1. Home »
  2. Ponturi pariuri »
  3. Fotbal »
  4. Liga Europa »
  5. Roma vs Bayer Leverkusen

Roma vs Bayer Leverkusen. Ponturi Pariuri Europa league, 11.05.2023. Mourinho vs Xabi Alonso

Dan Ștefanescu
Dan Ștefanescu

2023-05-10 16:52:00

Fotbal Europa League

11 Mai 2023, 22:00

AS Roma

AS Roma

versus
Bayer Leverkusen

Bayer Leverkusen

1.75

Cele mai bune cote:

Betano
L1170664W000663
Pariază acum la Betano

Analiză și informații pentru AS Roma v Bayer Leverkusen

Roma și Bayer Leverkusen se întâlnesc în semifinalele Europa League, într-o dublă în care Mourinho se duelează cu fostul său jucător de la Real Madrid, Xabi Alonso. Pentru ambele echipe, câștigarea Europa League reprezintă singura modalitate prin care mai pot ajunge în sezonul următor al Ligii Campionilor. Meciul de pe Stadio Olimpico este al cincilea în care se întâlnesc cele două echipe. Palmaresul este egal - fiecare a obținut câte un succes, iar alte două meciuri s-au încheiat la egalitate. Pontul recomandat îl găsiți la finalul analizei meciului. 

Cota aleasă vine din oferta Betano pariuri sportive.

50 RON FREEBET FĂRĂ DEPUNERE + 500 RON EXTRA ȘI 50 RON FREEBET LA DEPUNERE – CLICK AICI

AS Roma: Forma echipei, știri și statistici

Roma este, din nou, în semifinalele unei competiții europene, la un an distanță după ce a câștigat ediția inaugurală a Conference League. Echipa lui Jose Mourinho și-a propus să câștige și Europa League, aceasta fiind singura posibilitate ca giallorossi să mai prindă ediția viitoare a Ligii Campionilor. În Serie A, Roma nu are nicio victorie în ultimele 4 meciuri și a coborât pe locul 7, după ce a pierdut acasă cu Inter (0-2) și a rămas la 5 puncte în spatele nerazzurrilor. Ultimul succes al Romei este cel obținut în returul sferturilor de finală din Europa League, 4-1 cu Feyenoord, după prelungiri. Roma a jucat o finală de Cupa Uefa, în 1991, pierdută în fața Interului, 1-0 și 0-2, iar în semifinalele Europa League a ajuns și în urmă cu două sezoane. Manchester United s-a dovedit a fi prea puternică pentru capitolini, care au condus pe Old Trafford la pauză (2-1), dar s-au prăbușit în repriza a doua și au încheiat prin a ceda un set (2-6) englezilor. În retur, doar o victorie de palmares (3-2).

În acest sezon, Roma a început campania din Europa League cu un eșec la sud de Dunăre, 1-2 cu Ludogorets, și s-a calificat cu destule emoții de pe locul 2 al grupei câștigate de Betis. În ultimul meci, Ludogorets a avut 1-0 la pauză pe Olimpico, dar Roma a întors soarta partidei în repriza secundă, când a marcat de 3 ori. Nu mai puțin de 18 goluri s-au marcat în cele 6 meciuri din grupă, după care media a scăzut în faza eliminatorie. Roma a trecut de Salzburg (0-1 și 2-0), de Real Sociedad (2-0 și 0-0) și Feyenoord (0-1 și 4-1, după prelungiri), până să ajungă în semifinale. În toate meciurile de pe Olimpico s-au marcat cel puțin două goluri. Roma a pierdut doar o dată acasă, 1-2 cu Betis, în grupe, singurul meci în care a marcat mai puțin de două goluri. 

Mourinho încă se confruntă cu destule probleme de ordin medical. Smalling, Diego Llorente, Wijnaldum și El Shaarawy au lipsit în ultima vreme, dar toți au fost rezerve neutilizate în ultimul meci de campionat, pierdut cu Inter. Cel mai probabil, Smalling și Wijnaldum vor juca din primul minut. În atac, Abraham va fi sprijinit de Pellegrini și Dybala. Argentinianul a jucat în finalul partidei cu Inter și este pregătit pentru un post de titular.  

PARIURI LIVE, BILETE DE COTĂ 30+, PREMII, TOTUL GRATUIT PE TELEGRAM – CLICK AICI

Bayer Leverkusen: Forma echipei, știri și statistici

Bayer Leverkusen vine la Roma hotărâtă să obțină un rezultat care să-i ofere șanse de calificare în finala de la Budapesta. Xabi Alonso a transformat radical o echipă care, la începutul sezonului, era amenințată serios de retrogradare. Spaniolul, care a fost antrenat de Mourinho la Real Madrid, a avut serii excelente, atât în campionat cât și în cupele europene. În Bundesliga, Leverkusen a avut o primă serie de 5 victorii, în toamnă, apoi a legat 9 meciuri fără eșec, până în ultima etapă de campionat, când a pierdut pe teren propriu cu FC Koln. Eșecul i-a lăsat pe băieții lui Xabi Alonso pe locul 6, la 8 puncte de zona Champions, cu 3 etape înainte de finalul campionatului. Cu alte cuvinte, șanse zero să prindă un loc între primele patru clasate. Leverkusen este fostă câștigătoare de Cupa Uefa, în 1988, când a învins-o pe Espanyol la loviturile de departajare. Acum 22 de ani, Leverkusen ajungea până în finala Champions League, pierdută cu Real Madrid. În Europa League, este la prima semifinală, cea mai bună performanță europeană din ultimele două decenii. Până acum, un sfert de finală, pierdut cu Inter, 1-2, în 2020, reprezenta performanța de top din ultimii 20 de ani. 

În acest sezon, Leverkusen și-a început aventura europeană în Liga Campionilor, competiție în care a terminat pe locul 3 grupa din care au mai făcut parte Atletico Madrid, Porto și Brugge. Locul de Europa League l-a prins cu emoții, după un singur succes în grupă, 2-0 cu Atletico,  și un ultim meci în care a stat la mâna lui Porto, care i-a învins pe madrileni. Orice alt rezultat ar fi făcut ca egalul cu Brugge, de pe teren propriu, să nu fie suficient pentru locul 3. În Europa League, Leverkusen le-a eliminat pe Monaco, la penalty-uri (2-3 acasă și 3-2 în deplasare), Ferencvaros (2-0 și 2-0) și Union Saint-Gilloise (1-1 acasă și 4-1 în deplasare). 3 meciuri, 3 victorii pe teren străin și cel puțin două goluri marcate este bilanțul care le dă speranțe germanilor înaintea meciului de pe Olimpico.

Patrick Schick este singura absență importantă a lui Xabi Alonso - cehul este accidentat de multă vreme. Adli, Frimpong și Witz vor juca în linia ofensivă, în vreme ce apărarea va fi alcătuită din Tapsoba, Tah și Hincapie. Cel mai probabil, Bellarabi, Azmoun și Demirbay vor fi doar rezerve, așa cum s-a întâmplat și la ultimul meci de campionat. 

50 RON FREEBET PENTRU FIECARE MECI DIN SEMIFINALELE CHAMPIONS LEAGUE  – CLICK AICI

Echipe probabile

AS Roma Echipă probabilă AS Roma
Portar R. Patricio
Fundași Mancini, Smalling, Ibanez
Mijlocaşi Celik, Wijnaldum, Matic, Spinazzola
Atacanţi Dybala, Pellegrini - Abraham
Bayer Leverkusen Echipă probabilă Bayer Leverkusen
Portar Hradecky
Fundași Tapsoba, Tah, Hincapie
Mijlocaşi Frimpong, Palacios, Andrich, Bakker
Atacanţi Diaby, Adli, Wirtz

Statistica meciurilor directe AS Roma v Bayer Leverkusen

Cele două echipe s-au mai întâlnit de 4 ori până acum, de fiecare dată în grupele UEFA Champions League. Fiecare a obținut câte un succes, iar alte două meciuri s-au încheiat la egalitate. În 2015, Roma s-a impus cu 3-2 pe teren propriu, după ce meciul de la Leverkusen se încheiase 4-4. În 2004, Bayer a câștigat acasă, 3-1, iar partida de pe Olimpico s-a încheiat 1-1. 

Cote pentru AS Roma v Bayer Leverkusen

GG-ul este cotat la 1.90. Pentru un meci cu cel puțin 3 goluri, cota urcă la 2.18.

35 RON FREEBET LA PARIURI FĂRĂ DEPUNERE – CLICK AICI

NOU!!! CLICK PE POZĂ ȘI PARIUL VA FI ADĂUGAT AUTOMAT PE BILET!!

AS Roma vs Bayer Leverkusen Pont: Peste 2 goluri asiatic

Roma și Bayer Leverkusen au oferit meciuri foarte spectaculoase atunci când s-au întâlnit în cupele europene. Media golurilor din cele 4 confruntări directe depășește 4 reușite pe meci, dar acum este greu de crezut că se va marca la fel de mult. Mourinho a transformat-o pe Roma, dar Leverkusen și-a păstrat strategia ofensivă. Totuși, pentru că este prima manșă a unei semifinale europene, mizez prudent, pe un Over 2, cu miza returnată dacă se marchează doar două goluri. Cota am ales-o din oferta de pariuri sportive Betano.

Miza: 8/10
Cota: 1.75
Status: Pierdut

Salutare! Lucrez în televiziune din 2004 și tot de atunci comentez fotbal intern și internațional, dar și tenis. Am făcut-o pentru Național TV, SportKlub, GSP TV și, din 2009, pentru Digi Sport. În paralel, scriu despre fotbal pe www.danstefanescu.ro și www.wesport.ro

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+120.32
Câștigate
33
Pierdute
11
2
Gabriel Morariu
+52.43
Câștigate
14
Pierdute
5
3
Marius Huțu
+34.79
Câștigate
12
Pierdute
5

Cele mai recente avancronici