1. Home »
  2. Ponturi pariuri »
  3. Hochei »
  4. NHL »
  5. Pont Washington Capitals - Pittsburgh Penguins: Primul meci al sezonului între cele două rivale!

Pont Washington Capitals - Pittsburgh Penguins: Primul meci al sezonului între cele două rivale!

Gabriel Stan
Gabriel Stan

2020-02-01 20:39:00

Hochei NHL

02 Februarie 2020, 19:30

Washington Capitals

Washington Capitals

versus
Pittsburgh Penguins

Pittsburgh Penguins

1.77

Cele mai bune cote:

Unibet
L1160657W000330
Pariază acum la Unibet

Analiză și informații pentru Washington Capitals v Pittsburgh Penguins

Washington vine după un succes obținut în deplasare, la Ottawa, în timp ce Pittsburgh s-a impus în prelungiri în fața lui Philadelphia. Ambele formații evoluează în Conferința de Est, unde Capitals este lider, la 6 puncte distanță de Penguins, ocupanta locului 3.

Derby-ul etapei, Washington Capitals - Pittsburgh Penguins, se va desfășura pe 2 februarie, de la ora 19:30 pe Capital One Arena (Washington).

La finalul analizei veți descoperi pontul acestui meci!

Participă gratuit la concursul PredictorX pentru a câștiga o parte din premiile lunare de 5,700RON CASH!

Washington Capitals: Forma echipei, știri și statistici

Washington a pierdut un singur meci în ultimele 5 partide, acasă, 4-5 cu Nashville Predators, iar în rest s-au impus pe teren propriu în fața lui New Jersey 5-2 și în 3 jocuri din deplasare: 6-4 la NY Islanders, 4-2 la Montreal și 5-3 la Ottawa.

După 52 de jocuri, Capitals este pe primul loc în Conferința de Est, cu 75 de puncte, 3 peste Boston și 6 peste Pittsburgh. Aceștia au 35 de victorii (9 după overtime) și 17 înfrângeri (5 după overtime).

Washington stă mai bine și față de liderul Conferinței de Vest, St. Louis Blues, care în tot atâtea jocuri au acumulat doar 70 de puncte, 31 de victorii și 21 de înfrângeri.

În precedentul joc de la Ottawa, în care s-au impus cu scorul de 5-3, Washington a avut 37 de ocazii de a marca și 3 eliminări, față de gazde, care au avut 28 de ocazi și 5 eliminări.

Chris Tierney a marcat primul gol, fiind urmat de Thomas Chabot, care a mai bifat și un assist, iar Artem Anisimov a fost ultimul ce a reușit să înscrie pentru Senators.

Marcus Hogberg a avut 32 de intervenții în poarta echipei, care după 51 de jocuri se află pe locul 14 în Conferința de Est, cu 45 de puncte, 18 victorii (4 după overtime) și 33 de înfrângeri (9 după overtime). Au un punct peste penultima clasată New Jersey și 17 peste codașa Detroit, dar este la 6 puncte distanță de Buffalo (locul 13) și la 7 de NY Rangers (locul 12).

Cei mai buni marcatori sunt Anthony Duclair cu 22 de puncte marcate în 50 de jocuri și Jean-Gabriel Pageau cu 20 de puncte adunate în 49 de meciuri, în timp ce Thomas Chabot a reușit cele mai multe assisturi – 25 în 51 de meciuri, fiind urmat de Connor Brown cu 23 de pase în tot atâtea jocuri.

T.J. Oshie a deschis scorul pentru Washington, fiind completat de Evgeny Kuznetsov care a marcat golul secund și a dus echipa în avantaj.

Carl Hagelin a punctat și el în timp ce golghterul echipei, Alex Ovechkin a reușit o dublă în partida cu Senators marcând al 3-lea și ultimul gol al meciului. Ovechkin se află la egalitate de puncte – 37, în clasamentul general din acest sezon, cu David Pastrnak de la Boston, și la un gol diferență față de locul 3 ocupat de Auston Matthews (36), de la Toronto.

Ilya Samsonov a reușit 25 de intervenții în poarta lui Capitals, la Ottawa, acesta adunând 16 victorii și doar 3 înfrângeri în acest sezon în partidele în care a evoluat.

Ovechkin nu marcase niciodată în cariera sa, în NHL, 10 goluri la interval de 5 partide. În prezent, acesta a bifat 11 goluri în 5 meciuri, iar acum se află la 5 reușite de a atinge cota de 700 de goluri marcate de când evoluează în NHL.

Ar fi al 8-lea din istoria echipei, precedenții 7 jucători ce au reușit să marcheze peste 700 de goluri în cariera lor în NHL, fiind Wayne Gretzky (894), Gordie Howe (801), Jaromir Jagr (766), Brett Hull (741), Marcel Dionne (731), Phil Esposito (717) și Mike Gartner (708).

John Carlson și Jakub Vrana au bifat câte 2 assisturi de fiecare. Carlson are cele mai multe pase reușite pentru Capitals – 49 în 52 de jocuri, în timp ce Vrana a ajuns la 21 în tot atâtea partide.

Washington nu are absenți pentru meciul cu Pittsburgh.

Etapa următoare vor juca o altă partidă acasă, împotriva codașei Conferinței de Vest, Los Angeles Kings. 

Pittsburgh Penguins: Forma echipei, știri și statistici

Pittsburgh a reușit să impună în prelungiri în precedenta partidă de acasă, 4-3 cu Philadelphia Flyers, bifând a 3 victorie din ultimele 5 jocuri. Penguins și-au luat revanșa după meciul pierdut cu 2 etape în urmă, la Philadelphia, 3-0.

Doar Boston i-a mai învins în această perioadă (4-1), reușind să câștige la Detroit 2-1 în overtime și cu Bruins acasă, scor 4-3.

În 51 de partide, Penguins au adunat 69 de puncte, fiind la 3 puncte de locul 2 ocupat de Boston (72), la 6 de rivala Washington, și cu 2 puncte deasupra lui Tampa Bay (67). Pittsburgh a adunat 32 de victorii (11 după overtime) și 19 înfrângeri înfrângeri (5 după overtime).

Cu Philadelphia, Pittsburgh a avut 20 de ocazii de a marca și 3 eliminări, față de oaspeți care au avut 30 de ocazii și 2 eliminări.

Jakub Voracek a marcat un gol și a oferit un assist, în timp ce Tyler Pitlick și Scott Laughton au completat tabela pentru oaspeți. Brian Elliott a reușit 16 intervenții pentru Philadelphia, care se află pe 10 în Conferința de Est, după 51 de jocuri, cu 27 de victorii (9 după overtime) și 24 de înfrângeri (7 după overtime) și un golaveraj de 161-154.

Alte 3 echipe din Conferința de Est, Carolina, Toronto și Florida au tot 61 de puncte, alături de Flyers.

Voracek a marcat al 23-lea gol în 43 de meciuri împotriva lui Pittsburgh, fiind cele mai multe reușite împotriva oricărei alte echipe din NHL.

Philadelphia a avut în partea a 3-a a jocului nu mai puțin de 17 șuturi pe poartă, față de doar 4 ale echipei gazdă.

Golgheterul echipei este Travis Konecny cu 17 goluri marcate în 48 de meciuri, în timp ce pasatorul este Sean Couturier cu 30 de reușite.

Pentru Pittsburgh, Evgeni Malkin a marcat primul gol în partea a 2-a a jocului, la fel ca și Bryan Rust și Kris Letang. Sidney Crosby a adus victoria în overtime cu un gol marcat în secuda 55 a reprizei de prelungiri, fiind al 16 gol din cariera sa din NHL înscris în această perioadă de timp.

Golul lui Crosby este al 3-lea cel mai rapid din istoria NHL, după cel al lui Alex Ovechkin (secunda 23) și Jaromir Jagr (secunda 19).

Crosby și Malkin au mai contribuit cu câte 2 assisturi de fiecare, în timp ce Tristan Jarry a reușit 22 de intervenții în poarta lui Pittsburgh.

Anthony Angello și-a făcut debutul în NHL, în partida cu Flyers, fiind adus de la Wilkes-Barre/Scranton (AHL), alături de celălalt vârf, Andrew Agozzino.

Sidney Crosby a reușit 43 de goluri și 62 de assisturi în 70 de partide împotriva lui Flyers.

Apărătorul lui Penguins, Justin Schultz a revenit în echipă în partida cu Flyers, după o accidentare ce l-a ținut departe 16 jocuri.

Bryan Rust este golghterul echipei cu 22 de goluri marcate în 37 de meciuri, în timp ce Evgeni Malkin este cel mai bun pasator al formației cu 37 de reușite în 38 de meciuri.

Pittsburgh are 4 jucători pe care nu se pot baza la meciul cu Washington: Nick Bjugstad, Brian Dumoulin, Jake Guentzel și Dominik Kahun.

După deplasarea de la Washington, pentru Penguins mai urmează una la fel grea, la Tampa Bay Lightning.

Statistica meciurilor directe Washington Capitals v Pittsburgh Penguins

Cele două rivale s-au întâlnit de 225 de ori în istorie, primul meci desfășurându-se în 1974 și în care Pittsburgh s-a impus acasă, scor 8-1 în fața lui Washington. De atunci, Penguins au obținut 111 victorii, 98 sunt în dreptul lui Capitals, iar 16 partide s-au terminat la egalitate.

În ultimele 5 jocuri, Pittsburgh s-a impus de 3 ori, iar precedentul succes pe terenul lui Capitals a fost obținut în decembrie 2018, scor 2-1. Cele două se întâlnesc pentru prima dată în acest sezon de NHL.

În stagiunea trecută, Capitals a terminat prima în Divizia Metropolitană cu 104 puncte, în timp ce Penguins a încheiat pe 3 cu 100 de puncte, după rivala sa, dar și în urma lui NY Islanders.

Amândouă au fost eliminate în primul tur din playoff, Pittsburgh de Islanders, scor general 4-0, iar Washington de Hurricanes, scor general 4-3.

Rivalitatea celor două a pornit din Divizia Patrick în care au evoluat împreună din 1981-1993, iar în Divizia Metropolitană fac parte din 2013. Capitals și Penguins s-au întâlnit de 11 ori în playoff, acolo unde rivalitatea a luat proporții.

Această încrâncenare s-a datorat și celor doi jucători cheie, Alexander Ovechkin de la Washington și Sidney Crosby de la Pittsburgh.

Cea mai interesantă confruntare a fost în sezonul 2008-2009 atunci când cele două s-au întâlnit în semifinalele Conferinței de Est. Capitals a încheiat sezonul pe locul 1 în Divizia de Sud-Est, cu 108 puncte, în timp ce Penguins a terminat pe locul secund în Divizia Atlantică cu 99 de puncte, în urma lui New Jersy Devils.

În primul tur, Washington o eliminase pe NY Rangers, scor general 4-3, iar Pittsburgh trecuse de Philadelphia Flyers, scor general 4-2.

În semifinale, cele două s-au întâlnit într-o partidă ce avea să rămână în istoria confruntărilor dintre cele două. Capitals s-a impus în primele 2 jocuri de la Pittsburgh (3-2 și 4-3), apoi a venit rândul lor să piardă acasă următoarele 2 partide (2-3 OT și 3-5), iar după 4 meciuri, scorul era egal, 2-2.

Penguins s-a impus în meciul de acasă 4-3OT, iar Capitals au egalat cu un succes tot pe teren propriu, 5-2 OT, calificarea fiind decisă la ultimul joc. Pittsburgh s-a impus și-n ultima partidă, scor 6-2 și s-a calificat în finala Conferinței de Est.

După 4-0 la general cu Hurricanes, Pittsburgh a jucat finala Stanley Cup pe care a câștigat-o în fața lui Detroit Red Wings cu scorul general de 4-3, reușind să obțină al 3-lea trofeu din istoria echipei.

Ultima oară când s-au întâlnit în playoff a fost în stagiunea 2017-18, atunci când Capitals a trecut de Penguins, în runda secundă, cu scorul general de 4-2. A fost anul lui Washington Capitals, care a obținut trofeul Stanley Cup, după ce a trecut în finală de Vegas Golden Knights cu scorul general de 4-1.

Pittsburgh are 5 Cupe Stanley în palmares (1990–91, 1991–92, 2008–09, 2015–16, 2016–17), în timp ce Washington doar un singur trofeu obținut în sezonul 2017–18.

Câteva rezultate notabile în istoria confruntărilor dintre cele două:

Washington Capitals - Pittsburgh Penguins 4-0 (2015);

Washington Capitals - Pittsburgh Penguins 9-1 (1984);

Washington Capitals - Pittsburgh Penguins 4-7 (1978);

Washington Capitals - Pittsburgh Penguins 6-6 (1975);

Washington Capitals - Pittsburgh Penguins 0-6 (1974)

Cote pentru Washington Capitals v Pittsburgh Penguins

Washington are cel mai bun atac din NHL cu 190 de goluri marcate în 52 de partide, cu o medie de 3.6/meci, fiind urmată de Toronto Maple Leafs cu 186 de goluri și Tampa Bay -185.

Pittsburgh are doar 172 de goluri înscrise și o medie de 3.3/joc, dar are una dintre cele mai bune apărări din NHL, cu doar 139 de goluri primite, în 51 de partide, cu o medie de 2.7/joc.

Apărarea lui Capitals nu este punctul foarte, aceștia încasând 154 de puncte, media fiind de 2.9/meci.

Penguins a primit câte 3 goluri/meci în ultimele 3 partide, în timp ce Capitals a marcat între 4 și 5 goluri în precedentele 3 meciuri.

Atacul lui Washington v-a înfrunta apărarea lui Pittsburgh într-un derby ce se anunță extrem de incintant și-n care voi miza pe spectacol: Peste 5.5 goluri - inclusiv prelungirile şi loviturile de departajare – cotă 1.46 oferită de Unibet.

Washington Capitals vs Pittsburgh Penguins Pont: Inclusiv prelungirile şi loviturile de departajare: Victorie Washington

Washington a pierdut 2 partide din ultimele 5 pe teren propriu, ambele în luna ianuarie, 1-5 cu New Jersey Devils și 4-5 la Nashville Predators. Tot 2 jocuri au pierdut și cei de la Pittsburgh, la Boston 4-1 și la Philadelphia 3-0. Capitals a câștigat 3 din ultimele 5 jocuri de pe teren propriu împotriva rivalei Penguins, ultima oară când Pittsburgh s-a impus în deplasare a fost în 2018, scor 2-1. Cu un succes obținut în fața lui Pittsburgh, Washington s-ar departă de urmăritoarele ei, însă la un meci piedut le-ar ajuta să se apropie. Voi miza pe un meci tensionat, datorită rivalității, dar și pozițiilor din clasament, în care gazdele se vor impune însă nu în timpul regulamentar. Pontul partidei: Victorie Washington – inclusiv prelungiri și loviturile de departajare - cotă 1.77 oferită de Unibet.

Sunt un pasionat de sport, mai ales de cele nord-americane (NFL, NBA, NHL). Urmaresc si alte competitii nord-americane, dar nu atat de intens ca si cele mentionate mai sus! Apreciez fair-play-ul si jocul spectaculos, imi place tensiunea dinaintea unui joc si euforia de dupa.

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+149.04
Câștigate
39
Pierdute
12
2
Gabriel Morariu
+52.43
Câștigate
14
Pierdute
5
3
Marius Huțu
+46.41
Câștigate
14
Pierdute
5

Cele mai recente avancronici