Share

Germania - Spania, Ponturi Handbal Jocurile Olimpice, 24.07.2021

Handbal

Cota: 1.88

Adaugat de: Marius Huțu

22 Iul 2021 21:47 376 0
Logo Germania Germania
Logo Spania Spania
VS
10:15 24 Iulie 2021
Handbal - Jocurile Olimpice

Analiză și informații pentru Germania v Spania

Germania – Spania este primul mare derby din turneul de handbal masculin de la Jocurile Olimpice (sâmbătă, ora 10:15). Am selectat și pariuri, dar pentru început să vedem cu ce distribuții s-au deplasat cele două reprezentative la Tokyo.

Germania: Forma echipei, știri și statistici

V V V V V

Germania a fost pe podium la ultima ediție a Jocurilor Olimpice, reușind să termine la gât cu medalia de bronz. Selecționata condusă de Alfred Gislason vine să se bată pentru medalii și la Tokyo 2020, chiar dacă ultimul Campionat Mondial a fost complet ratat.

Într-o zi bună, Germania poate bate orice națională din lume, dar la fel de bine poate să și piardă cu oricine de la Jocurile Olimpice, dacă nu se află în cel mai bun tonus. „Panzerele” sunt o echipă destul de imprevizibilă, iar acest lucru am tot văzut pe parcursul acestui ciclu olimpic de 5 ani, în care performanța de vârf a însemnat un loc 4 la Mondialul din 2019.

Germania s-a calificat la Jocurile Olimpice după un turneu de calificare pe teren propriu, pe care l-a terminat neînvinsă: 25-25 cu Suedia, 36-27 cu Slovenia și 34-26 cu Algeria. Băieții lui Gislason au răspuns bine și au rezistat presiunii, în special în partida decisivă cu Slovenia, după un Mondial în care nu au prins sferturile de finală, fiind eliminați de Ungaria și Spania în faza grupelor principale.

Startul Jocurilor Olimpice îl iau după o serie de 6 victorii consecutive, dintre care două realizate recent, în meciuri de pregătire cu Brazilia (36-26) și Egipt (29-27). Germania are la dispoziție o echipă experimentată, mult mai completă față de ce a prezentat în ianuarie în Egipt, când unii jucători nu au vrut să facă deplasarea din cazua Covid-19. Pivotul Hendrik Pekeler este unul dintre marile câștiguri ale echipei. Uwe Gensheimer este starul echipei și un candidat serios pentru titlul de golgheter. Și el are de luat o revanșă după un Mondial complet ratat.

Spania: Forma echipei, știri și statistici

V V V Î V

Spania este nelipsită de la Jocurile Olimpice în ultimii 40 de ani, iar la 3 din ultimele 5 prezențe a și terminat pe podium. Niciodată însă mai sus de treapta a treia. La Rio 2016, s-a oprit în sferturile de finală. Ibericii au medalii de aur la Mondiale și Europene și speră că vor sparge în sfârșit gheața din acest punct de vedere și la Jocurile Olimpice.

Selecționata condusă de Jordi Ribera a obținut calificarea pentru Tokyo 2020 în urma titlului continental obținut la începutul anului trecut. Spania a câștigat, de altfel, ultimele două trofee la Campioantul European. În ceea ce privește forna sportivă recentă, ibericii au disputat trei meciuri de pregătire în ultima lună, încheiate cu următoarele rezultate: 30-29 cu Egipt, 31-32 și 38-32 cu Portugalia.

Spania a călătorit în Japonia după un loc 3 reușit la începutul acestui an la Campionatul Mondial. Iar la Tokyo se prezintă cu cea mai experimentată echipă din întregul turneu olimpic, din punct de vedere al vârstei și al numărului de meciuri internaționale. Cu Gonzalo Perez de Vargas și Rodrigo Coralles, ibericii au o poartă foarte putrenică. De asemenea, Viran Morros și Gedeon Guardiola formează un bloc defensiv foarte puternic. Spania i-a pierdut pe Dani Dujshebaev, Aitor Arino, Joan Canellas. Dar Jordi Ribera a venit cu trei jucători și mai experimentați, cu Julen Aguinagalde, Eduardo Gurbindo și Antonio Garcia.

Statistica meciurilor directe Germania v Spania

Germania și Spania sunt deja adversare de tradiție. Aproape nu a fost competiție mare să nu se întâlnească în ultimii ani. În 6 ani au disputat nu mai puțin de 10 jocuri, dintre care 6 au fost în acest ciclu olimpic. Cea mai recentă întâlnire a avut loc la începutul acestui an la Campionatul Mondial, unde Spania a câștigat cu scorul de 32-28.

Cote pentru Germania v Spania

Spania a dominat Germania în ultimii 2 ani, reușind să o învingă în ambele jocuri la cel puțin patru goluri diferență. Ibericii sunt cotați și acum ca favoriți și au o cotă de 1.65 că se vor impune în oferta de pariuri Betano.

Germania vs Spania Pont: Spania peste 29,5 goluri

Spania este o echipă care a făcut la rândul ei o artă din jocul pe contraatac și faza a doua, apărarea având de spus un cuvânt important din acest punct de vedere. La ultimul Mondial, ibericii au terminat cu o medie de peste 30 de goluri, inclusiv în semifinala cu Danemarca și finala mică împotriva Franței. Mizez pe un handbal total și cu această ocazie, mai ales că jucătorii au și avut timp să-și tragă sufletul după un sezon dificil. Spania la 30 de goluri pare un pariu de încercat. Ibericii au atins acest prag inclusiv la ultimele patru jocuri directe, toate disputate în turnee finale.

Pont pariuri: Spania peste 29,5 goluri

Miza: 7/10

Cota: 1.88

Adaugat de: Marius Huțu

Status: Pierdut

Marius Huțu

Ponturi:

36

Castigate:

22

Pierdute:

9

Anulate:

1

Salutare! Sunt Marius Huțu, jurnalist de sport din 1999. Am început activitatea la Transilvania Expres, iar din 2005 am fost cooptat în redacția ProSport. Sunt specializat pe handbal, domeniu pe care îl mediatizez zilnic de peste 15 ani. Experiența am dobândit-o inclusiv prin prezența la 11 ediții ale Campionatelor Mondiale și Europene. Fotbal, baschet, ciclism și sporturi de iarnă... citeste mai mult

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi

Ultimele ponturi si avancronici