Novak Djokovic vs Stefanos Tsitsipas - Ponturi Pariuri ATP Roma, 15.05.2022

ATP

Cota: 1.50

Adaugat de: Tudor Cosma

15 Mai 2022 02:19 985 0
Logo Novak Djokovic Novak Djokovic
Logo Stefanos Tsitsipas Stefanos Tsitsipas
VS
17:00 15 Mai 2022
ATP Roma

Analiză și informații pentru Novak Djokovic v Stefanos Tsitsipas

Turneul Internazionali BNL d'Italia are loc în Roma, iar în această analiză voi detalia partida din finală dintre Novak Djokovic și Stefanos Tsitsipas, urmând să concluzionez cu pariul aferent. 
Roma este o localitate de 2.8 milioane de locuitori, fiind supranumită "Caput Mundi". 
Turneul acesta este mare, Masters 1000, având un fond de premiere de 5.415.410 euro. 
Gazda este complexul Foro Italico, care dispune de terenuri acoperite cu o zgură lentă, în aer liber. 
În această finală îi avem pe Novak Djokovic și pe Stefanos Tsitsipas. 

Novak Djokovic: Forma echipei, știri și statistici

Î V V V V

Novak Djokovic este un sârb de 34 de ani, clasat pe locul 1 ATP.
Iar Djokovic este unul dintre cei mai mari jucători din toate timpurile, un sportiv care a obținut nu mai puțin de 20 de trofee de grand slam și care deține recordul pentru cele mai multe săptămâni petrecute ca număr 1 mondial. 
El este chiar și acum lider, deși în viitorul apropiat este posibil să piardă acest loc, dacă nu va câștiga iarăși Roland Garros. Totuși, la cum joacă, el pornește ca favorit numărul 1 la Paris, în special în situația în care Nadal este accidentat. Rămâne variabila Alcaraz, un sportiv care deja l-a învins pe Nole. 
Djokovic a avut o sumedenie de probleme în ultima vreme, care i-au pus în pericol atât cariera cât și imaginea publică. 
Scandalul din Australia, când a fost deportat, va rămâne în istorie ca unul dintre cele mai controversate momente din tenis, el fiind foarte afectat din acea cauza. Mai mult, nu are voie să intre în Australia timp de 3 ani, așadar probabil nu va mai juca niciodată la Australian Open.
Apoi, el este interzis și în Statele Unite, neputând să călătorească acolo fără vaccin. Astfel, US Open din toamnă este în pericol. 
Rămâne cu turneele europene, unde în general pornește ca favorit. Totuși, forma sa a fost slabă până acum, pierzând cu Vesely, Fokina sau Rublev, cu acesta cedând un set 0-6!
Săptămâna trecută a avut primele semne de viață, cedând la limită cu Alcaraz după un meci foarte bun. 
Iar aici, arată iarăși ca Djokovic din trecut. I-a învins pe Karatsev, Wawrinka, Aliassime și Ruud în două seturi, având probleme doar cu Felix. Însă, acela a fost unul dintre meciurile anului, Aliassime jucând la rândul lui fantastic. 
Ieri a trecut ușor de Ruud, victoria cu numărul 1000 din cariera lui Novak. Este motivat, se simte bine, așadar este mare favorit la titlu. 
În 2021 are titlu la Australian Open, semifinale la Belgrad, finală la Roma, titlu la Belgrad 2, titlu la Roland Garros, titlu la Wimbledon, semifinale la Jocurile Olimpice, finală la US Open, titlu la Paris și semifinale la ATP Finals. 
Iar în 2022 are sferturi de finală la Dubai, finală la Belgrad și semifinale la Madrid. 
Aici:

- 6-3 6-2 cu Aslan Karatsev (locul 35 ATP), câștigând 79% mingi cu primul serviciu, 56% cu cel secund, oferind 2 mingi de break (1 salvată)
- 6-2 6-2 cu Wawrinka (locul 361 ATP), câștigând 75% mingi cu primul serviciu, 50% cu cel secund, oferind 4 mingi de break (3 salvate)
- 7-5 7-6 cu Aliassime (locul 9 ATP), câștigând 74% mingi cu primul serviciu, 59% cu cel secund, oferind 5 mingi de break (3 salvate)
- 6-4 6-3 cu Ruud (locul 10 ATP), câștigând 70% mingi cu primul serviciu, 67% cu cel secund, oferind 1 minge de break

Stefanos Tsitsipas: Forma echipei, știri și statistici

Î V V V V

Stefanos Tsitsipas este un grec de 23 de ani, clasat pe locul 5 ATP.
Iar Tsitsipas este unul dintre marii jucători ai generației sale, părând mult mai talentat decât colegii săi Medvedev sau Zverev. Din păcate, Tsitsipas încă nu este foarte puternic pe plan mintal, de aceea pierde multe meciuri importante, în care pare că este la conducere. 
Evident, timp are să-și îmbunătățească acest aspect, el fiind extrem de tânăr. Iar din toate aceste greșeli, va învața. 
Tsitsipas este unul dintre cei mai buni jucători pe zgură din lume, anul trecut având titlu la Monte Carlo, finală la Barcelona, cedată dramatic cu Nadal și finală la Roland Garros. 
Acolo l-a condus 2-0 scor seturi chiar pe oponentul de astăzi, apoi începând să fie dominat și pierzând inițiativa. 
În acest sezon are iarăși niște rezultate bune, însă ritmul său pare sub cel din sezonul trecut. Are titlu la Monte Carlo, însă la Barcelona a pierdut foarte clar cu Alcaraz. 
La Madrid a cedat cu Zverev, lucru surprinzător, iar aici s-a chinuit. 
În turul secund a salvat două mingi de meci cu Dimitrov, apoi cedând set împotriva lui Khachanov. 
Ieri, cu Zverev a jucat mai bine, însă chiar și așa a cedat un set. Rămâne de văzut dacă poate să-și ia revanșa după sezonul trecut, când a pierdut ambele meciuri directe dramatic, la limită. 
În 2021 are semifinale la Australian Open, semifinale la Rotterdam, sferturi de finală la Marseille, finală la Acapulco, sferturi de finală la Miami, titlu la Monte Carlo, finală la Barcelona, sferturi de finală la Roma, titlu la Lyon, finală la Roland Garros, sferturi de finală la Hamburg, semifinale la Toronto, semifinale la Cincinnati și sferturi de finală la Indian Wells.
Iar în 2022 are semifinale la Australian Open, finală la Rotterdam, sferturi de finală la Marseille, semifinale la Acapulco, titlu la Monte Carlo, sferturi de finală la Barcelona și semifinale la Madrid. 
Aici:

- 6-3 5-7 7-6 cu Dimitrov (locul 20 ATP), câștigând 73% mingi cu primul serviciu, 56% cu cel secund, oferind 6 mingi de break (4 salvate)
- 4-6 6-0 6-3 cu Khachanov (locul 24 ATP), câștigând 79% mingi cu primul serviciu, 52% cu cel secund, oferind 8 mingi de break (6 salvate)
- 7-6 6-2 cu Sinner (locul 13 ATP), câștigând 71% mingi cu primul serviciu, 42% cu cel secund, oferind 6 mingi de break (5 salvate)
- 4-6 6-3 6-3 cu Zverev (locul 3 ATP), câștigând 69% mingi cu primul serviciu, 61% cu cel secund, oferind 3 mingi de break (2 salvate)

Statistica meciurilor directe Novak Djokovic v Stefanos Tsitsipas

În întâlnirile directe scorul este 6-2 pentru Djokovic, ultima având loc în 2021 la Roland Garros, când Novak s-a impus 6-7 2-6 6-3 6-2 6-4. 

Cote pentru Novak Djokovic v Stefanos Tsitsipas

Cotă bonus oferită la casa de pariuri Superbet: Puteți încerca și 2-1 Djokovic, la o cotă de 4.00.

Novak Djokovic vs Stefanos Tsitsipas Pont: Novak Djokovic castiga

Novak Djokovic are un sezon groaznic, fără vreun titlu. A fost deportat din Australia, unde nu mai are voie să intre timp de 3 ani, apoi este interzis în SUA, unde nu are voie să călătorească fără vaccin. Astfel, a ratat turneele importante din start de an și probabil va rata și US Open. În aceste condiții, ii rămân competițiile europene, unde este foarte motivat să câștige trofee. Forma sa a fost modestă la revenirea în circuit, pierzând cu Vesely sau Fokina, însă la Madrid a arătat mult mai bine, în ciuda înfrângerii cu Alcaraz. Iar aici este la nivelul de anul trecut, când se impunea la Roland Garros. Nu a cedat set toată săptămâna, a servit excelent, iar ieri, cu Ruud, a obținut victoria numărul 1000 din carieră. În mod normal este favorit în finală și va intra ca favorit și în French Open. Stefanos Tsitsipas este un jucător incredibil pe zgură. Însă, cu oponentul de astăzi are 0-4 la meciuri pe această suprafață, anul trecut cedând finala Roland Garros după ce condusese 2-0 la seturi. Astfel, astăzi este posibil să fie apăsat psihic de acele amintiri. Apoi, ritmul său din acest an mi se pare sub cel din sezonul precedent. Are înfrângere foarte clară cu Alcaraz la Barcelona, eșec cu Zverev la Madrid, iar aici a pierdut deja 3 seturi. Cu Dimitrov a salvat două mingi de meci, iar cu Khachanov a pierdut primul set. Consider astfel că Djokovic este favorit, pronosticul meu mergând pe victoria sa la o cotă oferită de Superbet.

Pont pariuri: Novak Djokovic castiga

Miza: 8/10

Cota: 1.50

Adaugat de: Tudor Cosma

Status: Castigat

Tudor Cosma

Ponturi:

45

Castigate:

26

Pierdute:

16

Anulate:

3

Salut! Sunt Tudor, lucrez in domeniul pariurilor de 10 ani, iar in ultimii 4 ani am devenit profesionist, lucrand pentru clienti internationali. Sunt specializat pe tenis, fiind un domeniu pe care il urmaresc cu regularitate, insa recent sunt interesat si de snooker si ciclism, sporturi cu o popularitate redusa cel putin in Romania. Nu uitati ca pariurile depind de foarte multe variabile si... citeste mai mult

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi

Ultimele ponturi si avancronici