceri, decât să impună o taxă mai modestă pentru veniturile din pariuri. Studiul a concluzionat că mai puțin de un sfert din pariurile sportive online ale portughezilor au fost făcute pe site-uri ale operatorilor locali. SRIJ (foto: jogoseguro.pt) a cerut părților interesate să-și prezinte opiniile privind noul regimul online până pe 28 februarie, iar rezultatele revizuirii vor fi prezentate guvernului la sfârșitul lunii mai. 

VEZI AICI TOP 5 AGENȚII DE PARIURI ONLINE RECOMANDATE

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!