Share

Pronostic pentru Rafael Nadal - Victor Estrella Burgos, Australian Open, 15.01.2018

Tenis

Cota: 1.44

Adaugat de: Tudor Cosma

13 Ian 2018 15:04 1,5k 0
Logo Rafael Nadal
Logo Victor Estrella Burgos
Rafael Nadal
Victor Estrella Burgos
VS
08:00 15 Ianuarie 2018
Australian Open

Analiză și informații pentru Rafael Nadal v Victor Estrella Burgos

                                         

Australian Open este primul turneul de Grand Slam al anului, având loc în Melbourne, iar în această analiză voi detalia partida dintre Rafael Nadal și Victor Estrella Burgos, urmând să concluzionez cu pariul aferent. 
Cu o istorie de 113 ani, și fiind la cea de-a 106-a ediție, Openul Australiei este printre cele mai vechi turnee din circuit, și momentan printre cele mai prestigioase, întrând intr-o categorie regală, sub numele de grand slam alături de Roland Garros, Wimbledon și US Open. 
Începuturile sale au fost sub altă denumire, Australasian Championship, numele actual de Australian Open fiind dat abia în 1969 și rămânând intact în următoarele decenii. Gazdele s-au succedat, și țările gazdă, el având loc în Christchurch, Hastings, Adelaide, Brisbane, Perth, Sydney, acum fiind în Melbourne. Așadar și Nouă Zeelandă a fost organizatoare, deși succint. 
Melbourne a părut întotdeauna casa potrivită pentru asemenea turneu. Fiindcă orașul este al doilea ca mărime de la Antipozi, cu o populație în jur de 5 milioane de locuitori, și este avid de sport. De altfel, Australian Open este recunoscut ca turneul cu cea mai mare afluență a spectatorilor, deși până la urmă toate grand slamurile stârnesc un uriaș interes. 
Gazda este Melbourne Park, un complex uriaș, multifuncțional, care cuprinde 35 de terenuri pe hard, în aer liber, incluzând aici cele trei mari arene: Rod Laver (15.000 de locuri), Hisense (10.500 de locuri) și Margaret Court Arena (7500 de locuri). Toate aceste trei arene au acoperiș retractabil, unul state of the art care se trage în timp record de 5 minute. 
Suprafața de aici a fost până în 1987 iarba, cumva normal ținând cont că toate competițiile importante se disputau pe aceasta. Acum este un hard rapid, și anume Plexicushion Prestige, precum la Brisbane, care are un Court Pace Rating (indicele prin care Federația Internațională de Tenis măsoară oficial viteza unui teren în funcție de variabile precum velocitatea verticală a mingii sau coeficientul de frecare) în jur de 40. De reținut este că Rod Laver este mai rapid decât celelalte arene, având un Court Pace Rating de 41.7, pe când celelalte sunt în jur de 38. 
Fondul total de premiere este undeva peste 50 milioane de dolari australieni, campionul plecând acasă cu 4 milioane. 
Campionul en-titre este Roger Federer, după o finală de 5 seturi cu Rafael Nadal. 


(Ben Solomon; Tennis Australia)

Rafael Nadal este un spaniol de 31 de ani, clasat pe locul 1 ATP. 
Evident, Nadal este deja o figură cunoscută de orice om de pe pământ, o legendă a sportului care va rămâne multă vreme în istoria tenisului. 
Este de 16 ori campion de grand slam, inclusiv o dată aici la Australian Open în 2009, are 30 titluri de Masters și este și medaliat olimpic. În plus, el are foarte multe recorduri, fiind cel mai bun jucător din istorie pe zgură și având 10 titluri de Roland Garros și 10 tiluri de Masters Monte Carlo. 
Cel mai bun stângaci din istorie, Nadal a avut și câteva probleme în carieră, în special din cauza accidentărilor, cea la genunchi fiind cea mai complicată. 
Anul 2016 astfel a fost de exemplu foarte slab pentru Matador. El a resimțit dureri la genunchi, la încheietura mâinii stângi, și asta s-a văzut puternic în jocul său, unul mult mai limitat, cu lovituri mai mecanice și mai scurte și cu o deplasare pe teren puțin reticentă. 
Însă a revenit spectaculos, momentan fiind la 31 de ani iarăși numărul 1 mondial, după un sezon pe care puțini îl anticipau. Dimpotrivă, se vorbea tot mai mult despre retragerea ibericului, despre faptul că acesta deja e consumat, iar ce a urmat a fost opusul. 
Astfel, în 2017 Nadal are finală la Australian Open, finală la Acapulco, finală la Miami, titlu la Monte Carlo, titlu la Barcelona, titlu la Madrid, titlu la Roland Garros, titlu la US Open, titlu la Beijing, și finală la Shanghai. 
Din păcate corpul său iarăși a cedat, el retrăgându-se și de la Mastersul de la Paris și de la Turneul Campionilor, iarăși din cauza genunchiului. 
În plus, Nadal a abandonat și în acest start de an de la Brisbane, el motivând: "A fost un sezon foarte lung. Bun, însă în același timp lung, și deși nu am participat la multe turnee au fost multe meciuri. A trebuit să iau o pauză. Am început pregătirea mai târziu decât mă așteptăm fiindcă am avut nevoie de mai mult timp, ca să fiu fresh, atât fizic cât și mental."
Astfel Nadal debutează în noul sezon chiar la Melbourne, lucru atipic pentru iberic. 
Totuși, au existat câteva meciuri demonstrative pentru el. A pierdut la Kooyong cu Gasquet în două seturi, însă apoi la Tie Break Tens i-a învins pe Pouille și pe Hewitt, pierzând finala 5-10 cu Berdych. 
Iar cel mai relevant mi se pare meciul de ieri cu Thiem. Cei doi au fost fost lăsăți de organizatori să joace un meci pe Margaret Court, în condiții normale (arbitrii, copii de mingi), Nadal impunându-se 6-7 6-2 10-6, jucând foarte bine și nepierzandu-și serviciul. 


(Nadal si Thiem, Magaret Court; Poza: Ben Solomon - Tennis Australia)

Victor Estrella Burgos este un dominican de 37 de ani, clasat pe locul 81 ATP. 
Aceasta este o performtanta în sine, deoarece la această vârstă foarte puțini tenismeni mai sunt în activitate, nici nu mai vorbesc de top 100 ATP. 
Însă povestea lui este puțin atipică, el neavând bani să își angajeze antrenor, sau să meargă lacursuri de tenis, învățând acest sport doar privind la tenismeni, și fiind copil de mingi. A devenit profesionist destul de târziu, la 22 de ani, iar până la 27 de ani nu a avut fondurile necesare pentru a participa la turnee, rămânând pe plan local. Apoi în 2012, s-a accidentat grav la cot și s-a crezut că o să-și încheie cariera. 
Însă Burgos atunci și-a schimbat mentalitatea, și-a promis că va avea succes în acest sport, și a devenit un tenismen care la 37 de ani încă activează. 
Sezonul 2017 este destul de interesant, el având titlu la Quito, sferturi de finală la challengerul de la Guadalajara, sferturi de finală la challengerul de la Leon, semifinale la challengerul de la Panama City, titlu la challengerul de la Santo Domingo, semifinale la challengerul de la Quito, semifinale la challengerul de la Guadalajara sau sferturi de finală la challengerul de la Monterrey. 
El este însă un zgurist, cu rezultate destul de modeste pe hard. 
Anul 2018 l-a început printr-o înfrângere 0-6 2-6 cu Gasquet la Doha, pentru ca în această săptămâna la challengerul de la Canberra să ajungă în semifinale, lucru intersant, însă unde a fost învins de Seppi:

- 2-6 2-6 cu Seppi (locul 86 ATP), câștigând 65% mingi cu primul serviciu, 40% cu cel secund, oferind 10 mingi de break (6 salvate)

Este prima întâlnire directă între cei doi. 

Pont Rafael Nadal vs Victor Estrella Burgos: Rafael Nadal sub 18.5 gameuri

Rafael Nadal a fost accidentat la genunchi în ultimele luni, primele dureri resimtindu-le chiar la Mastersul de la Shanghai, apoi retrăgându-se de la Paris și de la Turneul Campionilor. Însă semnele sunt destul de bune, chiar dacă nu s-a prezentat nici la Brisbane, având nevoie de timp suplimentar de antrenamente. Chiar dacă a pierdut cu Gasquet la Kooyong, ieri cu Thiem a fost foarte bun, nu și-a pierdut serviciul, și a câștigat 6-7 6-2 10-6, într-un meci disputat pe Margaret Court. El s-a declarat foarte mulțumit de faptul că simte bine mingea. Victor Estrella Burgos are o poveste frumoasă, însă pe hard nu mi se pare atât de bun în ciuda faptului că vine după o semifinală la Canberra, competiție challenger. Însă acolo a pierdut 2-6 2-6 cu Seppi, să nu mai vorbesc despre meciul de la Doha în care a fost învins 0-6 2-6 de Gasquet. Consider astfel că Nadal este favorit, și se poate impune în trei seturi scurte, pronosticul meu mergând pe această idee la o cotă oferită de Betfair.

Pont pariuri: Rafael Nadal sub 18.5 gameuri

Miza: 8/10

Cota: 1.44

Adaugat de: Tudor Cosma

Status: Castigat

Va fi acest pariu castigator ?

Da 3

100%

Nu 0

0%

Tudor Cosma

Ponturi:

23

Castigate:

14

Pierdute:

5

Anulate:

0

Salut! Sunt Tudor, lucrez in domeniul pariurilor de 10 ani, iar in ultimii 4 ani am devenit profesionist, lucrand pentru clienti internationali. Sunt specializat pe tenis, fiind un domeniu pe care il urmaresc cu regularitate, insa recent sunt interesat si de snooker si ciclism, sporturi cu o popularitate redusa cel putin in Romania. Nu uitati ca pariurile depind de foarte multe variabile si nimic nu este absolut in aceasta meserie. Va urez succes!

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi

Ultimele ponturi si avancronici