Share

Novak Djokovic vs Stefanos Tsitsipas - Ponturi Pariuri Roland Garros, 13.06.2021

ATP

Cota: 1.45

Adaugat de: Tudor Cosma

12 Iun 2021 01:16 531 0
11 ore 15 min
Logo Novak Djokovic Novak Djokovic
Logo Stefanos Tsitsipas Stefanos Tsitsipas
VS
16:00 13 Iunie 2021
Roland Garros

Analiză și informații pentru Novak Djokovic v Stefanos Tsitsipas

Turneul Roland Garros are loc în Paris, iar în această analiză voi detalia partida din finală dintre Novak Djokovic și Rafael Nadal, urmând să concluzionez cu pariul aferent. 
Paris este o localitate de 2.1 milioane de locuitori, fiind capitala Franței. 
Turneul acesta este mare, de grand slam, având un fond de premiere de 34.367.215 euro. 
Gazda este complexul Roland Garros, care dispune de terenuri acoperite cu o zgură lentă, în aer liber. 
În această finală îi avem pe Novak Djokovic și pe Stefanos Tsitsipas.

 

Novak Djokovic: Forma echipei, știri și statistici

V V V V V

Novak Djokovic este un sârb de 34 de ani, clasat pe locul 1 ATP. 
Iar Djokovic este unul dintre cei mai buni jucători din istoria acestui sport, deși după meciul din semifinala cu Nadal probabil va fi considerat de majoritatea drept cel mai mare tenismen din toate timpurile. 
Evident, este foarte greu de făcut comparații însă Djokovic practică un joc rar văzut în acest sport iar cifrele sunt de partea sa. Are cele mai multe săptămâni petrecute pe primul loc în clasamentul mondial, are cele mai multe titluri de Masters 1000 iar aici probabil va câștiga al 19-lea turneu de grand slam din cariera sa. 
În plus, dacă va evolua la fel Djokovic se va impune în toate cele 4 turnee de grand slam din acest sezon, lucru care nu s-a mai întâmplat din 1969 când Rod Laver reușea această performanță. Iar odată cu acest presupus șlem Djokovic va ajunge la 21 de titluri și va fi pe primul loc în clasamentul all time. 
Până acolo trebuie să câștige această finală, una aparent accesibilă la jocul pe care l-a arătat. 
Djokovic este extrem de motivat, lucru care s-a văzut în meciul cu Berrettini când a riscat o descalificare prin gesturile sale, iar momentan toată ființa sa trăiește pentru această finală. 
Despre oboseală nu poate să fie vorba, la acest nivel fiind foarte multe căi de recuperare instant. 
În mod normal ar putea să se vorbească de epuizare psihică sau relaxare prematură, semifinala cu Nadal fiind de fapt finala, însă în cazul lui Djokovic nici acest lucru nu se aplică, el având o mentalitate diferită de oamenii obișnuiți, fiind tangențial cu nebunia însă reușind să o canalizeze spre tenis. Din fericire, după cum spunea Cristian Tudor Popescu. 
Evident, nu aș numi această finală o plimbare în parc pentru Nole, ci mai degrabă o plimbare în parc printr-o ploaie măruntă, putând să fie puțin deranjat însă nu atât încât să-i scape trofeul printre degete. 
În 2020 are titlu la ATP Cup, titlu la Australian Open, titlu la Dubai, titlu la ATP Cincinnati, titlu la Roma, finală la Roland Garros, sferturi de finală la Viena și semifinale la ATP Finals. 
Iar în 2021 are titlu la Australian Open, semifinale la Belgrad, finală la Roma și titlu la Belgrad2. 
Aici:

- 6-2 6-4 6-2 cu Sandgren (locul 66 ATP), câștigând 86% mingi cu primul serviciu, 54% cu cel secund, oferind 6 mingi de break (toate salvate)
- 6-3 6-2 6-4 cu Pablo Cuevas (locul 92 ATP), câștigând 75% mingi cu primul serviciu, 57% cu cel secund, oferind 9 mingi de break (8 salvate)
- 6-1 6-4 6-1 cu Berankis (locul 93 ATP), câștigând 88% mingi cu primul serviciu, 52% cu cel secund, fără să ofere mingi de break
- 6-7 6-7 6-1 6-0 4-0 cu Musetti (locul 76 ATP, scor la care acesta s-a retras), câștigând 75% mingi cu primul serviciu, 54% cu cel secund, oferind 4 mingi de break (2 salvate)
- 6-3 6-2 6-7 7-5 cu Berrettini (locul 9 ATP), câștigând 77% mingi cu primul serviciu, 65% cu cel secund, oferind 3 mingi de break (toate salvate)
- 3-6 6-3 7-6 6-2 cu Nadal (locul 3 ATP), câștigând 64% mingi cu primul serviciu, 51% cu cel secund, oferind 16 mingi de break (10 salvate).

Stefanos Tsitsipas: Forma echipei, știri și statistici

V V V V V

Stefanos Tsitsipas este un grec de 22 de ani, clasat pe locul 5 ATP. 
Iar Tsitsipas este cel mai bun jucător al sezonului, fiind lider în clasamentul Race iar aici fiind la prima finală de grand slam din carieră, una dintr-un șir de foarte multe în mod normal. 
Fiindcă Stefanos are toate armele necesare să reușească, fiind înalt, foarte puternic, atletic, având un forehand bun, un backhand cu o singură mână care nu doar că este eficient însă îi aduce și foarte mulți fani. În plus Tsitsipas are și o personalitate interesantă, așadar în viitor probabil o să fie atracția principală a circuitului ATP. 
Iar sezonul lui cum spuneam este unul de vis, în afara de Madrid ajungând cel puțin în sferturile de finală ale tuturor turneelor la care a luat parte. 
Nu doar atât, însă Stefanos are pe zgură titlu la Monte Carlo, primul de Masters 1000 din cariera sa și titlu la Lyon. 
Toate acestea la doar 22 de ani. 
Aici Stefanos a jucat foarte bine cu excepția setului 3 și 4 din semifinala cu Zverev. Acolo, deși avea meciul sub control la 2-0 scor seturi, a căzut mental, presiunea fiind mare pe el și începând să joace din ce în ce mai ezitant.
În decisiv și-a revenit însă doar fiindcă a revenit de la 0-40 în primul game pe serviciu, rupând "momentum"-ul partidei. 
Acum însă cred că o să-i fie mult mai greu, inclusiv pe plan mental. Dacă în semifinală a avut această cădere și a fost aproape "paralizat" de presiune, în finală cred că o să fie mult mai complicat, deși nu are nimic de pierdut, fiind clar underdog. 
În plus Stefanos a plâns după semifinală, emoțiile fiind foarte puternice, până la urmă fiind primul grec care ajunge într-o finală de grand slam. Însă iarăși această imaturitate în joc și incapacitate să-și controleze bine trăirile o să-l coste, fiind extrem de tânăr deci neavând experiența necesară pentru a gestiona momente ca acesta.
În 2020 are semifinale la Australian Open, finală la US Open, titlu la Koln1, titlu la Koln2 și finală la Paris. 
Iar în 2021 are sferturi de finală la Australian Open, titlu la Acapulco, sferturi de finală la Munchen, titlu la Madrid și sferturi de finală la Roma. 
Aici:

- 3-6 3-6 6-2 6-2 6-0 cu Otte (locul 152 ATP), câștigând 74% mingi cu primul serviciu, 50% cu cel secund, oferind 6 mingi de break (2 salvate)
- 7-6 6-3 7-6 cu Safiullin (locul 182 ATP), câștigând 80% mingi cu primul serviciu, 53% cu cel secund, oferind 4 mingi de break (1 salvată)
- 6-2 7-5 6-2 cu Djere (locul 55 ATP), câștigând 72% mingi cu primul serviciu, 63% cu cel secund, oferind 5 mingi de break (3 salvate)
- 6-4 6-1 6-1 cu Nishikori (locul 49 ATP), câștigând 69% mingi cu primul serviciu, 67% cu cel secund, oferind 4 mingi de break (2 salvate)
- 6-4 6-1 6-1 cu Fokina (locul 46 ATP), câștigând 75% mingi cu primul serviciu, 58% cu cel secund, oferind 6 mingi de break (3 salvate)
- 6-3 6-3 4-6 4-6 6-3 cu Zverev (locul 6 ATP), câștigând 74% mingi cu primul serviciu, 55% cu cel secund, oferind 6 mingi de break (3 salvate).

Statistica meciurilor directe Novak Djokovic v Stefanos Tsitsipas

În întâlnirile directe scorul este 5-2 pentru Djokovic, ultima având loc în acest an la Roma când Novak s-a impus 4-6 7-5 7-5. 

Cote pentru Novak Djokovic v Stefanos Tsitsipas

Cotă bonus oferită la casa de pariuri Superbet: Puteți încerca și 3-0 scor seturi Djokovic. 

Novak Djokovic vs Stefanos Tsitsipas Pont: Novak Djokovic castiga

Novak Djokovic este poate cel mai mare jucător din toate timpurile, mai ales dacă ne raportăm la modul în care a jucat în semifinala cu Nadal. Evident, Rafa nu mai este la un nivel chiar atât de ridicat, având 35 de ani, în plus Novak fiind ajutat de programarea partidei târziu, în condiții favorabile lui. Însă jocul lui Djokovic a fost pe alocuri ireal, iar dacă va păstra acest nivel nu va câștiga doar această finală, ci toate turneele de grand slam din acest sezon, reușind marele șlem. Până acolo are de trecut de acest hop, pornind ca mare favorit, fiind extrem de motivat să se impună și să ajungă la 19 trofee majore. Iar într-o stare psihică aproape de nebunie, de neconceput pentru oamenii normali, Novak nu poate să fie învins. Stefanos Tsitsipas este cel mai bun jucător din acest sezon, zgura fiind suprafața sa preferată. Însă în semifinala cu Zverev a arătat că sub presiune cedează, la 2-0 scor seturi fiind apăsat de o eventuală finală și începând să greșească mult și să joace fără energie. Acum presiunea va fi și mai mare. Evident, are motive de speranță, la Roma servind pentru meci la 5-4, însă acolo Djokovic era într-o formă mult mai slabă. Aici va avea de înfruntat un zid care nu poate să fie doborât, Tsitsipas fiind nevoit să servească perfect și să spere la un miracol. Dacă acest miracol o să vină duminică vom vedea, însă în acest moment nici conceptul unei divinități nu pare să poată sta în calea lui Djokovic. Consider astfel că Djokovic este favorit, pronosticul meu mergând pe victoria sa la o cotă oferită de Superbet.

Pont pariuri: Novak Djokovic castiga

Miza: 8/10

Cota: 1.45

Adaugat de: Tudor Cosma

Status: In desfasurare

Va fi acest pariu castigator ?

Da 3

100%

Nu 0

0%

Da Nu
Tudor Cosma

Ponturi:

33

Castigate:

15

Pierdute:

15

Anulate:

1

Salut! Sunt Tudor, lucrez in domeniul pariurilor de 10 ani, iar in ultimii 4 ani am devenit profesionist, lucrand pentru clienti internationali. Sunt specializat pe tenis, fiind un domeniu pe care il urmaresc cu regularitate, insa recent sunt interesat si de snooker si ciclism, sporturi cu o popularitate redusa cel putin in Romania. Nu uitati ca pariurile depind de foarte multe variabile si... citeste mai mult

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi

Ultimele ponturi si avancronici