Croația - Franța, Ponturi Pariuri Handbal Euro 2022 Masculin 13.01.2022

Handbal

Cota: 1.72

Adaugat de: Marius Huțu

12 Ian 2022 21:56 931 0
Logo Croatia Croatia
Logo Franta Franta
VS
21:30 13 Ianuarie 2022
Handbal - Campionatul European 2022

Analiză și informații pentru Croatia v Franta

Campionatul European de Handbal masculin debutează joi în Ungaria și Slovacia, iar primele pronosticuri sunt oferite de la derby-ul zilei, Croația – Franța (ora 21:45), din cadrul Grupei C, din care mai fac parte Serbia și Ucraina. Primele două națiuni se califică în turul următor. Întâlnirea are loc la Szeged (Ungaria).

Croatia: Forma echipei, știri și statistici

Î V Î V Î

Croația vine pentru o revanșă personală în Ungaria și cu speranța că la finalul acestui ciclu olimpic va obține calificarea pentru Jocurile Olimpice Paris 2024. După ce a jucat finala la ultimul European contra Spaniei (scor 20-22), croații au avut un an 2021 de uitat cât mai repede. La Mondialul din Egipt au terminat pe locul 15, cea mai slabă clasare din istoria participărilor la acestă competiție, apoi au ratat și calificarea pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, după un turneu de calificare cu Franța (26-30), Portugalia (25-24) și Tunisia (30-27).

De altfel, acest joc este și un prilej de răzbunare pentru Duvnjak & Co, pentru că Franța a fost învinsă de Portugalia în ultimul joc cu 29-28 și i-au „ajutat” practic pe lusitani să se califice la golaveraj în dauna croaților.

Înainte de a veni în Ungaria, Croația a disputat trei jocuri de verificare. La sfârșitul lunii decembrie a fost învinsă de Slovenia cu 33-26. Apoi, într-o formulă apropiată de cea pe care o va prezenta la Euro 2022, selecționata condusă de Hrvoje Horvat și-a împărțit victoriile cu Rusia, 30-24, respectiv 26-28. Accidentarea lui Luka Sebetic, testele pozitive la covid ale căpitanului Domagoj Duvnjak și Luka Cindric, dar și accidentarea nu gravă a lui Marko Mamic au perturbat în mare măsură pregătirile de la Osijek.

Marți, epidemiologul i-a dat undă verde lui Domagoj Duvnjak, dar Luka Cindric a rămas deocamdată izolat la Osijek până la noi ordine. Coronavirusul a lăsat însă urme și asupra căputanului și acesta a rămas la rândul lui, deocamdată, în Croația. El se va alătura echipei naționale mai târziu, în funcție și de șansele Croației de a ajunge cât mai departe în turneu.

Franta: Forma echipei, știri și statistici

V V Î V Î

Franța ajunge la Euro 2022 din postura de campioană olimpică, dar și ca o mare candidată la câștigarea titlului continental. Les Bleus nu s-au mai impus la un Campionat European de 8 ani. Mai mult, la ultima ediție au încheiat doar pe locul 14.

După Jocurile Olimpice de la Tokyo, Franța a fost destul de puțin vizibilă, în sensul că a mai jucat doar trei meciuri amicale. Guillaume Gille a testat la Golden League în luna noiembrie, când echipa a fost învinsă de Danemarca (26-31) și s-a impus cu Norvegia (31-25), apoi în urmă cu câteva zile contra Germaniei, într-un joc pierdut (34-35).

Campioana olimpică a întâmpinat la rândul ei probleme în alcătuirea lotului. Doi jucători cheie, Nedim Remili și Luka Karabatic, s-au accidentat în timpul pregătirilor, iar Elohim Prandi a ieșit din planuri după ce a fost înjunghiat în noaptea de Revelion. Michael Guigou, Luc Abalo, Yann Genty s-au retras de la echipa națională, iar Timothey Nguessan a devenit și el indisponibil. Așadar, centrul de greutate al echipei va fi reprezentat de Nikola Karabatic, Dika Mem şi Ludovic Fabregas. Primul va juca la a 10-a ediție de Campionat European, urcând pe locul 2 all-time, în spatele islandezului Gudjon Valur Sigurdsson, care a participat la 11 turnee finale continentale.

Guillaume Gille, antrenorul Franței, a prefațat astfel acest meci, potrivit EHF: „Nu este nevoie să explicăm cât de motivată va fi Croația împotriva noastră. Este de datoria noastră să fim pregătiți și să ne lansăm în competiție în cel mai bun mod, deoarece o înfrângere chiar de la început ne-ar pune într-o situație proastă. Avem o echipă tânără, cu foarte mulți jucători noi la acest nivel, dar avem și multă calitate în fiecare poziție.” Franța are la dispoziție o arie de selecție foarte bogată, poate alcătui lejer 2-3 selecționate, astfel că și la acest Euro va avea un lot foarte puternic, chiar dacă sunt și destule „fețe” noi.

Statistica meciurilor directe Croatia v Franta

Meciul dintre Croația și Franța este un clasic la EHF EURO. Cele două națiuni s-au confruntat de 11 ori în această competiție, inclusiv o dată în finală, în 2010. Franța a câștigat 8 ​​din aceste 11 confruntări, pierzând doar de două ori, în 1994 și 2008. Cele două reprezentative și-au împărțit victoriile în cele mai recente 4 meciuri directe, astfel:

Croația – Franța 29-28, JO 2016

Croația – Franța 27-30, Euro 2018

Franța – Croația 20-23, CM 2019

Franța – Croația 30-26, turneu calificare JO 2021

Cote pentru Croatia v Franta

Ambele naționale au câteva absențe la acest turneu final, dar cele ale Croației sunt mai însemnate, pentru că nu au înlocuitori la același nivel, precum Franța. Les Bleus nu se bazează pe Remili, dar pe inter dreapta este Dika Mem. Luka Karabatic absentează pe postul de pivot, dar în acest caz Franța răspunde cu Fabregas și Tournat. Iar exemplele pot continua. Franța este mare favorită și probabil că va respecta acest statut. Pentru H2 – 4,5 goluri, cota la Superbet pariuri sportive este 1.70.

Croatia vs Franta Pont: Franța peste 30,5 goluri

Franța a venit la Campionatul European de Handbal cu 10 jucători de la PSG, Barcelona și Montpellier, echipe cu o medie de cel puțin 31 de goluri în Liga Campionilor. Toți acești oameni, dar și alți jucători cu mare experiență de la Kielce, Nantes, Veszprem vor încerca să mențină același ritm ridicat și sufocat pentru adversari și la echipa națională. Les Blues au pierdut ultimul meci amical, dar au marcat 34 de goluri cu Germania. La Jocurile Olimpice, în grupă, până și-a asigurat locul 1 în grupă, Franța a înscris de fiecare dată, de asemenea, cel puțin 30 de goluri. Având în vedere că naționala Croației nu se va baza pe Duvnjak cu această ocazie, un stâlp al apărării, sunt premise ca trupa lui Guillaume Gille să treacă și cu această ocazie de granița celor 30 de goluri.

Pont pariuri: Franța peste 30,5 goluri

Miza: 7/10

Cota: 1.72

Adaugat de: Marius Huțu

Status: Pierdut

Marius Huțu

Ponturi:

26

Castigate:

13

Pierdute:

11

Anulate:

0

Salutare! Sunt Marius Huțu, jurnalist de sport din 1999. Am început activitatea la Transilvania Expres, iar din 2005 am fost cooptat în redacția ProSport. Din 2021 fac parte din echipa Eurosport România. Sunt specializat pe handbal, domeniu pe care îl mediatizez zilnic de peste 15 ani. Experiența am dobândit-o inclusiv prin prezența la 11 ediții ale Campionatelor Mondiale și Europene.... citeste mai mult

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi

Ultimele ponturi si avancronici