1. Home »
  2. Ponturi pariuri »
  3. Fotbal »
  4. Liga Națiunilor »
  5. Moldova vs. Andorra

Moldova vs. Andorra, Ponturi pariuri, Fotbal Liga Națiunilor, 14.06.2022: Coșmar în roșu, galben și albastru

Dan Bara
Dan Bara

2022-06-13 22:26:00

Liga Națiunilor

14 Iunie 2022, 19:00

Moldova

Moldova

versus
Andorra

Andorra

1.60

Cele mai bune cote:

Superbet
L1203785W001253
Pariază acum la Superbet

Analiză și informații pentru Moldova v Andorra

Moldova și Andorra se întâlnesc marți, de la ora 19:00, în etapa cu numărul 4 a grupei 1 din Liga Națiunilor. Aflați în continuare care este pontul meu pentru pariuri. 

Moldova: Forma echipei, știri și statistici

Ca români, suntem deseori nemulțumiți când urmărim evoluțiile echipei naționale dar, cu o palidă consolare, putem remarca și faptul că alții o duc mult mai prost. De exemplu, Moldova și Andorra. Însă acestea sunt țări în care fotbalul nu a produs niciodată performanțe, așa că auto-mângâierea pe creștet nu prea are efect. Totuși, comparația rămâne valabilă și se constituie într-un reper amenințător pentru momentul în care ne întrebăm cât de jos mai putem cădea.

Pe vremuri, eram teribil de frustrați la o înfrângere cu Italia sau la un egal cu Germania, iar la nivel de club era o mare rușine când părăseam cupele europene încă din primele tururi. Destul de frecvent, aveam câte o reprezentantă în optimile de finală sau în „sferturi”. Ușor-ușor, ne-am obișnuit să ne comparăm cu Macedonia, Muntenegru, sau Bulgaria, iar în prezent nici aceste comparații nu ne mai dau rezultate favorabile.

Principala diferență dintre noi și fotbalul mare e cea dată de felul în care este condus și organizat fenomenul. Lăsând la o parte hoțiile, despre care suntem cu toții avizați, să remarcăm și faptul că profesioniștii lipsesc aproape cu desăvârșire din conducerea Federației și a cluburilor. Și, când mă refer la profesioniști, mă gândesc în primul rând la oameni cu capacitate organizatorică, buni manageri. Becali și MM Stoica, Negoiță, DDB, Răducioiu, Prunea, Mititeii și așa mai departe sunt buni, în cel mai fericit caz, să fie șefi de sală la vreun restaurant fără pretenții. Iar Mitică Dragomir nu ar fi trebuit să ocupe niciodată un post mai important decât cel de administrator de bloc, deși tare mă tem că ar fi fugit cu banii de întreținere.  

Problema e simplă, în cele din urmă, iar răspunsul e cinic. Boala fotbalului românesc e reprezentată de hoție și de mediocritate, iar acestea sunt posibile din cauza corupției. Când ne vom face bine? Probabil, niciodată! 

În actuala campanie a Ligii Națiunilor, „tricolorii” noștri au marcat un gol și au primit trei, adunând trei puncte în trei meciuri. „Tricolorii” lor, ai moldovenilor, au un golaveraj de 4-4 și 4 puncte în clasament. E adevărat că „frații de peste Prut” evoluează în Divizia D a competiției, în vreme ce noi suntem în Divizia B, însă nici adversarii noștri nu sunt chiar din categoria campionilor mondiali: Bosnia, Finlanda și Muntenegru.

Vecinii sunt în grupă cu Letonia, care are trei victorii după primele trei etape, cu Andorra și cu Liechtenstein. Până acum, Moldova a câștigat cu Liechtenstein (2-0) și a remizat cu Andorra (0-0). Contra Letoniei a pierdut cu scorul de 2-4 pe teren propriu. 

Din Divizia B vor retrograda ultimele clasate în fiecare grupă, iar România are șanse reale să pice în Divizia C, acolo unde ar putea da peste Letonia. Și, într-un duel direct, e greu de spus dacă „tricolorii” noștri ar avea câștig de cauză. 

Telegram PariuriX
cu Dan Bara
Super premii pe grupul de Telegram PariuriX! 11 luni pe profit din 12 pe 2021. Și avem profit sănătos și după primele 5 luni din 2022. Vă așteptăm să câștigăm împreună. Totul GRATUIT
PARIAZĂ ACUM
Se aplică T&C

Andorra: Forma echipei, știri și statistici

Andorra a remizat cu Moldova, 0-0 pe teren propriu, pe data de 6 iunie. În respectiva confruntare, cele două selecționate ce sunt reprezentate, la fel ca și România, de aceleași culori pe steagurile naționale, au fost la fel de nule precum rezultatul final. Singurele momente din actuala campanie în care acestea au ieșit din monotonie au fost cele în care au jucat cu Liechtensteinul, pe care l-au învins inclusiv andorienii, scor 2-1. Dacă s-ar putea să joace doar cu această formație, fotbalul „tricolorilor” din România, Moldova și Andorra ar fi stelar. 

În privința Andorrei, să remarcăm că Federația de acolo știe cum să își producă singură plăcere. Spre deosebire de România și Moldova, aceasta a programat recent și două „amicale” cu echipele din Grenada și Santa Kitts și Nevis, pe care le-a învins, iar în dreptul palmaresului recent stau acum trei victorii și o remiză în ultimele cinci jocuri. 

Anterior, Moldova și Andorra s-au mai întâlnit și în campania pentru Euro 2020, fiind într-o grupă din care au mai făcut parte Franța, Turcia, Islanda și Albania. Vecinii noștri au pierdut nouă jocuri din zece, dar au câștigat pe teren propriu cu Andorra, în vreme ce Andorra și-a luat revanșa în returul de acasă și a mai remizat și în Albania, 2-2, pierzând celalte opt partide. 

Respectiva victorie pe care Moldova a obținut-o în campania din 2019 a fost una dintre puținele din ultimii trei ani. În această perioadă, „frații” noștri au mai bătut doar Azerbaidjanul și Liechtensteinul, suferind 27 de înfrângeri. Nici măcar cu Uganda nu au reușit să își refacă moralul, pierzând cu 0-4. 

Statistica meciurilor directe Moldova v Andorra

Ultimele patru confruntări directe dintre cele două formații au fost complet lipsite de interes. În total s-au marcat trei goluri, iar statistica ne arată că de fiecare dată a punctat doar una dintre echipe. În cele șapte „directe” disputate din 2011 și până în prezent, Moldova a obținut patru victorii și a pierdut o singură dată, 0-1 în Andorra, primind trei goluri și marcând de opt ori în această perioadă.   

06.06.22 UNL Andorra - Moldova 0-0
11.10.19 EUR Andorra - Moldova 1-0
08.06.19 EUR Moldova - Andorra 1-0
28.03.16 FI Andorra - Moldova 0-1
05.03.14 FI Andorra - Moldova 0-3

Cote pentru Moldova v Andorra

Superbet propune o cotă de 1.60 pentru pariul „Sub 2.5 goluri”. În oferta aceluiași operator mai găsim variante precum „Nu marchează ambele echipe”, la o cotă de 1.55, „0-0 la pauză”, cu o cotă de 2.55, și „1-2 goluri în repriza secundă”, cu o cotă de 1.65

Moldova vs Andorra Pont: Sub 2.5 goluri

Dacă ne întrebăm „La ce ne putem aștepta de la întâlnirea Moldova - Adorra”, răspunsul e cât se poate de simplu: „La nimic!”. Oaspeții au marcat doar în cinci dintre ultimele 22 de deplasări, iar gazdele au, din noiembrie 2013 și până în prezent, doar trei succese pe teren propriu. Pariul meu e pe un interval de 0-2 goluri, cu o cotă de 1.60 la Superbet.

Liga Națiunilor

Sub 2.5 goluri

1.60
Moldova vs Andorra

14 Jun 22, 19:00

Miza: 5/10
Cota: 1.60
Status: Pierdut

Va salut, prieteni! Sunt Dan Bara, jurnalist de sport, pasionat de analiza meciurilor de fotbal. Spre deosebire de majoritatea colegilor din presa de sport, eu am fost mai mereu interesat de analizele premergatoare partidelor si de pronosticarea acestora, ceea ce m-a dus, in mod natural, in zona pariurilor. Inca din copilarie am fost un mare pasionat al Pronosportului, asa ca lucrurile s-au pus ca ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+120.32
Câștigate
33
Pierdute
11
2
Gabriel Morariu
+52.43
Câștigate
14
Pierdute
5
3
Marius Huțu
+34.79
Câștigate
12
Pierdute
5

Cele mai recente avancronici