1. Home »
  2. Ponturi pariuri »
  3. Fotbal »
  4. Liga Națiunilor »
  5. România vs Austria - Ponturi Pariuri Fotbal, Liga Națiunilor, 14.10.2020. Atenție la furia austriecilor!

România vs Austria - Ponturi Pariuri Fotbal, Liga Națiunilor, 14.10.2020. Atenție la furia austriecilor!

Grigore Cartianu
Grigore Cartianu

2020-10-13 11:10:00

Liga Națiunilor

14 Octombrie 2020, 21:45

România

România

versus
Austria

Austria

1.43

Cele mai bune cote:

Superbet
L1160659W000328
Pariază acum la Superbet

Analiză și informații pentru România v Austria

Ploiești, 14 octombrie, ora 21.45, Liga Națiunilor, Liga B, Grupa 1: România - Austria, manșa a doua a disputei începute la Klagenfurt, cu 37 de zile în urmă. Meciul ne găsește într-o situație paradoxală: victorie în confruntarea directă de luna trecută, dar sub austrieci în clasament! Plătim tribut parcursului execrabil din Nations League, cu excepția succesului surprinzător de la Klagenfurt (3-2): egal acasă cu Irlanda de Nord (1-1), înfrângere usturătoare în Norvegia (0-4). S-a mai adăugat și eliminarea din cursa spre Euro 2020 (reportat în 2021), în Islanda (1-2), prăbușind naționala lui Mirel Rădoi într-o deznădejde bolnăvicioasă.

Însuși selecționerul a prefațat în termeni sumbri meciul de la Ploiești: ”Cu Austria mă gândesc doar să limităm proporțiile scorului!”. Sigur, poate fi și o tactică de adormire a adversarului, dar e mai degrabă spaima că în naționala noastră nu funcționează aproape nimic: apărarea e șvaițer, mijlocul pierde duelurile directe, atacul e inexistent.

Fotbalul are însă calitatea de a oferi renașteri și prăbușiri atunci când nu te aștepți. Contează mult și startul meciului, cine înscrie primul gol, ca să poată controla tactic restul partidei.

Din aceste considerente, e o confruntare pe care mulți pariorl profesioniști ar evita-o. Dar tentația e prea mare, așa cum și interesul în jurul meciului e mare. Așadar, ne vom încumeta la un pronostic, ba chiar la unul centrat pe rezultatul final, nu pe cornere sau cartonașe galbene.

România: Forma echipei, știri și statistici

În acest moment, e mai ușor să anticipezi sfârșitul lumii decât "11"-le cu care va începe Mirel Rădoi meciul cu Austria! Pur și simplu, selecționerul e bulversat. A încercat o formulă în Islanda - eșec dureros! A schimbat 7 titulari în Norvegia - catastrofă! Gabi Balint, fost mare golgheter al României, a sintetizat excelent la Digi Sport: ”Aveți idee câți jucători a rulat în aceste două partide, cu Islanda și cu Norvegia? Vă spun eu, a rulat 18 jucători. Ați rămas în cap cu vreo formulă de echipă, cu un grup de jucători măcar?". O întrebare retorică: zăpăceală totală.

Și tot Balint a încercat să privească spre viitor, fără fente sau păcăleli: "Problemele noastre sunt altele. Tot așteptăm rezultate, dar nu au de unde să vină. Noi trebuie să o luăm de jos, de la bază. În următorii 10 ani... nu văd nimic. Sper să mai apuc să trăiesc și eu acele vremuri în care vom repeta performanțele generației mele. Știți care e problema? O să mai facem un meci bun - poate cu Austria, de ce nu? - sau poate următorul, și iar ne entuziasmăm, și iar ne păcălim... și nu ne calificăm! Nu se face nimic, nu se întâmplă nimic. Doar succese izolate, dar fără campanii victorioase".

Ultimii 5-6 ani îi dau dreptate lui Gabi Balint. Mai apare câte-un rezultat bun (Norvegia - România 2-2, Austria - România 2-3), dar regula e că mai batem Malta și Feroe, poate Finlanda și Armenia, dar pierdem 8 din 10 meciuri cu echipele care contează.

Dintre ultimele 7 partide, România a câștigat una singură: pe cea din Austria (3-2)! În rest, două egaluri acasă, de fiecare dată 1-1 (cu Norvegia și Irlanda de Nord) și 4 înfrângeri, de regulă umilitoare (0-2 acasă cu Suedia, 0-5 cu Spania, 1-2 cu Islanda, 0-4 cu Norvegia). Și golaverajul e înfiorător în această perioadă: 6-17!

Nici bilanțul selecționerului Mirel Rădoi nu e bun. Cu excepția victoriei neașteptate de la Klagenfurt, în dreptul său contabilizăm trei rateuri.

Selecționerul a încercat două formule de joc: una bazată pe jucători experimentați, alta centrată pe tineri cu care a reușit performanțele extraordinare de la tineret, în ultimii doi ani (calificare la Euro 2019 + avansul până în semifinale).

Teoretic, o victorie la Ploiești ne poate readuce pe primul loc în grupă. Dar atât succesul nostru, cât și vreo surpriză la Oslo, în Norvegia - Irlanda de Nord, sunt puțin probabile.

Ultimele 10 meciuri ale României:

* 0-4 (d) cu Norvegia

* 1-2 (d) cu Islanda

* 3-2 (d) cu Austria

* 1-1 (a) cu Irlanda de Nord

* 0-5 (d) cu Spania

* 0-2 (a) cu Suedia

* 1-1 (a) cu Norvegia

* 3-0 (d) cu Feroe

* 1-0 (a) cu Malta

* 1-2 (a) cu Spania

Austria: Forma echipei, știri și statistici

Austria e una dintre echipele care au progresat mult în ultimii 10 ani. S-a calificat la Euro 2020 (reportat în 2021) de pe locul 2 în Grupa G (cu 19 puncte din 10 meciuri), după Polonia (25 de puncte), dar la 5 puncte în fața Macedoniei de Nord și a Sloveniei, respectiv la 8 puncte în fața Israelului.

Echipa antrenată de germanul Franco Foda (54 de ani) este deja lider și în această grupă de Liga Națiunilor, cu 6 puncte și un golaveraj strâns, 5-4, inferior Norvegiei (6 puncte, 10-3), dar având avantajul victoriei în meciul direct, de la Oslo (2-1).

Pe austrieci îi cunoaștem bine din confruntarea de luna trecută, de la Klagenfurt. Au forță ofensivă, dar sunt capabili să comită și erori majore în apărare. E drept, în meciurile "de afară" au fost mult mai atenți, mai bine organizați, primind un singur gol în cele două deplasări din această grupă.

Față de confruntarea de la Klagenfurt există o noutate majoră: revine marea vedetă David Alaba, care tocmai a anunțat că în vara anului viitor va trece de la Bayern München la Juventus Torino, ca jucător liber. Prezența lui Alaba va da mai multă personalitate jocului austriecilor.

În ultimele 10 meciuri, disputate în ultimele 13 luni (septembrie 2019 - octombrie 2020), golurile Austriei au fost marcate de: Sabitzer (3), Gregoritsch (3), Baumgartner (2), Arnautovic (2), Lainer, Laimer, Alaba, Hinteregger, Lazaro, Posch, Onisiwo, Grbic.

Ultimele 5 meciuri ale Austriei:

* 1-0 (d) cu Irlanda de Nord

* 2-1 (a) cu Grecia / amical

* 2-3 (a) cu România

* 2-1 (d) cu Norvegia

* 0-1 (d) cu Letonia

Echipe probabile

România Echipă probabilă România
Portar Tătărușanu
Fundași Manea, Burcă, Toșca, Bancu
Mijlocaşi R. Marin, Crețu, Cicâldău - Iancu, Maxim
Atacanţi Keșeru
Austria Echipă probabilă Austria
Portar Pervan
Fundași Lainer, Dragovic, Hinteregger, Alaba
Mijlocaşi Ranftl, Ilsanker, Baumgartlinger, Baumgartner
Atacanţi Gregoritsch, Schlager

Statistica meciurilor directe România v Austria

Palmaresul întâlnirilor directe e favorabil României: în 11 meciuri - 4 victorii, 5 egaluri, 2 înfrângeri, golaveraj 17-12. Cu trei excepții, au fost meciuri echilibrate, încheiate la egalitate (5) sau cu victorii la limită (3).

Cele 11 confruntări directe:

* 2020: Austria - România 2-3

* 2012: Austria - România 0-0

* 2009: România - Austria 1-1

* 2009: Austria - România 2-1

* 1987: Austria - România 0-0

* 1986: România - Austria 4-0

* 1972: România - Austria 1-1

* 1968: Austria - România 1-1

* 1932: Austria - România 0-1

* 1932: România - Austria 4-1

* 1924: Austria - România 4-1

Cote pentru România v Austria

Din oferta de pariuri Superbet, pe lângă pontul principal, recomand alte două pariuri:

* Victorie Austria / cotă 2,00.

* Pauză sau Final 2 / cotă 1,70.

România vs Austria Pont: DNB 2 (victorie Austria, cotă 1 la egal)

Draw No Bet 2 este pariul pe acest meci, în care Austria este evident favorită. Nu e doar frustrarea pentru înfrângerea de neînțeles de la Klagenfurt, care se transformă în dorință de revanșă, ci e și parcursul general al celor două formații. În afara accidentului de la Klagenfurt, Austria a câștigat tot, deși a jucat doar în deplasare (2-1 în Norvegia, 1-0 în Irlanda de Nord). În afara surprizei produse în Austria, România a avut un parcurs execrabil (1-1 acasă cu Irlanda de Nord, 0-4 în Norvegia). Matematica arată că Austria e favorită, fapt confirmat de toate casele de pariuri. În plus, austriecii sunt calificați la Europene (vor juca inclusiv la București!), noi suntem (tele)spectatori. O victorie austriacă la Ploiești gravitează în jurul cotei 2.00. Dar pentru a avea o plasă de siguranță, vom merge pe un pronostic mai prudent: Draw No Bet 2, pentru care Superbet ne oferă 1,43. În caz de egalitate, ne luăm banii înapoi.

Miza: 8/10
Cota: 1.43
Status: Castigat

România vs Austria Pont: Peste 1,5 goluri Austria

România e la pământ după eșecurile cu Islanda și Norvegia. Rădoi va încerca să schimbe ceva, dar nu prea are ce. Islandezii ne-au dat două goluri și n-au mai forțat apoi, norvegienii ne-au dat 4 și au mai avut câteva ocazii mari. Apărarea noastră e franjuri, iar mijlocașii nu prea ajută în defensivă, fiind depășiți destul de ușor. Austria ne-a dat și ea două goluri în partida tur și ar mai fi putut înscrie. Nu cred că le va fi greu oaspeților noștri de azi să marcheze de cel puțin două ori.

Miza: 5/10
Cota: 2.04
Status: Pierdut

România vs Austria Pont: Peste 1,5 goluri la pauză

România este o echipă complet debusolată, atât la nivelul jucătorilor, cât și la conducerii. Când antrenorul iese cu declarații gen: Vrem să limităm scorul, ce pretenții să mai avem la un joc coerent prestat de tricolori? Victoria din tur a fost o simplă excepție și cred că în această seară va veni și răsplata sub forma unei corecții administrate de austrieci. Astfel, merg pe o cotă îndrăzneață, dar cu șanse bune de reușită, preluată din oferta Unibet pariuri sportive.

Miza: 5/10
Cota: 3.05
Status: Pierdut

Vă salut! Eu sunt Grigore Cartianu, un "tânăr jurnalist" trecut de 50 de ani. Activez în presă din 1991, când eram student. Am debutat la revista nr. 1 a vremii, Expres Magazin. Am lucrat apoi la Evenimentul zilei, Sportul românesc, Prosport, Jurnalul Național, din nou Evenimentul zilei, Adevărul, România liberă. Am trecut prin toate etapele devenirii unui gazetar: reporter (Expres Magazin), repor ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Dan.Oancia
0
Câștigate
0
Pierdute
0

Cele mai recente avancronici