1. Home »
  2. Ponturi pariuri »
  3. Handbal »
  4. Rusia vs Lituania

Rusia - Lituania, Ponturi Pariuri Handbal Euro masculin 13.01.2022

Marius Huțu
Marius Huțu

2022-01-12 22:19:00

Handbal - Campionatul European 2022

13 Ianuarie 2022, 19:00

Rusia

Rusia

versus
Lituania

Lituania

1.90

Cele mai bune cote:

Superbet
L1160659W000328
Pariază acum la Superbet

Analiză și informații pentru Rusia v Lituania

Rusia și Lituania sunt adversare în prima zi (joi, ora 19:00) la Campionatul European de Handbal Masculin, iar acest eveniment a fost inclus și pe lista noastră de pariuri. Cele două selecționate fac parte din Grupa F, alături de Norvegia și Slovacia. Partida are loc la Kosice.

Rusia: Forma echipei, știri și statistici

Rusia a fost într-un oarecare con de umbră în ultimii ani, în special la Europene, după ce a ratat calificarea în 2018, iar la ultima ediție a pierdut toate cele trei jocuri din grupă, cu Islanda, Ungaria și Danemarca, la o diferență medie de 5 goluri. Perspectivele sunt însă mult mai bune pentru acest turneu final. În primul rând va juca într-o grupă mult mai abordabilă, cu doi adversari inferiori, Lituania și Slovacia, care îi conferă, așadar, șanse mari de a ocupa cel puțin locul 2.

Din 2020, Rusia a apelat la un antrenor din afara țării, la Velimir Petkovic, iar primele schimbări în bine au apărut. La Mondialul de anul trecut, selecționata a terminat pe locul 14, dar a câștigat grupa din prima fază, cu Slovenia și Belarus, iar apoi a ratat prezența în sferturile de finală într-o luptă cu Suedia și Egipt. Au apărut o serie de jucători noi, tineri, care între timp au crescut ca grup, iar ascensiunea ar trebui să continue și la Euro 2022. Echipa arată mai bine în atac, are opțiuni bune în apărare și va căuta să câștige cu această ocazie primul meci la Euro după o pauză de 6 ani. Ultimul succes a fost consemnat în 2016, în prima fază contra Muntenegrului, cu 28-21.

Jucători cu o vastă experiență precum Pavel Atman, Timur Dibirov, Gleb Kalarash și Sergei Gorbok nu mai fac parte din lot. Media de vârstă a echipei a scăzut la 26,6 ani, iar oamenii noi apăruți în prim-plan în Rusia sunt gata să profite de șanse.

Din străinătate au fost reținuți patru jucători, Dmitri Zhitnikov și Serghei Mark Kosorotov de la Orlen Wisla Plock, Dmitrii Santalov de la HC Meshkov Brest și Mikhail Vinogradov (Bregenz). Nucleul de bază provine de la Chekhovskie Medvedi și CSKA Moscova, echipei care au 12 jucători la lot.

Rusia s-a calificat la Euro 2022 fără să fi cunoscut gustul înfrângerii într-o grupă cu Cehia, Ucraina și Insulele Feroe, înregistrând 4 victorii și 2 egaluri și o medie de 28,5 goluri. Pentru pregătirea turneului final, Rusia s-a deplasat la Osijek pentru două partide cu Croația. Prima a pierdut-o cu 30-24, iar a doua a câștigat-o cu 28-26.

Telegram PariuriX
cu Dan Bara
Super premii pe grupul de Telegram PariuriX! 11 luni pe profit din 12 pe 2021. Vă așteptăm să câștigăm împreună. Totul GRATUIT
PARIAZĂ ACUM
Se aplică T&C

Lituania: Forma echipei, știri și statistici

Lituania a revenit la un Campionatul European de handbal masculin după o pauză de 24 ani. La singura ediție de până acum, 1998, balticii au terminat pe locul 9 din 12 participante. La respectiva ediția au reușit să și obțină o victorie, 19-18 împotriva țării gazdă, Italia.

Selecționata condusă de Mindaugas Andriuska a profitat de faptul că EHF a decis să mărească numărul de participante de la 16 la 24 de naționale, ceea ce nu s-a întâmplat însă și în cazul României. Calificarea la turneul final din Ungaria și Slovacia a fost obținută dintr-o grupă cu Portugalia, Islanda și Israel. Un succes pe teren propriu contra Islandei (29-27) a înclinat balanța decisiv.

În ceea ce privește lotul, totul se învârte în jurul a doi handbaliști cu experiență în Liga Campionilor, legitimați azi la HC Motor Zaporojie, Aidenas Malasinskas și Jonas Truchanovicius. Primul a marcat 12 goluri în acea victorie împotriva Islandei. Dintre cei 19 jucători care au efectuat deplasarea la Kosice, 8 provin din campionatul intern, unde nu există o echipă care să poată concura la un nivel mai ridicat în Europa. Alți câțiva jucători provin de la formații din ligile inferioare din Germania. Așadar, dincolo de lipsa de experiență la acest nivel, există și alte întrebări în privința acestei selecționate, cât de mult poate să ajute banca de rezerve.

Înainte de a ajunge la turneul final, Lituania a susținut un singur meci de pregătire, în compania Letoniei, națională necalificată la turneul final, iar scorul a fost egal, 31-31.

Statistica meciurilor directe Rusia v Lituania

Ultimele confruntări directe la nivel oficial au avut loc în 2014, într-un play-off de calificare pentru Mondialul din 2015. Rusia s-a impus în ambele cazuri destul de clar, cu 30-22 pe teren propriu și 33-22 în deplasare.

Cote pentru Rusia v Lituania

Rusia are o cotă de 1.62 la Superbet pariuri sportive pentru faptul că va înscrie cel puțin 30 de goluri în această întâlnire. Lituania a primit over 29,5 goluri în 5 din ultimele 7 jocuri.

Rusia vs Lituania Pont: Handicap Rusia – 5,5 goluri

Rusia își va lua măsuri la cei doi oameni cheie din naționala Lituaniei și își poate face astfel meciul mai simplu. Reprezentativa baltică nu este, spre exemplu, substanțial modificată față de ce a prezentat în 2019 în România, când a fost învinsă de tricolori la o diferență de 5 goluri. Dincolo de experiența mai mare a Rusiei în turneele finale și a unei bănci de rezervă mai scurte a balticilor, pentru acest pariu am luat ca repere și câteva meciuri ale Lituaniei din calificări. Atunci când adversarii mai bine cotați au jucat la turație maximă, echipa lui Andriuska a pierdut la 16 goluri diferență cu Islanda (20-36) și la 8 goluri diferență cu Portugalia (26-34, acasă). Rusia va căuta să evolueze la rândul ei la capacitate maximă și ar trebui să câștige fără mari bătăi de cap contra Lituaniei, având lotul mai valoros.

Handbal - Campionatul European 2022

Handicap Rusia – 5,5 goluri

1.90
Rusia vs Lituania

13 Jan 22, 19:00

Miza: 7/10
Cota: 1.90
Status: Pierdut

Rusia vs Lituania Pont: -4,5 handicap Rusia

Rusia a căpătat deja experiență după participarea la Campionatul Mondial de acum un an, față de adversara ei de azi, care n-a mai fost la un turneu final din 1998! Sunt câțiva jucători importanți în lotul rușilor, care joacă la echipe importante în Europa, spre deosebire de lituanieni, care se bazează pe numai doi handbaliști. Pe vremea noastră, când era un imperiu, URSS avea o echipă fantastică. Rusia a mai scăzut nivelul, dar rămâne continuatoarea acelei echipe, iar pretențiile sunt mari. Pentru a ieși din grupă, Rusia are nevoie stringentă de o victorie, sperăm noi clară, în partida cu Lituania, o formație clar mai slab cotată. Am ales cota din oferta eFortuna pariuri sportive.

Handbal - Campionatul European 2022

-4,5 handicap Rusia

1.57
Rusia vs Lituania

13 Jan 22, 19:00

Miza: 1/10
Cota: 1.57
Status: Pierdut

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+99.44
Câștigate
45
Pierdute
21
2
Curry
+79.67
Câștigate
17
Pierdute
8
3
Baicu Marius
+52.1
Câștigate
6
Pierdute
3

Cele mai recente avancronici