1. Home »
  2. Ponturi pariuri »
  3. Tenis »
  4. WTA »
  5. Iga Swiatek vs Ons Jabeur

Iga Swiatek vs Ons Jabeur, Ponturi Pariuri WTA Roma, 15.05.2022: Cine va pune capăt seriei de victorii?

Robert Bozdogescu
Robert Bozdogescu

2022-05-15 03:32:00

WTA Roma

15 Mai 2022, 14:00

Iga Swiatek

Iga Swiatek

versus
Ons Jabeur

Ons Jabeur

1.58

Cele mai bune cote:

Unibet
L1160657W000330
Pariază acum la Unibet

Analiză și informații pentru Iga Swiatek v Ons Jabeur

Ultimul mare turneu pe zgură înainte de Roland Garros a ajuns în faza finală, iar jucătoarele care își vor disputa titlul în acest ultim act de la Foro Italico sunt și cele mai în formă jucătoare ale momentului în circuit. Iga Swiatek, liderul mondial și câștigătoarea a patru turnee consecutive, o va înfrunta pe Ons Jabeur, tunisianca ce s-a impus săptămâna trecută pe zgura de la Madrid. Această partidă este programată de la ora 14:00, ora României, iar pronosticul meu îl veți putea afla la finalul analizei.

Iga Swiatek: Forma echipei, știri și statistici

Iga Swiatek este, de departe, cea mai bună jucătoare a momentului în circuitul WTA. Poloneza este una dintre cele mai merituoase lidere mondiale din istoria recentă, ea dominând cu autoritate circuitul în acest moment. Iga este detașată în fruntea clasamentului Live pe 2022, iar în cazul în care va reuși să obțină un succes în această după-amiază își va mări ecartul la mai bine de 2000 de puncte față de principala urmăritoare, Barbora Krejcikova. Iga traversează o serie incredibilă de 27 de victorii în circuit, o serie începută cu titlul cucerit la Doha la finalul lunii februarie. De atunci, Swiatek s-a mai impus la Indian Wells, Miami și Stuttgart, iar astăzi va disputa cea de-a cincea finală consecutivă și cea de-a noua a carierei. 

Liderul mondial are un bilanț senzațional în ceea ce privește prezențele în ultimul act, câștigând 7 dintre cele 8 finale din carieră. Singurul eșec suferit într-o finală datează din din aprilie 2019, pe vremea când nu împlinise încă vârsta de 18 ani, 3-6 6-3 3-6 în fața slovenei Polona Hercog la Lugano.

Săptămâna trecută a fost una de pauză pentru Swiatek, ea luând decizia, împreună cu stafful ei, de a se odihni după programul încărcat din ultima perioadă, astfel că a declarat forfait în ultima clipă la Madrid.

Câștigătoare la Foro Italico în 2021, Swiatek a bifat ieri cea de-a șaptea victorie consecutivă în minimum de seturi pe zgura de la Roma. Pentru a-și asigura prezența în ultimul act, poloneza le-a învins pe:

- Elena Gabriela Ruse, scor 6-3 6-0, o partidă la finalul căreia Iga a înregistrat 3 duble greșeli, o eficiență de 74% la mingile jucate cu primul serviciu în spatele unei frecvențe de 62%, convertind 7 dintre cele 12 mingi de break și pierzându-și de două ori serviciul din tot atâtea șanse oferite Gabrielei.

- Victoria Azarenka, scor 6-4 6-1, cu 2 ași pentru Swiatek, 3 duble greșeli, un procentaj de 52% la punctele disputate cu prima minge în spatele unei frecvențe de 61%, o rată de conversie de 70% la mingile de break (7/10), respectiv un procentaj de 71% la mingile de break salvate (10/14).

- Bianca Andreescu, scor 7-6(2) 6-0, poloneza servind 2 ași, 4 duble greșeli, înregistrând un procentaj de 64% la punctele disputate cu prima minge în spatele unei frecvențe de 61% și convertind toate cele șase oportunități de break, la rândul ei salvând 2 dintre cele 5 șanse ale canadiencei.

- Aryna Sabalenka, scor 6-2 6-1. Cel mai bun meci al turneului pentru Iga, la finalul căruia a înregistrat 0 ași, 2 duble greșeli, un procentaj de 73% de eficiență la punctele disputate cu primul serviciu în spatele unei frecvențe de 59%, cu un procentaj de 40% la mingile de break convertite (6/15), respectiv 80% la cele salvate (4/5).

Telegram PariuriX
cu Dan Bara
Super premii pe grupul de Telegram PariuriX! 11 luni pe profit din 12 pe 2021. Și avem profit și după primele 4 luni din 2022. Vă așteptăm să câștigăm împreună. Totul GRATUIT
PARIAZĂ ACUM
Se aplică T&C

Ons Jabeur: Forma echipei, știri și statistici

În vârstă de 27 de ani, Ons Jabeur continuă să scrie istorie în circuitul WTA. Tunisianca a câștigat titlul duminica trecută pe zgura de la Madrid și a devenit, astfel, prima jucătoare arabă din istorie care se impune într-un turneu de o asemenea anvergură. Intrând în acest turneu din capitala Italiei, Ons a beneficiat de statutul de cap de serie nr.7, succesul de la Madrid asigurându-i cea mai bună clasare a carierei în clasamentul mondial. Prin calificarea în finala de la Roma, Jabeur își va îmbunătăți această performanță, ea urmând să devină, începând de luni, noul nr.6 mondial, indiferent de rezultatul acestei partide. Dacă o va învinge pe Iga Swiatek, tunisianca va mai urca o poziție, până pe locul al cincelea în lume, devansând-o cu aproape 250 de puncte pe Anett Kontaveit.

Trofeul cucerit la Madrid a fost doar al doilea al carierei pentru Jabeur în circuitul WTA, precedenta victorie, și prima a carierei, înregistrând-o în 2021 pe gazonul de la Birmingham.

Jabeur nu a avut o misiune deloc facilă în încercarea de a obține a doua calificare consecutivă într-un turneu de categorie WTA 1000, în sferturile de finală revenind incredibil de la 1-6 2-5 în fața Mariei Sakkari, pentru ca în semifinale să o depășească pe Daria Kasatkina, tot în trei seturi, scor  6-4 1-6 7-5, salvând inclusiv o minge de meci în game-ul al zecelea al setului decisiv.

Traseul complet al tunisiencei până în finală:

- 6-0 7-6(1) cu Sorana Cîrstea, o partidă la finalul căreia Ons a înregistrat 1 as, 3 duble greșeli, cu o eficiență de 77% la punctele disputate cu prima minge în spatele unei frecvențe de 51%, convertind 5 mingi de break din 8 șanse și cedându-și de două ori serviciul din tot atâtea șanse oferite compatrioatei noastre.

- 7-5 6-2 cu Ajla Tomljanovic, cu 3 ași în dreptul lui Jabeur, 2 duble greșeli, o eficiență de 63% la mingile jucate cu primul serviciu în spatele unei frecvențe de 63% și o rată de conversie de 36% la mingile de break (5/14), respectiv 67% la oportunitățile de break salvate (4/6).

- 6-3 6-2 cu Yulia Putintseva, cea mai confortabilă victorie din turneu, la finalul căreia tunisianca a bifat 2 ași, 0 duble greșeli, un procentaj de 71% la punctele disputate cu primul serviciu în spatele unei frecvențe de 44%, convertind 4 din cele 7 mingi de break și salvând singura oportunitate oferită adversarei.

- 1-6 7-5 6-1 cu Maria Sakkari, partidă pe care Jabeur a întors-o in-extremis, câștigând 11 din ultimele 12 game-uri ale meciului. Tunisianca a înregistrat 4 ași, 3 duble greșei, cu un procentaj de 69% la punctele jucate cu prima minge în spatele unei frecvențe de 55%, convertind 6 dintre cele 12 șanse de break și salvând 4 dintre cele 9 oportunități ale Mariei Sakkari

- 6-4 1-6 7-5 cu Daria Kasatkina, un alt test foarte dificil trecut cu brio de Jabeur, la finalul căruia a înregistrat 5 ași, 2 duble greșeli, o eficiență de 55% la punctele jucate cu prima minge în spatele unei frecvențe de 60% și un procentaj de 40% la mingile de break convertite (6/15), respectiv 33% la cele salvate (3/9).

Înaintea acestei săptămâni, Jabeur nu câștigase niciun meci în carieră pe tabloul principal de la Roma.

Statistica meciurilor directe Iga Swiatek v Ons Jabeur

Jabeur a câștigat două dintre cele trei dueluri directe contra Igăi Swiatek, inclusiv cea mai recentă confruntare, 6-3 6-3 în turul al doilea de la Cincinnati din 2021. Aceasta va fi prima întâlnire pe zgură între cele două într-un meci oficial.

Cote pentru Iga Swiatek v Ons Jabeur

Pentru un succes la cel puțin 6 game-uri diferență în favoarea Igăi Swiatek, casa de pariuri Unibet vă oferă o cotă de 1.86.

Iga Swiatek vs Ons Jabeur Pont: Iga Swiatek câștigă 2-0

Iga Swiatek traversează o formă incredibilă pe plan sportiv, iar orice argument în defavoarea ei pare să nu stea în picioare în acest moment. Poloneza a câștigat patru titluri consecutive (Doha, Indian Wells, Miami și Stuttgart) și înregistrează o serie de 27 de victorii în circuit. Liderul mondial incontestabil s-a înscris la Roma din postura de campioană en-titre, iar pentru a-și asigura o nouă prezență în finala de la Foro Italico a câștigat toate partidele fără să cedeze vreun set. Ons Jabeur este, la rândul ei, o jucătoare aflată într-o formă deosebită, câștigătoare la Madrid săptămâna trecută, tunisianca persistă în a scrie istorie pentru țara sa, și nu numai. Totuși, evoluțiile sale din această săptămână nu au fost la fel de convingătoare, ea venind după două meciuri foarte dificile și solicitante în zile consecutive. Vineri, tunisianca a revenit incredibil de la 1-6 2-5 în fața Mariei Sakkari, pentru ca în semifinale să fie nevoită să salveze o minge de meci în setul decisiv contra Dariei Kasatkina. Jabeur este una dintre cele mai talentate jucătoare din circuit, posedă un joc variat și foarte plăcut ochiului, ea fiind capabilă de un tenis agresiv, dar și de schimbări de ritm extraordinare, însă la capitolul pregătire fizică nu se poate măsura cu cele mai bune jucătoare din lume. Tocmai din această cauză va avea o misiune cu atât mai dificilă aici, astăzi urmând să joace al nouălea meci în douăsprezece zile și, după cum spuneam, partidele contra Mariei Sakkari și contra Dariei Kasatkina au fost foarte solicitante atât fizic, cât și mental, iar acest lucru s-ar putea să-și spună cuvântul asupra evoluției sale. Jabeur s-a dovedit un matchup dificil pentru Swiatek în trecut, bilanțul întâlnirilor directe fiindu-i ușor superior, însă acum contextul îi este favorabil polonezei. Dacă returul va funcționa la parametri maximi pentru Iga, așa cum s-a întâmplat în semifinala cu Sabalenka, Jabeur va fi constant plimbată stânga-dreapta și va fi greu pentru ea să țină ritmul la jocul ofensiv propus de Swiatek. Zgura este cea mai bună suprafață a polonezei, iar acesta va fi primul duel direct pe această suprafață între cele două sportive. Bilanțul excelent al lui Swiatek în ceea ce privește finalele este încă un argument în favoarea sa, ea pierzând o singură finală în carieră și câștigându-le pe ultimele șapte consecutive disputate în circuit. Pronosticul meu merge pe un succes în minimum de seturi al Igăi Swiatek, pentru o cotă de 1.58. Am selectat acest meci din oferta Unibet pariuri sportive.

Miza: 10/10
Cota: 1.58
Status: Castigat

Vă salut! Mă numesc Robert, sunt absolvent al facultății de jurnalism din Timișoara și fac parte din echipa Pariurix încă din 2017. Am lucrat în domeniul pariurilor sportive timp de trei ani și jumătate, pasiunea pentru sport fiind cea care m-a împins către acest domeniu. Sunt un mare împătimit al tenisului, dar urmăresc cu interes și cele mai importante competiții din fotbal și baschet.

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Dan.Oancia
0
Câștigate
0
Pierdute
0

Cele mai recente avancronici