Share

Pronostic pentru Rafael Nadal - Dominic Thiem, Roland Garros, 10.06.2018

Tenis

Cota: 1.60

Adaugat de: Tudor Cosma

09 Iun 2018 23:56 1,9k 1
Logo Rafael Nadal
Logo Dominic Thiem
Rafael Nadal
Dominic Thiem
VS
16:00 10 Iunie 2018
Roland Garros

Analiză și informații pentru Rafael Nadal v Dominic Thiem


Turneul Roland Garros are loc în Paris, Orașul Luminilor, iar în această analiză voi detalia partida dintre Rafael Nadal și Dominic Thiem, urmând să concluzionez cu pariul aferent. 
Paris este una dintre cele mai mari metropole din lume, având în aria urbană peste 10 milioane de locuitori, fiind astfel un centru economic și comercial în Uniunea Europeană. În plus, Paris este unul dintre orașele care au modelat civilizația, fiind locul de naștere a lui Paul Gauguin, lui Claude Monet, inspirând genii ale literaturii precum Ernest Hemingway. 
Aici s-au născut cuceritori, s-au schițat planurile unor imperii, Grădinile Versailles fiind scăldate chiar de razele Regelui Soare, Ludovic al XIV-lea. Napoleon I a înălțat Arcul de Triumf, simbol militar pe Champs Elysees, legat în spațiu însă nu și în timp de Luxor Obelisk, omagiul Egiptului pentru Paris sau viceversa. Peste toate păzind evident Turnul Eiffel, gardian al trecutului, al prezentului și monument care va dăinui ca un simbol al creativității franceze. 
Astfel, Paris nu este doar un oraș, ci un loc de legendă, vizitat anual de 15 milioane de oameni. 
Turneul Roland Garros are și el locul asigurat în istorie, având o tradiție de 127 de ani, fiind momentan unul dintre cele patru turnee de grand slam, alături de Australian Open, Wimbledon și US Open. 
Gazda este complexul Stade Roland Garros, care dispune de 20 de terenuri acoperite cu o zgură lentă, arena principală, Philippe Chatrier având 14.840 de locuri. 
Fiind o competiție atât de mare, și premiile sunt pe măsură, fondul total fiind de 18.232.000 milioane de euro, câștigătorul plecând acasă cu 2.2 milioane. 
În această finală îi avem pe Rafael Nadal și pe Dominic Thiem. 

Rafael Nadal: Forma jucătorului, știri și statistici

V V V V VRafael Nadal este un spaniol de 32 de ani, clasat pe locul 1 ATP. 
Iar Rafael este deja un uriaș, un tenismen care va rămâne pentru totdeauna în legenda tenisului, fiind unul dintre cei mai buni sportivi din istorie, și cel mai bun tenismen pe zgură din toate timpurile. 
Cu 16 turnee de Grand Slam și 32 titluri de Masters, evident, Rafa este și unul dintre cei mai titrați tenismeni, având multe recorduri la activ. 
În special pe zgură Rafa este rege, poate unul chiar mai strălucitor decât Regele Soare. Fiindcă dacă pentru Ludovic XIV se potrivea zicala "L'Etat c'est moi", Rafa se poate regăși în "Roland Garros c'est moi", el fiind de 10 ori campion aici. Zece care este o cifră greu de imaginat, însă pe care Nadal o poate îmbunătăți. 
Matadorul este și numărul 1 mondial, deși acest lucru devine prea puțin important. Este însă o dovadă a faptului că a rămas un sportiv de top, care de peste un deceniu domină majoritatea turneelor la care participă. 
În 2018 are sferturi de finală la Australian Open, titlu la Monte Carlo, titlu la Barcelona, sferturi de finală la Madrid și titlu la Roma. 
Evident, performanțe de top, mai ales dacă ne gândim că el a lipsit o parte din an din cauza unei accidentări suferite la Melbourne. 
Aici:

- 6-4 6-3 7-6 cu Bolelli (locul 129 ATP), câștigând 75% mingi cu primul serviciu, 58% cu cel secund, oferind 7 mingi de break (5 salvate). 
- 6-2 6-1 6-1 cu Pella (locul 78 ATP), câștigând 85% mingi cu primul serviciu, 65% cu cel secund, oferind 4 mingi de break (toate salvate)
- 6-3 6-2 6-2 cu Gasquet (locul 32 ATP), câștigând 85% mingi cu primul serviciu, 71% cu cel secund, oferind 2 mingi de break (1 salvată)
- 6-3 6-2 7-6 cu Marterer (locul 70 ATP), câștigând 70% mingi cu primul serviciu, 60% cu cel secund, oferind 5 mingi de break (3 salvate)
- 4-6 6-3 6-2 6-2 cu Schwartzman (locul 12 ATP), câștigând 61% mingi cu primul serviciu, 55% cu cel secund, oferind 10 mingi de break (15 salvate)
- 6-4 6-1 6-2 cu Del Potro (locul 6 ATP), câștigând 73% mingi cu primul serviciu, 66% cu cel secund, oferind 7 mingi de break (toate salvate)

Dominic Thiem: Forma jucătorului, știri și statistici

V V V V VDominic Thiem este un austriac de 24 de ani, clasat pe locul 8 ATP. 
Iar Thiem este deja un sportiv consacrat, care a fost și pe locul 4 în lume, și care este o prezență constantă în topul 10 ATP. Și meritată, deoarece Dominic este unul dintre cei mai talentați sportivi din lume, un tenismen bun la foarte mult capitole, care are un joc foarte estetic, un backhand cu o mână excepțional și o defensivă foarte solidă. Per total cel mai bun tenismen din lume pe zgură, dacă îl excludem pe Nadal, el crescând de la sezon la sezon. 
Această finală este performanța carierei până acum, una anunțată de multă vreme, deoarece Thiem să nu uităm are semifinale la Roland Garros în ultimii doi ani, fiind foarte solid în majoritatea meciurilor jucate la Madrid sau Monte Carlo. 
Marea lacună a fost la Roma, unde Thiem nu s-a regăsit și a fost dominat de un Fognini împins de la spate de o tribună întreagă. 
Astfel, în 2018 are titlu la Buenos Aires, sferturi de finală la Rio de Janeiro, sferturi de finală la Acapulco, sferturi de finală la Monte Carlo, sferturi de finală la Barcelona, finală la Madrid și titlu la Lyon. 
Aici:

- 6-2 6-4 6-1 cu Ivashka (locul 119 ATP), câștigând 73% mingi cu primul serviciu, 41% cu cel secund, oferind 6 mingi de break (4 salvate)
- 6-2 2-6 6-4 6-4 cu Tsitsipas (locul 39 ATP), câștigând 75% mingi cu primul serviciu, 58% cu cel secund, oferind 8 mingi de break (5 salvate)
- 6-3 6-7 6-3 6-2 cu Berrettini (locul 96 ATP), câștigând 73% mingi cu primul serviciu, 57% cu cel secund, oferind 7 mingi de break (5 salvate)
- 6-2 6-0 5-7 6-4 cu Nishikori (locul 21 ATP), câștigând 84% mingi cu primul serviciu, 58% cu cel secund, oferind 1 minge de break
- 6-4 6-2 6-1 cu Zverev (locul 2 ATP), câștigând 77% mingi cu primul serviciu, 71% cu cel secund, oferind 2 mingi de break (ambele salvate)
- 7-5 7-6 6-1 cu Cecchinato (locul 72 ATP), câștigând 83% mingi cu primul serviciu, 61% cu cel secund, oferind 6 mingi de break (5 salvate)

Statistica meciurilor directe Rafael Nadal v Dominic Thiem

În întâlnirile directe scorul este 6-3 pentru Nadal. În acest an sportivii și-au împărțit victoriile, Nadal impunându-se ușor la Monte Carlo, 6-0 6-2, Thiem luându-și revanșa la Madrid după un 7-5 6-3. 

Cote pentru Rafael Nadal v Dominic Thiem

Pentru această finală toți bookmakerii se întrec în cote cât mai diverse și pe pariuri cât mai inedite. Dacă doriți o valoare mai mare Betano oferă 1.87 pentru minim 7 ași, void în caz de fix 7, sau puteți alege "Dominic Thiem - primul as" la 1.30. 

100% până la 500RON

bonus comun pariuri și casino

Pont Rafael Nadal vs Dominic Thiem: Total Asi - peste 6.

Rafael Nadal pornește cu prima șansă în această finală, fiind de 10 ori campion la Roland Garros și cel mai bun tenismen din toate timpurile pe zgură. Însă aici mă voi referi la ași, capitol la care Rafa stă destul de bine în turneu. În afară de meciul cu Del Potro, unde nu are niciun as, și cel cu Schwartzman unde a fost chiar modest pe serviciu, Nadal are 2 ași cu Bolelli, 4 cu Pella, 3 cu Gasquet și 4 cu Marterer. În meciuri scurte, de 3 seturi. Dominic Thiem a servit și el foarte bine, în special în fazele superioare, pierzându-și în ultimele 3 meciuri o singură dată serviciu, lucru impresionant. El are statistici chiar și mai bune legate de ași, având 1 cu Ivashka, 5 cu Tsitsipas, 7 cu Berrettini, 9 cu Nishikori, 5 cu Zverev și 6 cu Cecchinato. Iar în acest an, în meciurile directe au fost 4 respectiv 5 ași, deși ambele au fost de 2 seturi, iar aici vom avea minim 3. Consider astfel că această linie este rezonabilă, pronosticul meu mergând pe această idee la o cotă oferită de Betano.

Pont pariuri: Total Asi - peste 6.

Miza: 8/10

Cota: 1.60

Adaugat de: Tudor Cosma

Status: Castigat

Va fi acest pariu castigator ?

Da 3

100%

Nu 0

0%

Pont Rafael Nadal vs Dominic Thiem: Victorie Nadal -1,5 seturi

În istoricul meciurilor directe, nu au existat confruntări care să ajungă în cinci seturi. Cel mai probabil nu se va întâmpla acest lucru nici în finala de duminică, în condițiile în care Nadal a fost atât de dominant în duelurile cu austriacul din edițiile precedente de la RG. Chiar și partidele lor din 2018 au avut nevoie de doar două seturi, fie că vorbim despre cea de la Monte Carlo, fie despre cea de la Madrid. După cum ați putut citi și din ampla analiză de mai sus, Nadal nu a ratat trofeul în niciuna dintre în cele 10 prezențe în finală. După cum au jucat cei doi până în ultimul act, e Nadal arătat mult mai bine, și va profita de slăbiciunile lui Dominic în momentele importante. Recomand o victorie a lui Nadal în cel mult patru seturi, la o cotă bună oferită de Unibet. Pontul face parte din proiectul zilnic Cota2! Succes!

Pont pariuri: Victorie Nadal -1,5 seturi

Miza: 10/10

Cota: 1.40

Adaugat de: Admin

Status: Castigat

Va fi acest pariu castigator ?

Da 3

100%

Nu 0

0%

Pont Rafael Nadal vs Dominic Thiem: Dominic Thiem peste 28.5 lovituri direct câștigătoare (winners)

Pentru finala masculină de la Roland Garros am ales un pariu oarecum atipic pe care-l puteți găsi la Betano.ro: loviturile direct câștigătoare executate de Dominic Thiem. Adversarii lui Nadal au înregistrat, în medie, 26.66 de lovituri direct câștigătoare în turneu, singurii doi jucători care au depășit linia oferită astăzi de bookmakeri fiind Simone Bolelli (44) și Diego Schwartzman (37). De cealaltă parte, Dominic Thiem are o medie de 33.5 lovituri câștigătoare pe partidă. Cred că austriacul este conștient că îi va fi aproape imposibil să reziste într-un joc de uzură de pe baseline contra lui Nadal, astfel că va trebui să își asume riscuri și să joace cât mai agresiv cu putință, încercând să facă punctul direct, și nu să aștepte greșeala adversarului. Vremea la Paris nu pare a fi tocmai prielnică pentru tenisul practicat de Nadal, iar temperatura destul de scăzută ce se preconizează s-ar putea să îi cauzeze probleme spaniolului care nu va putea dicta la fel de bine cu top spin-ul de pe forehand Cred cu tărie că acest pariu este unul valoros care poate fi câștigător chiar și în cazul unui meci de trei seturi.

Pont pariuri: Dominic Thiem peste 28.5 lovituri direct câștigătoare (winners)

Miza: 10/10

Cota: 1.87

Adaugat de: Robert_Cristian

Status: Castigat

Va fi acest pariu castigator ?

Da 0

0%

Nu 0

0%

Pont Rafael Nadal vs Dominic Thiem: Rafael Nadal -2,5 seturi

Marea finală de la Roland Garros pune față în față pe cei mai buni jucatori pe zgură ai momentului. Sigur, între cei doi poate își mai făcea loc și Del Potro, care a demonstrat că e un jucător de clasă. Revenind la ultimul act, am să merg și de această dată pe Nadal. În astfel de meciuri, nu mai contează prestațiile din runde anterioare. Totul se rezumă la cele 3-4 ore petrecute pe teren și de gestionarea punctelor cheie. Iar Rafa e un monumet de ambiție în partide de genul. Thiem rămâne singurul jucător care l-a învins pe Nadal în ultimii 2 ani pe această suprafață, dar ambele victorii au venit după ce ibericul disputase peste 10 meciuri consecutive și implicit oboseala se acumulase. Consider că meciul de astăzi va fi precum finala de anul trecut, în care Wawrinka spera la ceva în ultimul act. Doar că Rafa a fost pur si simplu prea bun. Așa cred că se vor derula lucrurile și în această după amiază, iar Nadal își va demonstra încă o dată supremația pe zgură. Merg astfel pe succesul spaniolului în minim de seturi, la o cotă foarte bună oferită de cei de la Unibet!

Pont pariuri: Rafael Nadal -2,5 seturi

Miza: 10/10

Cota: 2.15

Adaugat de: Burlacu Ștefan

Status: Castigat

Va fi acest pariu castigator ?

Da 1

50%

Nu 1

50%

Tudor Cosma

Ponturi:

37

Castigate:

22

Pierdute:

12

Anulate:

0

Salut! Sunt Tudor, lucrez in domeniul pariurilor de 10 ani, iar in ultimii 4 ani am devenit profesionist, lucrand pentru clienti internationali. Sunt specializat pe tenis, fiind un domeniu pe care il urmaresc cu regularitate, insa recent sunt interesat si de snooker si ciclism, sporturi cu o popularitate redusa cel putin in Romania. Nu uitati ca pariurile depind de foarte multe variabile si nimic nu este absolut in aceasta meserie. Va urez succes!

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Discutii

Case de pariuri online legale recomandate

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi

Ultimele ponturi si avancronici