1. Home »
  2. Ponturi pariuri »
  3. Tenis »
  4. WTA »
  5. Simona Halep vs Alize Cornet

Simona Halep vs Alize Cornet, Ponturi Pariuri Australian Open, 24.01.2022

Robert Bozdogescu
Robert Bozdogescu

2022-01-23 16:22:00

Tenis WTA - Australian Open

24 Ianuarie 2022, 04:00

Simona Halep

Simona Halep

versus
Alize Cornet

Alize Cornet

1.45

Cele mai bune cote:

Superbet
L1203785W001253
Pariază acum la Superbet

Analiză și informații pentru Simona Halep v Alize Cornet

În cursul acestei dimineți urmează să se dispute ultimele optimi de finală de pe tabloul principal de simplu atât în competiția feminină, cât și în cea masculină. Partea inferioară de tablou a fost una dedicată surprizelor, cel puțin în turneul feminin, însă principala favorită din această jumătate, Aryna Sabalenka, a rămas în continuare în concurs. Alături de ea mai sunt prezente pe tablou două foste câștigătoare de turnee de Grand Slam: Iga Swiatek, a șaptea favorită, și Simona Halep, a 14-a favorită.

În continuare vom analiza disputa dintre compatrioata noastră, Simona Halep, și franțuzoaica Alize Cornet. Acest meci este programat în jurul orei 04:00, ora României, pe arena Rod Laver, iar pronosticul meu îl veți putea afla la finalul analizei.

Simona Halep: Forma echipei, știri și statistici

Simona Halep este, alături de Ashleigh Barty, singura jucătoare neînvinsă în acest început de sezon, aici luând în calcul doar jucătoarele ce au evoluat la cel puțin un turneu înaintea Openului Australian. Jucătoarea noastră vine după un 2021 dezamăgitor, primul sezon din 2013 și până acum în care nu bifase niciun turneu câștigat în circuitul WTA. Acest lucru a fost cauzat și de problemele fizice cu care compatrioata noastră s-a confruntat în marea parte a timpului, accidentările survenite nepermițându-i să participe la Roland Garros, dar nici pe iarba de la Wimbledon.

Din fericire pentru ea și susținătorii săi, Simona a debutat cu dreptul în noul sezon, cucerind titlul de la Melbourne Summer Set 1 după o săptămână foarte solidă în care a cedat un singur set în drumul spre trofeu. Parcursul bun al Simonei a fost confirmat, cel puțin până acum, și la Openul Australian. Halep a fost, aș spune, una dintre cele mai dominante jucătoare de pe tablou, ea obținând în primele trei runde victorii în minimum de seturi, cedând doar 12 game-uri: 6-4 6-3 contra polonezei Magdalena Frech, 6-2 6-0 cu brazilianca Beatriz Haddad Maia, respectiv 6-2 6-1 împotriva muntenegrencei Danka Kovinic.

Halep a impresionat în runda anterioară prin agresivitatea cu care a abordat meciul cu Kovinic, reușind nu mai puțin de 19 lovituri direct câștigătoare, raportul Winners/Unforced Errors fiind unul pozitiv, 19/17. Serviciul a funcționat și el la parametri înalți, Simona înregistrând o eficiență de 73% la mingile jucate cu primul serviciu în spatele unei frecvențe foarte bune, de 73%.

Telegram PariuriX
cu Dan Bara
Super premii pe grupul de Telegram PariuriX! 11 luni pe profit din 12 pe 2021. Vă așteptăm să câștigăm împreună. Totul GRATUIT
PARIAZĂ ACUM
Se aplică T&C

Alize Cornet: Forma echipei, știri și statistici

Alize Cornet este una dintre veteranele circuitului WTA, fosta nr.11 mondial făcându-și prezența pe tabloul principal de la Melbourne pentru al șaptesprezecelea an consecutiv. Din 2006 și până acum, Cornet nu a absentat de la nicio ediție a Openului Australian, iar prezența în optimile de finală reprezintă cel mai bun rezultat al carierei pentru ea aici, rezultat atins și în 2009, atunci când ceda în fața rusoaicei Dinara Safina. Franțuzoaica este câștigătoarea a 6 turnee WTA în carieră, ultimul succes în circuit venind în 2018 pe zgura de la Gstaad. Prezența sa în această fază a competiției este una surprinzătoare, întrucât în ultimii cinci ani bifase doar o singură prezență în optimile de finală ale unei competiții majore.

De altfel, în 2021, Cornet a fost eliminată încă din primul tur la trei din patru turnee de Grand Slam, singura victorie obținută venind la Wimbledon, 6-2 6-1 în runda inaugurală în fața Biancăi Andreescu.

Aici a învins-o în meciul de debut pe bulgăroaica Viktoriya Tomova, scor 6-3 6-3, pe Garbine Muguruza, scor 6-3 6-3, respectiv pe slovena Tamara Zidansek, scor 4-6 6-4 6-2. Împotriva Tamarei Zidansek, Alize a întors soarta partidei în favoarea sa după un deficit serios, slovena fiind în control total al partidei până la un punct, mai exact până la 6-4 4-1 în setul secund, acolo unde beneficia de un avans de două breakuri. Zidansek a avut inițiativa în partidă, lucru ce reiese și din raportul lovituri câștigătoare/greșeli neforțate, 35 la 64 în dreptul slovenei, comparativ cu 16 la 39 în dreptul franțuzoaicei.

Statistica meciurilor directe Simona Halep v Alize Cornet

Oarecum surprinzător, Alize conduce bilanțul întâlnirilor directe contra Simonei, 3-1, însă ultima confruntare directă a avut loc abia în urmă cu șapte ani, atunci când franțuzoaica se impunea în prima rundă pe zgura de la Madrid, scor 7-6(6) 6-3.

Cote pentru Simona Halep v Alize Cornet

Simona Halep a cedat doar 12 game-uri în cele trei runde anterioare de la Australian Open, ea obținând victorii în minimum de seturi fără ca adversarele să câștige mai mult de 4 game-uri per set. Pentru under 12.5 game-uri câștigate în meci de Simona, casa de pariuri Superbet vă oferă o cotă de 1.60.

Simona Halep vs Alize Cornet Pont: Simona Halep -4.5 game-uri (HA)

Oarecum surprinzător, Alize Cornet conduce bilanțul întâlnirilor directe contra Simonei, 3-1, iar acest aspect poate fi luat în calcul ca un avantaj important pe plan psihologic, însă în contextul actual statistica respectivă nu are o relevanță atât de mare, ultima partidă directă între cele două consumându-se abia în urmă cu șapte ani, pe zgura de la Madrid. Halep a început excelent noul sezon, s-a impus în turneul de la Melbourne Summer Set 1, iar pe parcursul celor opt victorii consecutive înregistrate de la startul noului an, compatrioata noastră a cedat un singur set, per total evoluțiile sale fiind la un nivel foarte înalt. Halep s-a impus la o diferență medie de 7.12 game-uri per partidă, Viktorija Golubic fiind nu doar singura ce i-a furat un set Simonei, dar și singura adversară ce a câștigat mai mult de 4 game-uri într-un set. Matchupul este unul favorabil jucătoarei noastre, Alize Cornet fiind o jucătoare ce nu este adepta unui joc agresiv ce i-ar putea pune probleme Simonei. Am văzut-o în runda anterioară cedând inițiativa pe aproape toată durata partidei contra Tamarei Zidansek, numărul foarte mare de greșeli neforțate din dreptul slovenei fiind motivul pentru care Alize a obținut calificarea în această fază. De cealaltă parte, Simona nu are o problemă în a juca rolul de agresor, ea având o statistică pozitivă în ceea ce privește numărul loviturilor direct câștigătoare în raport cu greșelile neforțate atât contra lui Beatriz Haddad Maia, cât și contra Dankăi Kovinic, adversare ce i-au permis Simonei să-și impună jocul. Cu siguranță Halep nu va alege să se implice în jocul de uzură propus de franțuzoaică, iar dacă se va dovedi la fel de eficientă ca și până acum de pe ambele părți ale terenului, Cornet va rămâne constant sub presiune, iar defensiva sa va ceda. Pronosticul meu merge pe o victorie la cel puțin 5 game-uri diferență a Simonei Halep, pentru o cotă de 1.45 oferită de casa de pariuri Superbet.

Miza: 10/10
Cota: 1.45
Status: Pierdut

Vă salut! Mă numesc Robert, sunt absolvent al facultății de jurnalism din Timișoara și fac parte din echipa Pariurix încă din 2017. Am lucrat în domeniul pariurilor sportive timp de trei ani și jumătate, pasiunea pentru sport fiind cea care m-a împins către acest domeniu. Sunt un mare împătimit al tenisului, dar urmăresc cu interes și cele mai importante competiții din fotbal și baschet.

Citeste mai mult

Ponturi / Predicții

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+120.32
Câștigate
33
Pierdute
11
2
Gabriel Morariu
+52.43
Câștigate
14
Pierdute
5
3
Marius Huțu
+34.79
Câștigate
12
Pierdute
5

Cele mai recente avancronici