1. Home »
  2. Ponturi pariuri »
  3. Tenis »
  4. WTA »
  5. Paula Badosa vs Simona Halep

Paula Badosa - Simona Halep: ponturi pariuri tenis, WTA Wimbledon, 04.07.2022

Grigore Cartianu
Grigore Cartianu

2022-07-03 15:49:00

WTA Wimbledon

04 Iulie 2022, 17:30

Paula Badosa

Paula Badosa

versus
Simona Halep

Simona Halep

1.60

Cele mai bune cote:

Superbet
L1203785W001253
Pariază acum la Superbet

Analiză și informații pentru Paula Badosa v Simona Halep

Simona Halep (30 de ani, nr. 18 WTA) e singura tenismenă română prezentă și în săptămâna a doua a Grand Slam-ului de la Wimbledon. Ea va juca luni, în "optimi", cu spaniola Paula Badosa (24 de ani, nr. 4 WTA). Celelalte 6 românce de pe tabloul principal au fost eliminate în turul 3 (Irina Begu), în turul 2 (Sorana Cîrstea, Irina Bara, Ana Bogdan, Mihaela Buzărnescu) sau în primul tur (Gabriela Ruse).

Badosa - Halep se anunță o confruntare crâncenă, între actualul număr 4 WTA și un fost lider mondial. Badosa nu a cunoscut încă bucuria câștigării unui turneu de Grand Slam, bucurie pe care Halep a trăit-o de două ori - la Roland Garros 2018 și la Wimbledon 2019.

Chiar dacă în prezent Badosa este mult mai bine clasată decât Halep, românca este considerată favorită de către toate casele de pariuri, cu cote mai degrabă dezechilibrate: în jur de 1,53 Halep, în jur de 2,50 Badosa.

Chiar și în ceste condiții, învingătoarea meciului e greu de anticipat, mai ales într-un tenis feminin foarte volatil (recenta eliminare a liderului mondial Iga Swiatek este o dovadă în acest sens). Mai degrabă poate fi anticipată o înfruntare prelungită în trei seturi. Pronosticul meu va merge în această direcție, la o cotă oferită de Superbet pariuri sportive.

Paula Badosa : Forma echipei, știri și statistici

La 24 de ani, Paula Badosa e bine fixată în Top 5 mondial, grație celor două serii consistente pe hard din acest an: cea din Australia (triumf la Sydney, calificare în "optimi" la Australian Open) și cea nord-americană (semifinală la Indian Wells, "sfert" la Miami).

Sezonul pe zgură a fost mai modest: Badosa n-a reușit mai mult de două victorii consecutive (Charleston, Stuttgart, Roland Garros), ba chiar s-a oprit după una singură (Madrid, Roma).

Sezonul pe iarbă al tenismenei spaniole a început prost (eliminare în prima partidă la Eastbourne, produsă de necunoscuta britanică Jodie Anna Burrage), dar continuarea de la Wimbledon a fost excelentă. Cu adevărat impresionantă a fost victoria din partida cu Petra Kvitova.

Paula Badosa are "la cingătoare" capete importante, precum Jabeur, Kvitova, Ostapenko, Krejcikova, Kasatkina, Rybakina, Bencic, Leylah Fernandez. Și e vorba doar de adversare învinse în acest an.

Câștiguri din premii în tenis: 3.525.520 de dolari.

Procentaj de victorii în circuitul WTA: 65,79% (325 de victorii în 494 de meciuri).

Ultimele 5 meciuri - Paula Badosa (Spania, nr. 4 WTA)

* 7-5, 7-6 cu Petra Kvitova (Cehia, 26) / Wimbledon, turul 3

* 6-3, 6-2 cu Irina Maria Bara (România, 122) / Wimbledon, turul 2

* 6-2, 6-1 cu Louisa Chirico (SUA, 236) / Wimbledon, turul 1

* 4-6, 3-6 cu Jodie Anna Burrage (Marea Britanie, 141) / Eastbourne, turul 2

* 3-6, 1-2 (abandon Badosa) cu Veronika Kudermetova (Rusia, 21) / Roland Garros, turul 3

Telegram PariuriX
cu Dan Bara
Super premii pe grupul de Telegram PariuriX! 11 luni pe profit din 12 pe 2021. Și avem profit sănătos și după primele 5 luni din 2022. Vă așteptăm să câștigăm împreună. Totul GRATUIT
PARIAZĂ ACUM
Se aplică T&C

Simona Halep: Forma echipei, știri și statistici

Simona Halep s-a "înșurubat" tot mai bine la acest Wimbledon. În primele trei tururi, ea n-a pierdut niciun set, n-a jucat niciun tie-break și a intrat o singură dată în prelungiri (un set din 6). E drept că nici n-a întâlnit vreo adversară dură, de talia Paulei Badosa. Muchova, Flipkens și Frech sunt jucătoare de pluton, dovadă și locurile pe care staționează ele în prezent: 81, 190, 92 (prin comparație, Badosa a eliminat jucătoare de locurile 236, 122 și - atenție! - 26).

Românca și-a făcut încălzirea prin cele două turnee pe iarbă jucate în luna iunie, la Birmingham și la Bad Homburg. A ajuns de fiecare dată în semifinale, dar în Anglia a pierdut partida cu brazilianca Haddad Maia, iar în Germania a spus "pas" confruntării cu Bianca Andreescu.

Pentru Simona, singura necunoscută, în acest moment, o reprezintă capacitatea de a evita oscilațiile periculoase. De-a lungul anului, românca a arătat o oarecare inconstanță, care i-a barat ascensiunea spre Top 10.

Halep a câștigat un turneu chiar la debutul anului, în ianuarie, învingând-o pe rusoaica Kudermetova în finala de la Melbourne. Apoi s-a oprit de 4 ori în semifinale, la Dubai (învinsă de Ostapenko), Indian Wells (învinsă de Swiatek), Birmingham și Bad Homburg.

Turnele de Grand Slam i-au adus un parcurs rezonabil la Australian Open (învinsă de Alize Cornet în turul 4) și șocul eliminării în turul 2 la Roland Garros (învinsă de o chineazoaică de pluton), iar acum i se deschide perspectiva unui sfert de finală, cu un culoar favorabil. Dacă va trece de numărul 4 mondial, Simona Halep ar putea juca măcar două tururi contra unor adversare mai slab clasate: în sferturi (Amanda Anisimova - locul 25 / Harmony Tan - 115) și eventual în semifinale (Elena Rybakina - 23 / Alize Cornet - 37 / Ajla Tomljanovic - 44 / Petra Martic - 80).

Balanța victoriilor este foarte bună pentru Simona în acest an: 29 de victorii și 9 înfrângeri, procentaj 76,31% - mult peste totalul carierei sale (70,26%).

Pe iarbă, bilanțul Simonei este mai bun chiar și decât cel de pe zgură (suprafața sa preferată): 9 victorii în 10 meciuri, procentaj 90%! Singura înfrângere pe teren a fost cea pe care i-a administrat-o brazilianca Haddad Maia, în semifinala de la Birmingham. Cealaltă semifinală "pierdută", cea de la Bad Homburg, de fapt nu s-a jucat.

Halep a câștigat ultimele 6 partide jucate, toate pe iarbă, cu un game-averaj uluitor: 12-1. După ce a pierdut primul set din primul tur de la Bad Homburg (contra cehoaicei Siniakova), românca a câștigat 12 seturi consecutive! Iar seria poate continua...

Câștiguri din premii în tenis: 37.950.241 de dolari.

Procentaj de victorii în circuitul WTA: 70,26% (586 de victorii în 834 de meciuri).

Ultimele 5 meciuri - Simona Halep (România, nr. 18 WTA)

* 6-4, 6-1 cu Magdalena Frech (Polonia, 92) / Wimbledon, turul 3

* 7-5, 6-4 cu Kirsten Flipkens (Belgia, 190) / Wimbledon, turul 2

* 6-3, 6-2 cu Karolina Muchova (Cehia, 81) / Wimbledon, turul 1

* 6-2, 6-1 cu Amanda Anisimova (SUA, 25) / Bad Homburg, sferturi

* 6-0, 6-3 cu Tamara Zidansek (Slovenia, 60) / Bad Homburg, turul 2

Statistica meciurilor directe Paula Badosa v Simona Halep

Cele două tenismene s-au confruntat o singură dată, în urmă cu două luni (30 aprilie 2022), pe zgura de la Madrid. Deși a jucat "la ea acasă", Badosa a fost învinsă de Halep cu un scor sever: 6-3, 6-1.

Cote pentru Paula Badosa v Simona Halep

Din oferta Superbet pariuri sportive, pe lângă pontul principal, recomand alte două pariuri:

* Total Game-uri: peste 20,5 / cota 1,75

* Total Game-uri Set 1: peste 9,5 / cota 1,95.

Paula Badosa vs Simona Halep Pont: Paula Badosa câștigă cel puțin un set

O întreagă Românie își leagă speranțele de o nouă avansare a Simonei Halep spre finala unui turneu de Grand Slam, așa cum a mai făcut-o de 5 ori (de 3 ori la Roland Garros, o dată la Wimbledon, o dată la Australian Open). Dar meciul acesta este extraordinar de greu, opunând două jucătoare care până acum n-au pierdut niciun set la Wimbledon 2022. Paula Badosa a arătat multă forță în turul 3, când a eliminat-o pe puternica Petra Kvitova. Halep are prima șansă, dar e puțin probabil să câștige și de această dată în două seturi, pe iarba londoneză, așa cum a făcut-o nu demult pe zgura de la Madrid. Simona are momente de tenis magic, când e de neoprit, dar și fluctuații care o fac să piardă inexplicabil. Și din punct de vedere probabilistic, se cam aproprie vremea ca atât Halep, cât și Badosa să treacă prin emoțiile unui meci în 3 seturi. Cota vine din oferta Superbet pariuri sportive.

Vă salut! Eu sunt Grigore Cartianu, un "tânăr jurnalist" trecut de 50 de ani. Activez în presă din 1991, când eram student. Am debutat la revista nr. 1 a vremii, Expres Magazin. Am lucrat apoi la Evenimentul zilei, Sportul românesc, Prosport, Jurnalul Național, din nou Evenimentul zilei, Adevărul, România liberă. Am trecut prin toate etapele devenirii unui gazetar: reporter (Expres Magazin), repor ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+149.04
Câștigate
39
Pierdute
12
2
Gabriel Morariu
+52.43
Câștigate
14
Pierdute
5
3
Marius Huțu
+46.41
Câștigate
14
Pierdute
5

Cele mai recente avancronici