Share

Pont Karolina Pliskova vs Simona Halep / Ultimul hop spre semifinale

Tenis

Cota: 1.72

Adaugat de: Grigore Cartianu

01 Noi 2019 06:47 1,4k 0
Logo Karolina Pliskova
Logo Simona Halep
Karolina Pliskova
Simona Halep
VS
14:00 01 Noiembrie 2019
Turneul Campioanelor 2019

Analiză și informații pentru Karolina Pliskova v Simona Halep

Turneul Campioanelor, Shenzhen (China), Grupa Violet, meciul decisiv pentru calificarea în semifinale: Karolina Pliskova (Cehia, 27 de ani, locul 2 WTA) - Simona Halep (România, 28 de ani, locul 5 WTA).

Grupa a fost câștigată deja de ucraineanca Elina Svitolina (locul 8 WTA), care a câștigat primele două partide fără să fi pierdut vreun set. Ultimul loc a fost adjudecat și el de Bianca Andreescu, victima unei accidentări în startul meciului cu Pliskova, pe care-l începuse foarte bine (2-0 în primul set).

Simona Halep și Karolina Pliskova se află pe locurile 2-3, cu câte o victorie și o înfrângere, iar ordinea va fi stabilită în meciul direct. Ecuația e simplă: învingătoarea merge mai departe. E un fel de meci eliminatoriu disputat în "sferturi" (căci urmează semifinalele și eventual finala).

Deschide cont la Unibet - primul pariu este fără risc în limita a 300RON

Karolina Pliskova: Forma jucătorului, știri și statistici

V Î Î Î V

Karolina Pliskova n-a mai câștigat un meci întreg de patru partide, toate jucate în China (Wuhan, Beijing, Shenzhen). Trei înfrângeri (cu Yastremska, Ostapenko și Svitolina) au fost urmate de un set câștigat în condiții atipice (accidentarea Biancăi Andreescu și abandon).

La Turneul Campioanelor, cel puțin până acum, Karolina greșit mult, fiind deprte de jocul care a dus-o pe locul 2 mondial. Nici măcar serviciul puteric, arma sa numărul 1, n-a prea funcționat la Shenzhen. E greu de crezut că Pliskova își va ridica nivelul de joc atât de mult, încât s-o învingă pe Simona Halep.

Altfel, Pliskova a avut un an bun, câștigând turnee puternice, precum cele de la Roma (mai), Eastbourne (iunie) și Zhenghzhou (septembrie) și jucând finala la Roma (martie). Sub așteptări a evoluat în turneele de Grand Slam: după semifinala de la Australian Open, s-a oprit în turul 3 la Roland Garros, în "optimi" la Wimbledon și tot în "optimi" la US Open.

Simona Halep: Forma jucătorului, știri și statistici

Î V Î V Î

Simona Halep n-a mai legat două victorii consecutive de la începutul lunii august, de la Toronto. În ultimele 12 meciuri jucate, ea are un bilanț slab: 6 victorii și 6 înfrângeri. Chiar și conform "schemei" modeste din ultimele trei luni, după înfrângerea cu Svitolina ar trebui să urmeze o victorie cu Pliskova.

Dincolo de miza sportivă (calificarea în semifinale) și cea financiară (305.000 de dolari victoria + perspectiva celor peste 4 milioane de dolari cuveniți campioanei de la Shenzhen), pentru Simona există și o miză suplimentară: revenirea pe podiumul ierarhiei WTA. Românca a început turneul pe locul 5, dar acum e pe 4 în clasamentul live (a depășit-o pe Bianca Andreescu), iar o victorie în fața Pliskovei ar propulsa-o pe locul 3 (trecnd și peste Naomi Osaka, retrasă din cauza unei accidentări). În plus, Halep s-ar apropia de locul 2, ocupat acum de Pliskova, pe care ar putea-o chiar depăși dacă ar câștiga Turneul Campioanelor.

În schimb, dacă Pliskova ar câștiga confruntarea directă de la Shenzhen, cehoaica s-ar distanța la peste 450 de puncte (5.940 - 5.487), cu perspectiva de a crește decalajul.

În această confruntare, Simona Halep are de învins și tradiția nefastă a ultimelor trei ediții la care a participat la Turneul Campioanelor, toate la Singapore (2015, 2016 și 2017): victorie în primul meci, urmată de două înfrângeri și eliminare din faza grupelor. Până acum, traseul e tras la indigo și la Shenzen 2019: victorie cu Andreescu, înfrângere cu Svitolina. Pentru a-și învinge coșmarul, Halep trebuie s-o învingă pe Pliskova!

Statistica meciurilor directe Karolina Pliskova v Simona Halep

Simona Halep conduce 7-4 în confruntările directe. În acest an, Halep a câștigat la Ostrava, în Fed Cup, iar Pliskova la Miami.

Ultimele 5 meciuri directe:

* 2019: Pliskova - Halep 7-5, 6-1

* 2019: Halep - Pliskova 6-4, 5-7, 6-4

* 2018: Halep - Pliskova 6-4, 6-3

* 2018: Pliskova - Halep 6-3, 6-2

* 2017: Pliskova - Halep 6-4, 3-6, 6-3

Cote pentru Karolina Pliskova v Simona Halep

Recomand și:

* Handicap Game-uri: Halep -2,5 / cota 2,04

* Handicap Game-uri: Halep +1,5 / cota 1,58.

Karolina Pliskova vs Simona Halep Pont: Victorie Halep

Simona Halep a arătat un tenis foarte bun în primul meci, cel câștigat în fața Biancăi Andreescu, și unul bun la înfrângerea cu Elina Svitolina. În schimb, Karolina Pliskova a jucat slab la această ediție a Turneului Campioanelor. A comis numeroase greșeli la înfrângerea cu Svitolina și a început-o slab pe cea cu Andreescu. Doar accidentarea româno-canadiencei i-a deschis drumul spre victorie, menținând-o în lupta pentru calificare. Cehoaicei nu-i convine jocul Simonei, care e capabilă s-o împingă în schimburi lungi de mingi. De regulă, pentru a scurta, Pliskova atacă decisiv și greșește deseori. Simona e favorită s-o învingă pe Pliskova, situație în care-i va deveni vecină în clasamentul WTA Live. Pliskova e pe locul 2, Halep a început turneul pe 5, a urcat pe 4 și va ajunge pe poziția a 3-a chiar după aceste meci, în caz că-l va câștiga.

Pont pariuri: Victorie Halep

Miza: 6/10

Cota: 1.72

Adaugat de: Grigore Cartianu

Status: Pierdut

Va fi acest pariu castigator ?

Da 0

0%

Nu 1

100%

Grigore Cartianu

Ponturi:

1

Castigate:

0

Pierdute:

0

Anulate:

1

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi

Ultimele ponturi si avancronici