1. Home »
  2. Ponturi pariuri »
  3. Fotbal »
  4. Fotbal Spania »
  5. Pont La Liga: Espanyol vs FC Barcelona / Derby-ul Catalunyei

Pont La Liga: Espanyol vs FC Barcelona / Derby-ul Catalunyei

Grigore Cartianu
Grigore Cartianu

2020-01-04 09:25:00

Fotbal Spania - La Liga

04 Ianuarie 2020, 22:00

Espanyol Barcelona

Espanyol Barcelona

versus
FC Barcelona

FC Barcelona

1.73

Cele mai bune cote:

Unibet
L1160657W000330
Pariază acum la Unibet

Analiză și informații pentru Espanyol Barcelona v FC Barcelona

Derby-ul catalan Espanyol - FC Barcelona (care  se dispută în aceeași zi cu cel madrilen, Getafe - Real) găsește cele două echipe la cele două extremități ale clasamentului: 20 (ultimul), respectiv 1.

Espanyol nu a făcut față evoluției pe două fronturi intense: La Liga și Europa League. În competiția continentală, echipa catalană (antrenată pe rând de David Gallego și Pablo Machin, dar preluată recent de Abelardo) a avut o prestație solidă, care i-a adus câștigarea Grupei H, cu 11 puncte (golaveraj 12-4), în fața lui Ludogoreț Razgrad (8), Ferencvaros Budapesta (7) și ȚSKA Moscova (5). Astfel, Espanyol va fi prezentă în 16-imile Ligii Europa, unde va avea viață grea, urmând s-o întâlniească pe Ajax Amsterdam.

În campionat, însă, Espanyol a clacat: 2 victorii, 4 egaluri și 12 înfrângeri, golaveraj 12-34, ultimul loc. E greu de crezut că echipa preluată de Abelardo își va reveni tocmai în fața marii rivale locale.

Participă gratuit la concursul PredictorX pentru a câștiga o parte din premiile lunare de 5,700RON CASH!

Espanyol Barcelona: Forma echipei, știri și statistici

Pentru Espanyol, bilanțul dezastruos din campionat a dus la o instabilitate pe banca tehnică, ocupată de trei antrenori în ultima jumătate de an. Instalarea lui Abelardo Fernandez, fost jucător al lui FC Barcelona și al naționalei Spaniei, este o încercare disperată de a redresa o echipă care încheia campionatul trecut pe locul 7.

Situația lui Espanyol începe să fie disperată. Distanța până la locul 17 (primul salvator) este relativ mică, de 5 puncte, dar până la poziția a 16-a e imensă, de 9 puncte. Asta înseamnă că echipa lui Abelardo (10 puncte) trebuie să le câștige bătălia în patru cu Leganes (14 puncte), Celta Vigo (14) și Mallorca (15), ceea ce nu e ușor deloc.

Absenți: Piatti, Corchia, Granero, Victor Sanchez.

FC Barcelona: Forma echipei, știri și statistici

FC Barcelona e oarecum în grafic. Parcursul din La Liga nu e strălucit (12 victorii, 3 egaluri, 3 înfrângeri), dar echipa lui Valverde este totuși pe locul 1, și-a câștigat și grupa de Champions League, iar implanturile recente (Griezmann, Frenkie de Jong) par reușite.

Surprinzătoare, în acest campionat, au fost sincopele din deplasare cu echipe modeste: 0-2 cu Granada, 1-3 cu Levante, 0-0 cu Osasuna, pe lângă un 0-1 la Bilbao.

Barcelona n-a pierdut, totuși, niciun derby cu pretendentele la titlu, obținând punctaj aproape maxim: 0-0 (a) cu Real Madrid, 1-0 (d) cu Atletico Madrid, 4-0 (a) cu Sevilla, 5-2 (a) cu Valencia.

Absenți: Ter Stegen, Arthur, Dembele.

Echipe probabile

Espanyol Barcelona Echipă probabilă Espanyol Barcelona
Portar Diego lopez
Fundași Javi Lopez, David Lopez, Calero, Vila
Mijlocaşi Melendo, Victor Sanchez, Roca, Darder
Atacanţi Calleri, Wu Lei
FC Barcelona Echipă probabilă FC Barcelona
Portar Neto
Fundași Sergi Roberto, Pique, Lenglet, Jordi Alba
Mijlocaşi Rakitic, Busquets, Frenkie de Jong
Atacanţi Messi, Luis Suarez, Griezmann

Statistica meciurilor directe Espanyol Barcelona v FC Barcelona

Cele două echipe s-au întâlnit de 56 de ori. Bilanțul îi este net favotabil echipei-fanion a orașului, FC Barcelona: 34 de victorii, 16 egaluri, 6 înfrângeri.

Scorul cel mai sever a fost 5-0 în favoarea roș-albaștrilor, consemnat de trei ori. A reușit și Espanyol un 3-0, în 2011.

În 2018, Espanyol a reușit două rezultate de egalitate cu FC Barcelona, dintre care unul în Cupa Spaniei.

În ultimele trei confruntări directe, Espanyol n-a reușit să marcheze vreun gol.

Ultimele 5 meciuri directe:

* 2019: Barcelona - Espanyol 2-0

* 2018: Espanyol - Barcelona 0-4

* 2018: Barcelona - Espanyol 0-0 (Cupa Spaniei)

* 2018: Espanyol - Barcelona 1-1

* 2018: Barcelona - Espanyol 2-0

Cote pentru Espanyol Barcelona v FC Barcelona

Recomand și:

* Victorie FC Barcelona / cota 1,47

* Total goluri ale echipei oaspete: peste 1,5 / cota 1,47.

Espanyol Barcelona vs FC Barcelona Pont: Handicap asiatic: Barcelona -1

Cu un atac format din Messi - Suarez - Griezmann, echipa lui Ernesto Valverde e mare favorită în disputa cu Espanyol. FC Barcelona are și un mijloc creativ, harnic și extrem de laborios, care știe să destrame acțiunile adversarilor, să "aresteze" mingea și să alimenteze atacul: Rakitic - Busquets - Frenkie De Jong. După două egaluri în ultimele trei meciuri, simțind că Real Madrid îi suflă în ceafă, FC Barcelona va forța obținerea victoriei, care poate veni chiar la scor.

Miza: 10/10
Cota: 1.73
Status: Pierdut

Espanyol Barcelona vs FC Barcelona Pont: Barcelona victorie

Espanyol este într-o situație foarte grea în La Liga, fiind momentan pe ultimul loc la 5 puncte de salvare. Acest lucru era greu de prevăzut în startul sezonului, Espanyol până la urmă fiind o echipă care evoluează în Europa League, acolo chiar ieșind din grupe și urmând să întâlnească pe Wolverhampton Wanderers. Însă în campionat trupa lui Fernandez nu se descurcă deloc, având doar 12 goluri marcate în 18 etape și înfrângeri clare chiar pe teren propriu precum acel 2-4 cu Osasuna sau 0-2 cu Valladolid. Barcelona este liderul din La Liga, având însă doar 2 puncte peste Real Madrid și un sezon modest. Barcelona are deja 3 înfrângeri pe plan local, în ultima vreme jucând mai bine în ciuda acelui 2-2 la Sociedad. Acum mă aștept ca Barcelona să arate un fotbal mai bun, mai ales că urmează lunile februarie-martie când se poate decide sezonul. Iar lotul lui Valverde este unul foarte bun, în special în atac unde tripleta Griezmann, Suarez și Messi ar trebui să se simtă din ce în ce mai bine. Consider astfel că Barcelona se va impune, pariul mergând pe victoria lor la o cotă oferită de Unibet.

Miza: 10/10
Cota: 1.47
Status: Pierdut

Espanyol Barcelona vs FC Barcelona Pont: Barcelona peste 1,5 goluri

Barcelona vrea să debuteze cu dreptul în noul sezon și totodată să își mențină diferența față de marea rivală. Chiar dacă meciul le găsește pe cele două reprezentante ale Cataluniei în ipostaze total diferite, meciul naște de fiecare dată orgolii. Trupa lui Valverde nu va avea un meci chiar ușor, mai ales că pe banca celor de la Espanyol își va face debutul Abelardo, noul tehnician al echipei. Nu are ce să schimbe prea multe noul antrenor al formației gazdă din această seară, astfel că voi miza cu încredere pe valoarea formației de pe Camp Nou și voi recomanda minimum 2 goluri înscrise de elevii lui Valverde. Cota este una decentă!

Miza: 10/10
Cota: 1.45
Status: Castigat

Vă salut! Eu sunt Grigore Cartianu, un "tânăr jurnalist" trecut de 50 de ani. Activez în presă din 1991, când eram student. Am debutat la revista nr. 1 a vremii, Expres Magazin. Am lucrat apoi la Evenimentul zilei, Sportul românesc, Prosport, Jurnalul Național, din nou Evenimentul zilei, Adevărul, România liberă. Am trecut prin toate etapele devenirii unui gazetar: reporter (Expres Magazin), repor ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+104
Câștigate
46
Pierdute
21
2
Curry
+79.67
Câștigate
17
Pierdute
8
3
Baicu Marius
+52.1
Câștigate
6
Pierdute
3

Cele mai recente avancronici