Portugalia anunţă cât va costa licenţa pentru pariuri online! Vezi aici care este diferenţa faţă de România!

Este cunoscut faptul că Portugalia este o piaţă destul de restrictivă în ceea ce priveşte pariurile online, însă în ultimul timp a făcut demersuri pentru reglementarea cadrului legal de obţinere a licenţei pentru operatorii de pariuri.

Click aici pentru a juca la una dintre casele de pariuri online licenţiate în România!

portugal-opening-doors-to-online-gambling-operators.jpg

Într-un moment în care cei mai mari operatori de pariuri au părăsit piaţa portugheză, statul a făcut publice costurile pentru obţinerea licenţei pentru jocurile de noroc online:

  • Aprobarea inițială a sistemului tehnic de joc va costa 18.000 de euro, la care se vor adăuga 2.000 de euro pentru fiecare categorie de pariuri oferită şi fiecare tip de joc de noroc.
  • Eliberarea sau reînnoirea termenului de licență costă 12.000 de euro pentru pariuri sportive, curse de cai şi pariuri în cotă fixă, iar pentru bingo va costa 2.000 de euro.
  • Taxele pe venit se plătesc către Institutul de Turism al Portugaliei şi vor fi actualizate în luna martie a fiecărui an, în funcţie de rata inflaţiei.

Acest proces de licenţiere este cunoscut şi pariorilor din România, ţară care s-a confruntat şi ea cu astfel de reglementări în ultimul timp. Noile modificări aduse legii jocurilor de noroc din ţara noastră au alungat foarte mulţi operatori de pe piaţă şi în acest moment doar trei case pariuri funcţionează licenţiat pe teritoriul României.

Există însă diferenţe între sistemul de taxere portughez şi cel românesc, în ţara noastră taxa de licenţă anuală fiind calculată în funcţie de cifra de afaceri a operatorului, fiind cuprinsă între 6.000 euro și 120.000 euro.

  • Până la 500.000 euro/an = 6.000 euro
  • 001 - 1.000.000 euro/an = 24.000 euro
  • 000.001 - 5.000.000 euro/an = 60.000 euro
  • 000.001 - 10.000.000 euro/an = 96.000 euro
  • Peste 10.000.000 euro/an = 120.000 euro

Taxa de autorizare este în cuantum de 16% din veniturile organizatorului de jocuri de noroc. Companiile care doresc licenţa în România sunt obligate să achite şi o penalizare pentru perioada anterioară în care şi-au desfăşurat activitatea pe teritoriul ţării. Din acest motiv, cei trei operatori licenţiaţi deja au plătit doar pentru penalizări aproape 2 milioane lei şi pentru licenţă un total de 2.7 milioane lei.

Noul sistem de licenţiere din Portugalia a intrat deja în vigoare, fiind publicat în Monitorul Oficial şi rămâne de văzut dacă va atrage cei mai importanţi operatori de pariuri online. Până în prezent doar unul singur şi-a anunţat intenţia de a intra în legalitate pe piaţa portugheză.

Este cert însă că niciun stat nu are interesul să stopeze activitatea de pariuri online şi mai ales activitatea marilor operatori, deoarece aceştia pot deveni importante surse de venit pentru buget. Cu cât legislaţia va fi mai permisivă, tot mai multe case de pariuri vor fi atrase de pieţele respective. Aşteptăm în continuare şi mişcările de pe piaţa din România, deoarece un număr de doar trei operatori licenţiaţi este cam puţin.   

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi