Norvegia - Ungaria, Ponturi Handbal Campionatul Mondial de tineret U20, 03.07.2022

Handbal

Cota: 1.75

Adaugat de: Marius Huțu

02 Iul 2022 14:54 551 0
Logo Norvegia Norvegia
Logo Ungaria Ungaria
VS
18:30 03 Iulie 2022
Handbal - Campionatul Mondial tineret U20

Analiză și informații pentru Norvegia v Ungaria

Norvegia și Ungaria se înfruntă duminică, de la ora 18:30, în finala Campionatului Mondial de Handbal Feminin U20, eveniment pentru care am selectat și pariuri. Partida de titlu mondial are loc la Celje (Slovenia).

Norvegia: Forma echipei, știri și statistici

E V V V V

Norvegia s-a calificat în finala mare a Mondialului feminin de tineret, deși puțini au fost cei care au anticipat un asemenea parcurs. Anul trecut, la Europene, selecționata condusă de Tore Johannessen a terminat doar pe locul 9. În grupă a fost învinsă, spre exemplu, de România la 14 goluri diferență, cu 36-22. Naționala țării noastre s-a clasat doar pe 18 la acest Mondial.

Norvegia a schimbat însă mai bine de 50% din lotul cu care a jucat anul trecut la Europene. Și în general a venit cu jucătoare care de regulă activează pe plan intern, media de vârstă fiind de 19,11 ani. Pivotul Kaja Rohne și interul stânga Maja Sateren au marcat împreună până acum 60 de goluri. Niciuna nu a jucat în 2021.

Norvegia a acces în finală fără să fi pierdut niciun meci, având 6 victorii și un egal, cu Franța, în prima fază a competiției (34-34). Entuziasmul echipei a crescut odată cu fiecare reușită. Punctul de cotitură a însemnat însă un succes contra Danemarcei în Main Round, cu 35-32. După acel meci, echipa lui Tore Johannessen a defilat. În sferturile de finală a surclasat Elveția la 17 goluri diferență, cu 37-20, iar în semifinale a depășit Olanda cu 32-23.

Exceptând primul joc cu Coreea de Sud (26-22), Norvegia a marcat de fiecare dată cel puțin 32 de goluri. Apărarea a fost, de asemenea, un punct de stabilitate. Excepând jocurile cu Franța și Danemarca, celelalte adversare au fost limitate la 26 de goluri.

Ungaria: Forma echipei, știri și statistici

V V V V V

Ungaria are o nouă generație de excepție, cu care a fost invincibilă la toate turneele finale. A cucerit Europenele la U17 și U19, iar acum caută să facă hattrick-ul. Probabil că ar fi câștigat și Mondialul U18, dar acesta a fost anulat din cauza pandemiei. Anul trecut, titlul european l-a obținut după o victorie contra Rusiei, cu 31-22. Finala din 2019 a fost câștigată contra Suediei, cu 28-24.

Echipa condusă de Szilard Kiss este favorită și înaintea acestei finale, după un alt turneu final impresionant. Până în fazele eliminatorii, toate partidele s-au încheiat cu victorii la diferență de cel puțin 12 goluri. În sferturile de finală, selecționata maghiară a depășit Danemarca, scor 30-26. Acesta a fost și cel mai strâns joc pe care l-a avut la Celje. În semifinale, Ungaria a învins Suedia cu 33-25, dar meciul a fost mai strâns decât a arătat rezultatul final. Cu 14 minute înainte de fluierul final, scorul era egal, 22-22.

Johanna Farkas, un centru de 20 de ani de la Dunaujvaros, este vedeta echipei. Ea evoluează în tricoul purtat de-a lungul timpului de Anita Gorbicz, de înțeles, având în vedere că a fost crescută în academia de la Gyor, de unde a plecat în 2021, pentru a aduna minute de joc în prima ligă maghiară și a-și continua practic dezvoltarea. Johanna, care are doar 1,69 m, este și este principala marcatoare, cu 38 de goluri, ceea ce înseamnă o medie de 5,6 goluri pe meci. În semifinale, Farkas a contribuit cu 11 goluri.

Ungaria este și campioana mondială en-titre la U20, titlu pe care l-a cucerit în urmă cu 4 ani, pe teren propriu. Rusia este ultima națiune care și-a apărat trofeul, în 2005. Selecționata lui Kiss are o medie de 35,29 de goluri marcate pe meci și a primit în medie doar 18,86 de goluri.

Statistica meciurilor directe Norvegia v Ungaria

Cele două generații s-au întâlnit pentru ultima dată anul trecut, la Europenele U19, tot în Slovenia. Într-un joc din faza grupelor, Ungaria s-a impus atunci destul de clar, cu 36-26.

Cote pentru Norvegia v Ungaria

Ambele formații au atacuri explozive, în tiparele jocului modern de zi, cu repuneri rapide, faza a doua și contraatac. Atât Ungaria, cât și Norvegia par capabile să depășească liniile propuse de Superbet pariuri sportive, chiar dacă este vorba despre o finală. Pentru over 25,5 goluri, nordicele au o cotă 1,85. Ungaria are o cotă de 1.80 pentru over 29,5 goluri.

Norvegia vs Ungaria Pont: Handicap Norvegia + 4,5 goluri

Norvegia este o echipă total schimbată față de cea care a evoluat la Euro 2021 și pare a fi singura selecționată capabilă să bată Ungaria la generația 2002/03. Nordicele au o încredere foarte bună, dar acest factor este unul specific tuturor naționalelor de handbal ale Norvegiei. Selecționata maghiară va fi greu de doborât, acolo s-a construit ceva solid în ani de zile, dar prin victoriile cu Danemarca și Olanda, Norvegia arată totuși că poate ridica probleme. Se anunță un duel frumos, între cele mai complete echipe din Slovenia și estimăm că diferența de la final nu va fi mai mare de 4 goluri.

Pont pariuri: Handicap Norvegia + 4,5 goluri

Miza: 7/10

Cota: 1.75

Adaugat de: Marius Huțu

Status: Castigat

Marius Huțu

Ponturi:

11

Castigate:

5

Pierdute:

2

Anulate:

1

Salutare! Sunt Marius Huțu, jurnalist de sport din 1999. Am început activitatea la Transilvania Expres, iar din 2005 am fost cooptat în redacția ProSport. Din 2021 am făcut parte din echipa Eurosport România, iar azi sunt membru al echipei We Love Sport. Sunt specializat pe handbal, domeniu pe care îl mediatizez de peste 15 ani. Experiența am dobândit-o inclusiv prin prezența la 11... citeste mai mult

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi

Ultimele ponturi si avancronici