1. Home »
  2. Ponturi pariuri »
  3. Tenis »
  4. ATP »
  5. Alexander Zverev vs Carlos Alcaraz

Alexander Zverev vs Carlos Alcaraz - Ponturi Pariuri ATP Roland Garros - Finala, 09.06.2024

Tudor Cosma
Tudor Cosma

2024-06-08 13:08:00

Tenis ATP Roland Garros

09 Iunie 2024, 16:00

Alexander Zverev

Alexander Zverev

versus
Carlos Alcaraz

Carlos Alcaraz

1.83

Cele mai bune cote:

Betano
L1170664W000663
Pariază acum la Betano

Analiză și informații pentru Alexander Zverev v Carlos Alcaraz

Turneul Roland Garros are loc în Paris, iar în această analiză voi detalia partida din finală dintre Alexander Zverev și Carlos Alcaraz, urmând să concluzionez cu pariul aferent. 
Paris este o localitate de 2.1 milioane de locuitori, numele venind de la tribul Parisii. 
Turneul acesta este mare, de grand slam, având un fond de premiere de 53.478.000 euro. 
Gazda este complexul Stade Roland Garros, care dispune de terenuri acoperite cu o zgură lentă, în aer liber.
În această finală îi avem pe Alexander Zverev și Carlos Alcaraz. 

Cota aleasă vine din oferta Betano pariuri sportive.

YouTube
Concurs
Abonați-vă la podcastul DOPPIETTA și participați GRATUIT la concursurile de acolo pentru șansa de a câștiga un FREEBET de 50 RON!
PARIAZĂ ACUM
Se aplică T&C

Alexander Zverev : Forma echipei, știri și statistici

Alexander Zverev este un german de 27 de ani, clasat pe locul 4 ATP. 
Iar Zverev își cimentează pe sezon ce trece locul în istoria tenisului, devenind nu doar unul dintre cei mai buni jucători ai generației sale, însă unul dintre cei mai buni din ultimele decenii. Este multimplu campion de Masters, de exemplu pe zgură având trofee la Madrid și Roma, s-a impus la ATP Finals, însă cel mai important trofeu este altul. Acum 3 ani el se impunea la Olimpiada din Tokyo, iar acea medalie de aur poate să fie echivalentă cu un grand slam. 
Vorbind despre grand slamuri, aceasta este marea sa dezamăgire. Deși aproape întotdeauna a stat în top 10, a fost printre favoriți indiferent de suprafață, Alexander nu are niciun astfel de trofeu. A ajuns doar într-o finală, la US Open, când a servit pentru meci, însă a căzut total pe plan psihic, practic fiind incapabil să mai lovească mingea. Acum este mult mai matur, însă emoții pot să existe iarăși. 
O altă dezamăgire poate să fie considerată faptul că nu a ajuns vreodată numărul 1 mondial. A fost aproape, în 2022 putând să ajungă pe cea mai înaltă treaptă dacă nu se accidenta teribil în semifinală cu Nadal de aici. Acolo putea să se impună, meciul fiind foarte echilibrat, iar într-o potențială finală cu Ruud ar fi pornit favorit. Locul 1 nu era departe în acest context. 
Din păcate, accidentarea și operația ulterioară l-au ținut în afara tenisului peste 7 luni, așadar Zverev a trebuit să o ia de la zero. 
Sezonul trecut a fost foarte greu din acest punct de vedere, având nevoie de multe luni de reacomodare, în care și-a căutat un ritm normal de joc. Primul semn pozitiv a fost chiar aici, când a ajuns în semifinale, însă acolo nu a avut vreo șansă cu Ruud. 
A urmat un titlu pe teren propriu la Hamburg, plus un trofeu mic în toamnă, la Chengdu. Faptul că intrat iarăși în top 10 relevă valoarea sa, iar în anii următori probabil îl vom vedea permanent aici. 
Sezonul actual este bun. Alexander a început prin semifinală la Australian Open, pe parcurs trecând ușor chiar de oponentul de astăzi. În semifinală l-a condus 2-0 scor seturi pe Medvedev, fiind jucătorul mai bun. Însă, au urmat două tie-breakuri pe care nu a putut să le gestioneze, iar în setul decisiv mi s-a părut destul de căzut psihic, cu gândul la oportunitățile ratate. 
Pe zgură a avut destul de multe oscilații și unele înfrângeri surprinzătoare. De exemplu, la Madrid a cedat în două seturi cu Cerundolo. Însă, la Roma a jucat un tenis minunat, câștigând cu lejeritate turneul, fiind impecabil pe propriul serviciu. Traseul a fost unul foarte ușor, însă titlul rămâne important, unul care i-a dat multă încredere în sine. 
Aici, Alexander a avut multe probleme. Unele pot să fie puse și pe seama procesului care a avut loc în Berlin, el fiind acuzat de violență domestică de fosta lui iubită, mama copilului său. În cele din urmă s-a ajuns la o înțelegere, Alexander urmând să plătească o sumă de bani, așadar acum poate fi mai liniștit din acest punct de vedere. 
Tenisul său pe alocuri a impresionat, pe alocuri a fost foarte modest, aici vorbind în principal despre partida cu Alex de Minaur, una slabă de ambele părți. În plus, cu Griekspoor a fost nevoit să revină de la 1-4 în decisiv, având de recuperat 2 breakuri. 
Semifinala cu Ruud a început slab, 2-6 primul set, însă apoi Casper a avut probleme stomacale, iar Zverev nu i-a mai lăsat nicio șansă. 
În 2024 are semifinale la Australian Open, semifinale la Los Cabos, sferturi de finală la Indian Wells, semifinale la Miami, sferturi de finală la Munchen și titlu la Roma. 
Aici:

- 6-3 7-6 6-3 cu Nadal (locul 275 ATP), câștigând 72% mingi cu primul serviciu, 48% cu cel secund, oferind 11 mingi de break (9 salvate)
- 7-6 6-2 6-2 cu Goffin (locul 115 ATP), câștigând 78% mingi cu primul serviciu, 65% cu cel secund, oferind 2 mingi de break (ambele salvate)
- 3-6 6-4 6-2 4-6 7-6 cu Griekspoor (locul 25 ATP), câștigând 70% mingi cu primul serviciu, 55% cu cel secund, oferind 10 mingi de break (6 salvate)
- 4-6 6-1 5-7 7-6 6-2 cu Rune (locul 13 ATP), câștigând 76% mingi cu primul serviciu, 44% cu cel secund, oferind 10 mingi de break (4 salvate)
- 6-4 7-6 6-4 cu De Minaur (locul 11 ATP), câștigând 69% mingi cu primul serviciu, 47% cu cel secund, oferind 8 mingi de break (5 salvate)
- 2-6 6-2 6-4 6-2 cu Ruud (locul 7 ATP), câștigând 86% mingi cu primul serviciu, 54% cu cel secund, oferind 3 mingi de break (1 salvată)

Telegram PariuriX
cu Dan Bara
SUPER OFERTE, PARIURI LIVE, BILETE DE COTĂ 30+. TOTUL GRATUIT PE TELEGRAM
PARIAZĂ ACUM
Se aplică T&C

 

 

Carlos Alcaraz : Forma echipei, știri și statistici

Carlos Alcaraz este un spaniol de 21 de ani, clasat pe locul 3 ATP. 
Iar Alcaraz este unul dintre cei mai spectaculoși tenismeni din toate timpurile, un sportiv care va deveni o legendă a acestui sport. Carlos este greu de descris, deoarece are o explozie în tenis, un entuziasm pe teren și o atitudine atât de expansivă, încât ele nu pot să fie captate corect în cuvinte. Ceea ce face pe teren este uluitor, captivant pentru public, însă nu este genul de artă pe care o etala Federer. 
Alcaraz este mai degrabă un cataclism, emanând forță brută și eliberând o cantitate enormă de energie. Este spectacol pe teren, iar publicul, evident, îl iubește. Mary Carillo îl asemăna cu un cal nărăvaș, recomandarea ei fiind ca el să rămână așa, ca Ferrero să nu încerce să îl îmblânzească, deoarece apoi i-ar dispărea farmecul. 
Evident, caracterul lui duce la multe meciuri haotice, în care greșește mult neforțat sau ia unele decizii care par ciudate, lipsite de eficiență. Însă, acesta este farmecul lui, reversul medaliei. Nu îl deranjează prea mult, Carlos spunând că el joacă pentru public, încearcă să facă oamenii fericiți. 
Alcaraz este deja unul dintre cei mai mari tenismeni din toate timpurile, deși este la început de carieră. Însă, el are deja două turnee de grand slam, în 2022 impunându-se la US Open după o finală cu Ruud, iar anul trecut la Wimbledon după acel meci epic de 5 seturi cu Djokovic, una dintre cele mai frumoase partide din toate timpurile. 
Are un record foarte greu de întrecut, cel mai tânăr număr 1 mondial din istorie, iar aici și-a trecut în palmares un alt record incredibil: este cel mai tânăr jucător din istorie care ajunge în finale de grand slam pe toate cele 3 suprafețe. Dacă o va câștiga, va întrece alt record. 
De aici rezultă o mare calitate a lui, versatlitatea. Este bun indiferent de suprafață, indiferent de condiții. În mod normal, iarba era cea mai slabă suprafață a sa, deoarece este prea tânăr ca să știe să o gestioneze corect. Însă, deja a câștigat Wimbledon. Pe hârtie, zgura este terenul său favorit, având multiple trofee la Barcelona sau Madrid. 
Însă, poate ciudat, astăzi este la prima lui finală la acest grand slam. Anul trecut pornea favorit, însă a avut acele probleme fizice în partida din semifinale cu Djokovic, deci a pierdut. 
Sezonul trecut a fost destul de bun în ciuda acestei dezamăgiri. Are titlu la Wimbledon, cel mai important al carierei sale, trofeu la Madrid, așadar nu putem să criticăm evoluția lui. 
Pe final de an a avut unele probleme, atât fizice, cât și de încredere în sine, așadar rezultatele au lipsit. 
Noul sezon a început modest, înfrângere la Australian Open chiar în fața oponentului de astăzi. Însă, Carlos și-a revenit la Indian Wells, unde a obținut trofeul. A urmat accidentarea la antebraț, el jucând foarte puțin pe zgură, practic doar la Madrid, abandonând de la Monte Carlo, Barcelona și Roma. 
Aici, Alcaraz a început greu. S-a văzut că nu are ritm, iar în primele tururi a greșit foarte mult și a servit slab. Însă, și-a ridicat constant nivelul, iar cu Aliassime și Tsitsipas a fost dominant. 
Semifinala cu Sinner se anunța echilibrată, complicată, iar realitatea a confirmat aceste așteptări. A fost un meci de 5 seturi, în care Carlos a început foarte slab, un prim set în care nimic nu i-a mers. Și-a revenit treptat, deși în setul 3 iarăși a avut probleme, atât cu unele crampe, cât și în ceea ce privește luarea de decizii. 
În schimb, în seturile 4 și 5 a fost incredibil, aproape fără eroare. A câștigat 10 din 11 meciuri de 5 seturi, iar de aici vedem puterea sa fizică, însă mai ales puterea sa de concentrare și încrederea în sine. Astăzi va avea emoții, va fi presiune, însă cred că în final o va gestiona. 
În 2024 are sferturi de finală la Australian Open, semifinale la Buenos Aires, titlu la Indian Wells, sferturi de finală la Miami și sferturi de finală la Madrid. 
Aici:

- 6-1 6-2 6-1 cu Wolf (locul 107 ATP), câștigând 69% mingi cu primul serviciu, 65% cu cel secund, oferind 7 mingi de break (5 salvate)
- 6-3 6-4 2-6 6-2 cu De Jong (locul 176 ATP), câștigând 64% mingi cu primul serviciu, 50% cu cel secund, oferind 12 mingi de break (7 salvate)
- 6-4 7-6 6-3 cu Sebastian Korda (locul 28 ATP), câștigând 73% mingi cu primul serviciu, 65% cu cel secund, oferind 3 mingi de break (1 salvată)
- 6-3 6-3 6-1 cu Aliassime (locul 21 ATP), câștigând 75% mingi cu primul serviciu, 54% cu cel secund, oferind 5 mingi de break (4 salvate)
- 6-3 7-6 6-4 cu Tsitsipas (locul 9 ATP), câștigând 74% mingi cu primul serviciu, 74% cu cel secund, oferind 2 mingi de break (1 salvată)
- 2-6 6-3 3-6 6-4 6-3 cu Sinner (locul 2 ATP), câștigând 66% mingi cu primul serviciu, 46% cu cel secund, oferind 10 mingi de break (4 salvate)

 

 

Statistica meciurilor directe Alexander Zverev v Carlos Alcaraz

În întâlnirile directe scorul este 5-4 pentru Zverev, ultima având loc în acest sezon la Indian Wells, când Alcaraz s-a impus 6-3 6-1.

Telegram PariuriX
cu Dan Bara
SUPER OFERTE, PARIURI LIVE, BILETE DE COTĂ 30+. TOTUL GRATUIT PE TELEGRAM
PARIAZĂ ACUM
Se aplică T&C

Cote pentru Alexander Zverev v Carlos Alcaraz

Cotă bonus oferită la casa de pariuri Betano: Puteți încerca și 3-1 Alcaraz, la o cotă de 3.70.
YouTube
Concurs
Avem concurs GRATUIT pe canalul de YouTube la podcastul DOPPIETTA 
PARIAZĂ ACUM
Se aplică T&C

Alexander Zverev vs Carlos Alcaraz Pont: Alexander Zverev câștigă sub 49.5% mingi cu serviciul secund

Alexander Zverev este într-o formă bună, venind după titlul de la Roma, având așadar 12 victorii consecutive. Va avea încredere în sine, se va gândi că a câștigat ultimul meci direct într-un grand slam, la Australian Open, însă nu cred că va fi suficient. El a fost relativ modest până acum. A revenit la 1-4 în decisiv cu Griekspoor, a revenit de la 1-2 scor seturi cu Rune, iar cu De Minaur a jucat un tenis de slabă calitate. Cu Ruud a pierdut 2-6 primul set, însă apoi Casper a avut probleme stomacale, așadar nu este un reper corect. Alexander a servit foarte bine cu prima minge, însă pe cea secundă a avut unele probleme. Cu un Nadal mult sub potențial a câștigat 48% mingi cu serviciul secund, cu Rune 44%, iar cu De Minaur 47%. Astăzi va fi o presiune mare, iar emoțiile o să apară inerent. Carlos Alcaraz nu are un meci ușor. Va fi și el apăsat de emoții, fiind prima lui finală aici, iar faptul că este considerat mare favorit nu îl ajută. Însă, cu Sinner a arătat o pare putere psihică în seturile 4 și 5, când a jucat impecabil. În plus, cu Djokovic în finala de la Wimbledon a revenit după ce a pierdut 1-6 primul set, iarăși un semn profund pozitiv. Este foarte solid pe retur, de exemplu pe Tsitsipas ținându-l la 53% mingi câștigate cu serva secundă, iar de Sinner la 46%. Consider astfel că Zverev va câștiga sub 49.5% mingi cu serviciul secund, pronosticul meu mergând pe această idee la o cotă oferită de Betano.

Alexander Zverev vs Carlos Alcaraz Pont: Carlos Alcaraz comite peste 29.5 greșeli neforțate

Alexander Zverev nu a jucat strălucit până acum. A revenit de la 1-4 în decisiv cu Griekspoor, având de recuperat două breakuri, s-a chinuit mult cu Alex de Minaur, iar cu Ruud a avut noroc deoarece Casper avea probleme gastro intestinale. Însă, aici cred că poate să câștige un set, fiind un sportiv destul de matur, care se poate baza pe serviciu. Carlos Alcaraz este mare favorit, însă este posibil să aibă emoții. Este turneul pe care dorește cel mai mult să-l câștige, iar de aici poate să existe o încărcare negativă. Poate să forțeze, iar de aici pot să apară greșeli neforțate. El oricum a stat destul de prost la acest capitol în ultimele săptămâni, cu Aliassime, meci ușor, având 24 de greșeli neforțate, cu Sebastian Korda 27, iar cu Sinner 58. Consider astfel că Alcaraz va comite peste 29.5 greșeli neforțate, pronosticul meu mergând pe această idee la o cotă oferită de Favbet pariuri sportive.

Salut. Sunt Tudor, activez in domeniul pariurilor de peste 15 ani, avand perioade in care am lucrat pentru clienti internationali. Domeniul meu de specialitate este tenisul, un sport pe care il urmaresc cu regularitate, zilnic analizand trenduri si statistici. Ma axez pe cautarea de "value bets", aceasta fiind calea cea mai sigura catre un profit pe termen lung. Totusi, trebuie inteles faptul ca i ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Cele mai recente avancronici