Share

Novak Djokovic vs Rafael Nadal - Ponturi Pariuri ATP Roma, 16.05.2021

ATP

Cota: 2.10

Adaugat de: Tudor Cosma

16 Mai 2021 00:59 1,1k 0
Logo Novak Djokovic Novak Djokovic
Logo Rafael Nadal Rafael Nadal
VS
18:00 16 Mai 2021
ATP Roma

Analiză și informații pentru Novak Djokovic v Rafael Nadal

Turneul Internazionali Bnl d'Italia are loc în Roma, iar în această analiză voi detalia partida din finală dintre Novak Djokovic și Rafael Nadal, urmând să concluzionez cu pariul aferent. 
Roma este o localitate de 2.8 milioane de locuitori, având o istorie de 28 de secole. 
Turneul acesta este mare, ATP 1000, având un fond de premiere de 2.082.960 euro. 
Gazda este complexul Foro Italico, care dispune de terenuri acoperite cu o zgură lentă, în aer liber. 
În această finală îi avem pe Novak Djokovic și Rafael Nadal.

Novak Djokovic: Forma echipei, știri și statistici

Î V V V V

Novak Djokovic este un sârb de 33 de ani, clasat pe locul 1 ATP. 
Iar Djokovic este unul dintre cei mai mari jucători din toate timpurile, deși există foarte multe controverse în jurul său. Însă acestea țin de comportamentul său și nu de sport în sine, el fiind un tenismen excepțional care deține deja câteva recorduri importante. 
Fiindcă Novak este tenismenul care a stat cele mai multe săptămâni pe primul loc în clasamentul mondial, având cel mai multe titluri de Masters, 36. Obiectivul său este acum recordul all time de grand slamuri, fiind la două lungimi de undă sub Nadal și Federer, având însă șanse reale să îi depășească, în special deoarece mental este atât de setat pentru acest lucru, oponentul de astăzi numindu-l chiar "obsedat", într-o manieră evident pozitivă. 
Djokovic poate să câștige Roland Garros-ul de peste două săptămâni, fiind de fapt în opinia mea chiar principalul favorit dacă ne raportăm la jocul cu Tsitsipas. 
Fiindcă acel meci din sferturi, disputat ieri, a fost cel mai bun meci al anului în tenisul mondial iar Novak a atins un nivel de care nu l-a atins pe zgură de 4 ani. Dacă va juca la fel și la Paris are toate șansele pentru grand slamul cu numărul 19. 
În rest sezonul său pe zgură a fost chiar prost, la Monte Carlo pierzând în turul 3 cu Evans iar la Belgrad în semifinale cu Aslan Karatsev. 
Însă acum joacă un tenis de excepție, trecând ușor în primele tururi de Fritz și de Fokina. 
A urmat acest meci incredibil cu Tsitsipas, el fiind condus cu un set și 1-2 cu break, revenind, apoi în setul trei fiind condus 1-3 și salvând iarăși multiple mingi de break. În final s-a impus 7-5 în decisiv, deși Stefanos a servit la 5-4 pentru meci, jucând la rândul său senzațional. 
Însă, ca de atâtea ori, Djokovic a câștigat partida mental, declarând că evoluează ca și cum viața i-ar depinde de asta. 
Ieri a fost nevoit să joace și semifinala, câștigând foarte greu cu Sonego după un set 2 foarte haotic, impunându-se însă în decisiv. 
Problema lui Novak este faptul că a stat 4 ore și 56 de minute ieri pe teren, terminând semifinala după 9 seară, în timp de oponentul său a stat doar 91 de minute. Însă Djokovic este cel mai puternic sportiv pe plan fizic, declarând că acum contează doar recuperarea: "Am nevoie să mă refac, pe asta mă voi concentra. Nu am mult timp și am jucat mult. Sper să am picioare proaspete, este necesar pentru a avea o șansă cu Rafa".
În 2020 are titlu la ATP Cup, titlu la Australian Open, titlu la Dubai, titlu la ATP Cincinnati, titlu la Roma, finală la Roland Garros, sferturi de finală la Viena și semifinale la ATP Finals. 
Iar în 2021 are titlu la Australian Open și semifinale la Belgrad. 
Aici:

- 6-3 7-6 cu Fritz (locul 31 ATP), câștigând 77% mingi cu primul serviciu, 42% cu cel secund, oferind 7 mingi de break (5 salvate)
- 6-2 6-1 cu Fokina (locul 48 ATP), câștigând 70% mingi cu primul serviciu, 65% cu cel secund, oferind 4 mingi de break (3 salvate)
- 4-6 7-5 7-5 cu Tsitsipas (locul 5 ATP), câștigând 68% mingi cu primul serviciu, 45% cu cel secund, oferind 14 mingi de break (9 salvate)
- 6-3 6-7 6-2 cu Sonego (locul 33 ATP) 79% mingi cu primul serviciu, 59% cu cel secund, oferind 7 mingi de break (6 salvate)

Rafael Nadal: Forma echipei, știri și statistici

Î V V V V

Rafael Nadal este un spaniol de 34 de ani, clasat pe locul 3 ATP. 
Iar Nadal este unul dintre marii tenismeni din istoria acestui sport, el deținând o serie de recorduri foarte greu de doborât, majoritatea obținute pe zgură. Fiindcă Rafael este indubitabil cel mai bun jucător din istorie pe această suprafață, având nu mai puțin de 61 de titluri, 9 dintre acestea obținute aici. 
Cele mai importante trofee însă au venit la Roland Garros, având 13 trofee câștigate pe zgura pariziană, în total având 20 de grand slamuri, fiind pe primul loc într-un clasament all time la egalitate cu Federer. 
Acum Nadal are șansa la un nou trofeu, al 10-lea pe zgura romană, misiunea însă fiind foarte dificilă. 
Această dificultate vine în primul rând din cauza adversarului, însă și din cauza faptului că Nadal nu are tocmai un sezon bun pe zgură, pierzând în sferturile de finală de la Monte Carlo cu Rublev și în sferturile de finală de la Madrid cu Zverev. 
Totuși are un titlu, de 500 de puncte la Barcelona, acolo trecând de Tsitsipas după o finală epică. 
Chiar și aici Nadal s-a chinuit, traseul său fiind unul foarte dificil, atât pe hârtie însă și în practică. 
Fiindcă în primul meci l-a întâlnit pe Sinner, probabil cel mai talentat tânăr tenismen din lume, trecând de acesta în minimum de seturi, urmând un meci incredibil cu Shapovalov. 
Nadal a fost condus acolo 3-6 0-3, reușind să se impună în tie-breakul setului decisiv însă salvând două mingi de meci pe parcurs. 
A urmat o altă întâlnire extrem de grea, cu Zverev, meciul fiind foarte echilibrat în ciuda faptului că Rafael s-a impus în două seturi. Însă a salvat 9 mingi de break din 10, în setul secund fiind dominat. 
Ieri în semifinală a avut o viață mai ușoară, adversarul fiind unul surprinzător, Opelka, însă chiar și așa a avut emoții în start de meci. 
Acum este în a 52-a finală de Masters, având șansa la al 10-lea trofeu și putând să-l egaleze pe oponentul de aici la capitolul titluri de 1000 de puncte. 
În 2020 are sferturi de finală la Australian Open, titlu la Acapulco, sferturi de finală la Roma, titlu la Roland Garros, semifinale la Paris și semifinale la ATP Finals. 
Iar în 2021 are sferturi de finală la Australian Open, sferturi de finală la Monte Carlo, titlu la Barcelona și sferturi de finală la Madrid. 
Aici:

- 7-5 6-4 cu Sinner (locul 18 ATP), câștigând 68% mingi cu primul serviciu, 57% cu cel secund, oferind 4 mingi de break (1 salvată)
- 3-6 6-4 7-6 cu Shapovalov (locul 14 ATP), câștigând 64% mingi cu primul serviciu, 46% cu cel secund, oferind 11 mingi de break (6 salvate)
- 6-3 6-4 cu Zverev (locul 6 ATP), câștigând 58% mingi cu primul serviciu, 79% cu cel secund, oferind 10 mingi de break (9 salvate)
- 6-4 6-4 cu Opelka (locul 47 ATP), câștigând 84% mingi cu primul serviciu, 57% cu cel secund, oferind 4 mingi de break (toate salvate)

Statistica meciurilor directe Novak Djokovic v Rafael Nadal

În întâlnirile directe scorul este 29-27 pentru Djokovic, ultima având loc în 2020 la Roland Garros când Nadal s-a impus 6-0 6-2 7-5. 

Cote pentru Novak Djokovic v Rafael Nadal

Cotă bonus oferită la casa de pariuri Betfair: Puteți încerca și Djokovic +4.5 handicap gameuri la o cotă de 1.50.

Novak Djokovic vs Rafael Nadal Pont: Novak Djokovic realizeaza break in fiecare set

Novak Djokovic a jucat un tenis incredibil ieri cu Tsitsipas, cel mai bun din ultimii ani pe zgură, așadar teoretic ar fi fost favorit la titlul de aici, putând să se gândească serios la titlul de la Roland Garros. Însă problema lui Novak este programul, ieri jucând și sfertul de finală și semifinala, stând pe teren 4 ore și 56 de minute și terminând undeva după 9 seara. Comparativ, oponentul său a stat doar 91 de minute pe teren. Însă chiar și așa cu siguranță Djokovic o să fie foarte motivat, jucând împotriva celui mai mare oponent din cariera sa, câștigând deja de 3 ori cu el pe zgura de aici. Rafael Nadal este la un pas de al 10-lea titlu roman și al 36-lea trofeu de Masters, având o bună șansă la trofeu ținând cont de context. Însă Nadal a fost sub nivelul său tot sezonul de zgură, iar serviciul nu i-a mers deloc bine. De exemplu, cu Zverev a oferit 10 mingi de break, reușind să salveze 9, ieri cu Opelka oferind 4 mingi deși adversarul nu este bun pe retur. Cu Sinner și-a cedat de 3 ori serviciul iar cu Shapovalov de 5 ori, iar acum are în față un sportiv extrem de bun pe retur, care aici a jucat mai bine în această fază a jocului decât pe propriul serviciu. Consider astfel că Djokovic va realiza break in fiecare set, pronosticul meu mergând pe această idee la o cotă oferită de Betfair.

Pont pariuri: Novak Djokovic realizeaza break in fiecare set

Miza: 8/10

Cota: 2.10

Adaugat de: Tudor Cosma

Status: Pierdut

Va fi acest pariu castigator ?

Da 2

100%

Nu 0

0%

Tudor Cosma

Ponturi:

33

Castigate:

15

Pierdute:

15

Anulate:

1

Salut! Sunt Tudor, lucrez in domeniul pariurilor de 10 ani, iar in ultimii 4 ani am devenit profesionist, lucrand pentru clienti internationali. Sunt specializat pe tenis, fiind un domeniu pe care il urmaresc cu regularitate, insa recent sunt interesat si de snooker si ciclism, sporturi cu o popularitate redusa cel putin in Romania. Nu uitati ca pariurile depind de foarte multe variabile si... citeste mai mult

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi

Ultimele ponturi si avancronici