Rafael Nadal vs Daniil Medvedev - Ponturi Pariuri Australian Open, 30.01.2022

ATP

Cota: 1.55

Adaugat de: Tudor Cosma

28 Ian 2022 18:12 1,6k 0
Logo Rafael Nadal Rafael Nadal
Logo Daniil Medvedev Daniil Medvedev
VS
10:00 30 Ianuarie 2022
Australian Open

Analiză și informații pentru Rafael Nadal v Daniil Medvedev

Turneul Australian Open are loc în Melbourne, iar în această analiză voi detalia partida din finală dintre Rafael Nadal și Daniil Medvedev, urmând să concluzionez cu pariul aferent. 
Melbourne este o localitate de 5.1 milioane de locuitori, fiind capitala statului Victoria. 
Turneul acesta este mare, de grand slam, având un fond de premiere de 75 milioane de dolari australieni. 
Gazda este complexul Melbourne Park, care dispune de terenuri acoperite cu un hard rapid, în aer liber. 
În această finală îi avem pe Rafael Nadal și pe Daniil Medvedev. 

Rafael Nadal: Forma echipei, știri și statistici

V V V V V

Rafael Nadal este un spaniol de 35 de ani, clasat pe locul 5 ATP. 
Iar Nadal este unul dintre cei mai mari jucători din istorie, având în palmares 20 de titluri de grand slam, fiind pe primul loc într-un clasament all time la egalitate cu Federer și cu Djokovic. 
Aceste cifre însă nu contează prea mult pentru Rafael. Evident, este important să scrii alte și alte pagini de istorie, însă Nadal are o viziune mult mai profundă asupra vieții și nu consideră că trofeele de grand slam i-ar schimba starea de fericire. 
Acest lucru l-a scos în evidență în multiple rânduri, spunând că preferă să fie amintit mai degrabă ca un om bun decât ca un tenismen bun, ieri adăugând "Nu cred că fericirea mea viitoare depinde de faptul dacă voi obține mai multe grand slamuri decât ceilalți. Nu, sunt super mulțumit deja și mă simt foarte norocos pentru toate lucrurile care mi s-au întâmplat". 
În plus, spune că pentru el, orice victorie este un bonus. 
Fiindcă, în vara anului trecut, când Nadal nici nu mai putea să meargă după intervenția medicală de la picior, se gândea zilnic dacă o să mai aibă oportunitatea să mai joace tenis. 
Nu doar că s-a reîntors pe teren, însă Nadal a ajuns în finala unui turneu unde nu a avut atât de mult succes, lucru incredibil. 
Este la a 6-a finală la acest grand slam, având doar un titlu, în 2009, când l-a învins pe Federer. De atunci, a mai jucat ultimul act în 2012, când a pierdut cu Djokovic, în 2014 când a fost învins de Wawrinka, în 2017 când a pierdut cu Federer și în 2019 când a cedat cu Djokovic. 
Acum are șansa unui trofeu nesperat, deși oponentul o să fie, pe hârtie, superior. 
Jocul lui Nadal însă a arătat din ce în ce mai bine. A fost incredibil în primele două seturi atât cu Shapovalov cât și cu Berrettini, însă apoi, în ambele meciuri, a părut că scade nivelul brusc. 
Posibil că forma lui fizică să nu fie chiar atât de bună, fiindcănu trebuie uitat faptul că Nadal este un veteran. Iar într-o finală prelungită, este posibil să fie învins tocmai pe plan fizic. 
În 2021 are sferturi de finală la Australian Open, sferturi de finală la Monte Carlo, titlu la Barcelona, sferturi de finală la Madrid, titlu la Roma și semifinale la Roland Garros. 
Iar în 2022 are titlu la Melbourne. 
Aici:

- 6-1 6-4 6-2 cu Giron (locul 66 ATP), câștigând 84% mingi cu primul serviciu, 62% cu cel secund, oferind 2 mingi de break (ambele salvate)
- 6-2 6-3 6-4 cu Hanfmann (locul 126 ATP), câștigând 76% mingi cu primul serviciu, 64% cu cel secund, oferind 2 mingi de break (ambele salvate)
- 6-3 6-2 3-6 6-1 cu Khachanov (locul 30 ATP), câștigând 84% mingi cu primul serviciu, 55% cu cel secund, oferind 5 mingi de break (4 salvate)
- 7-6 6-2 6-2 cu Mannarino (locul 69 ATP), câștigând 86% mingi cu primul serviciu, 62% cu cel secund, oferind 2 mingi de break (1 salvată)
- 6-3 6-4 4-6 3-6 6-3 cu Shapovalov (locul 14 ATP), câștigând 79% mingi cu primul serviciu, 46% cu cel secund, oferind 8 mingi de break (6 salvate)
- 6-3 6-2 3-6 6-3 cu Berrettini (locul 7 ATP), câștigând 73% mingi cu primul serviciu, 63% cu cel secund, oferind 2 mingi de break (1 salvată)

Daniil Medvedev: Forma echipei, știri și statistici

V V V V V

Daniil Medvedev este un rus de 25 de ani, clasat pe locul 2 ATP. 
Iar Medvedev mi se pare, categoric, cel mai bun jucător pe hard din lume. A pierdut unele meciuri pe această suprafață contra lui Djokovic, inclusiv finala de anul trecut, însă în ultimele sezoane mi se pare mult și peste Novak pe această suprafață. 
Diferența este faptul că Daniil încă este foarte tânăr, având unele turnee modeste, în care își pierde concentrarea. Însă, în grand slamuri, este foarte greu de învins. 
Medvedev, dacă se va impune aici, va deveni noul număr 1 mondial, lucru care oricum o să se întâmple la un moment dat în acest sezon. În plus, Daniil poate realiza ceva ce nimeni în istoria Erei Open nu a putut: să devină primul tenismen care își câștigă primele două titluri de  grand slam în turnee consecutive. Aici mă refer la circuitul masculin, deoarece, în cel feminin, ultima care a reușit acest lucru a fost Osaka. 
Jocul lui este aproape de perfecțiune. Are un backhand foarte puternic, agresiv și precis, un forehand foarte puternic, agresiv și precis și un serviciu foarte puternic, agresiv și precis. 
Practic, Daniil nu are slăbiciuni în joc, mai puțin partea psihică, uneori pierzându-și cumpătul. 
Asta s-a întâmplat în semifinala cu Tsitsipas, când s-a enervat fiindcă Stefanos vorbea cu tatăl său, a avut o altercație foarte violentă cu arbitrul, pe care l-a numit idiot și pisicuță, și a pierdut un set, fiind aproape să îl cedeze și pe cel secund. 
Însă, când și-a recăpătat calmul, a fost imperial. 
În această finală este favorit, mai ales dacă ne uităm la ultima sa finală de grand slam, acel 3-0 sec cu Djokovic. Un nou 3-0 nu ar fi deloc o surpriză. 
În 2021 are finală la Australian Open, finală la Marseille, sferturi de finală la Miami, sferturi de finală la Roland Garros, titlu la Mallorca, sferturi de finală la Jocurile Olimpice, titlu la Montreal, semifinale la Cincinnati, titlu la US Open, finală la Paris și finală la ATP Finals. 
Aici:

- 6-1 6-4 7-6 cu Laaksonen (locul 91 ATP), câștigând 79% mingi cu primul serviciu, 58% cu cel secund, oferind 5 mingi de break (4 salvate)
- 7-6 6-4 4-6 6-2 cu Nick Kyrgios (locul 115 ATP), câștigând 85% mingi cu primul serviciu, 50% cu cel secund, oferind 9 mingi de break (7 salvate)
- 6-4 6-4 6-2 cu Zandschulp (locul 57 ATP), câștigând 82% mingi cu primul serviciu, 52% cu cel secund, oferind 3 mingi de break (toate salvate)
- 6-2 7-6 6-7 7-5 cu Maxime Cressy (locul 70 ATP), câștigând 85% mingi cu primul serviciu, 63% cu cel secund, oferind 1 minge de break (salvată)
- 6-7 3-6 7-6 7-5 6-4 cu Aliassime (locul 9 ATP), câștigând 75% mingi cu primul serviciu, 50% cu cel secund, oferind 11 mingi de break (9 salvate)
- 7-6 4-6 6-4 6-1 cu Tsitsipas (locul 4 ATP), câștigând 86% mingi cu primul serviciu, 72% cu cel secund, oferind 4 mingi de break (2 salvate)

Statistica meciurilor directe Rafael Nadal v Daniil Medvedev

În întâlnirile directe scorul este 3-1 pentru Nadal, ultima având loc în 2020 la ATP Finals, când Medvedev s-a impus 3-6 7-6 6-3. 

Cote pentru Rafael Nadal v Daniil Medvedev

Cotă bonus oferită la casa de pariuri Betano: Puteți încerca 3-1 scor seturi Medvedev, la o cotă de 4.00.

Rafael Nadal vs Daniil Medvedev Pont: Daniil Medvedev castiga

Rafael Nadal poate să obțină aici titlul de grand slam cu numărul 21, însă acest lucru nu este atât de important pentru el și nu înseamnă o presiune suplimentară. Pentru Nadal, deja un veteran, orice victorie este un bonus, fiind bucuros că mai poate juca tenis după gravele probleme de sănătate de anul trecut, când se gândea zilnic că nu o să mai poată să revină în circuit. Astfel, acest turneu este deja o mare reușită. Jocul lui este foarte bun, în primele două seturi cu Shapovalov și cu Berrettini fiind incredibil. Însă, de fiecare dată a scăzut nivelul în setul 3, cu Denis impunându-se cu noroc. Este posibil ca Nadal să nu fie 100% pe plan fizic, iar într-o finală lungă este probabil să nu reziste. Acest turneu este cel mai slab al său dacă ne raportăm la grand slamuri. Are 5 finale jucate, însă un singur titlu, obținut în 2009. De atunci, a fost învins de Federer, Wawrinka și Djokovic în două rânduri, iar aceste amintiri este posibil să revină. Daniil Medvedev este posibil să resimtă presiune, acesta fiind singurul contra-argument al pariului. Fiindcă, Medvedev, dacă se va impune aici, devine noul număr 1 mondial. În plus, devine primul jucător din era Open care câștigă primele două titluri de grand slam în turnee consecutive. Iar, pe hârtie, este favorit. A avut o mare cumpăna cu Aliassime, când a fost condus 2-0 scor seturi, însă acolo s-a văzut puterea sa psihică. Nu a cedat, a luptat incredibil și a reușit să se impună, lucru care i-a dat un moral ridicat. În plus, în semifinala cu Tsitsipas a fost excelent, în afara de momentele când și-a pierdut cumpătul. Însă, in acel meci, și-a câștigat majoritatea gameurilor pe propriul serviciu la zero. Dacă o să servească la fel, se va impune, deoarece el este foarte bun și pe retur și face break cu ușurință. Medvedev mai are un atu: acel 3-0 din finala de la US Open cu Djokovic spune cât de dominant este pe hard și că nu mai este deloc intimidat de Big 3. Consider astfel că Medvedev este favorit, pronosticul meu mergând pe victoria sa la o cotă oferită de Betano pariuri sportive.

Pont pariuri: Daniil Medvedev castiga

Miza: 8/10

Cota: 1.55

Adaugat de: Tudor Cosma

Status: Castigat

Rafael Nadal vs Daniil Medvedev Pont: Daniil Medvedev H-3,5 game-uri

Povestea lui Rafael Nadal este fabuloasă, cu această nouă finală la 35 de ani și 7 luni. Dar Daniil Medvedev pare prea puternic în acest moment, e ca o caracatiță, agață orice minge, e foarte greu de învins. Legendarul spaniol are o anumită șubrezenie fizică, dată de patimile prin care a trecut în ultimul an, cu accidentări, Covid și gânduri de retragere. Ambiția lui de a câștiga un nou turneu de Grand Slam, al 21-lea, este uriașă, dar în finală va avea în față un zid. Pronosticul meu este că Medvedev va câștiga, per total, cu cel puțin 4 game-uri mai mult decât Nadal.

Pont pariuri: Daniil Medvedev H-3,5 game-uri

Miza: 10/10

Cota: 1.90

Adaugat de: Grigore Cartianu

Status: Pierdut

Rafael Nadal vs Daniil Medvedev Pont: Durată meci - peste 200.5 minute

Medvedev pare un pic mai bine pregătit din punct de vedere fizic, motiv pentru care cred că este favorit la cucerirea trofeului. Sub nicio formă, însă, Nadal nu trebuie subestimat, indiferent de circumstanțe. Chiar dacă a arătat fluctuații în joc pe parcursul celor două săptămâni, ibericul a evoluat, per total, la un nivel înalt. Nu cred că vom asista la un meci îndreptat într-o singură direcție, ba dimpotrivă, indiferent care va fi deznodământul finalei, mă aștept ca titlul să se decidă în patru sau chiar cinci seturi. Ultimele trei dueluri directe între cei doi au fost intens disputate, și nici de această dată nu mă aștept la un scenariu diferit. Cred că majoritatea raliurilor vor fi lungi, ambii jucători fiind foarte solizi în defensivă, iar între seturi ne putem aștepta la eventuale timeouturi medicale sau pauze de vestiar, așa cum am văzut și în sferturi, dar și în semifinale, în special în meciurile lui Nadal.

Pont pariuri: Durată meci - peste 200.5 minute

Miza: 10/10

Cota: 1.87

Adaugat de: Robert_Cristian

Status: Castigat

Tudor Cosma

Ponturi:

45

Castigate:

26

Pierdute:

16

Anulate:

3

Salut! Sunt Tudor, lucrez in domeniul pariurilor de 10 ani, iar in ultimii 4 ani am devenit profesionist, lucrand pentru clienti internationali. Sunt specializat pe tenis, fiind un domeniu pe care il urmaresc cu regularitate, insa recent sunt interesat si de snooker si ciclism, sporturi cu o popularitate redusa cel putin in Romania. Nu uitati ca pariurile depind de foarte multe variabile si... citeste mai mult

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi

Ultimele ponturi si avancronici