1. Home »
  2. Ponturi pariuri »
  3. Fotbal »
  4. Liga Campionilor »
  5. Atalanta Bergamo vs Ajax Amsterdam - Ponturi pariuri fotbal Liga Campionilor, 27.10.2020. Reintră Ajax în ecuația calificării?

Atalanta Bergamo vs Ajax Amsterdam - Ponturi pariuri fotbal Liga Campionilor, 27.10.2020. Reintră Ajax în ecuația calificării?

Grigore Cartianu
Grigore Cartianu

2020-10-27 10:38:00

Fotbal Liga Campionilor

27 Octombrie 2020, 22:00

Atalanta

Atalanta

versus
Ajax Amsterdam

Ajax Amsterdam

2.04

Cele mai bune cote:

Unibet
L1160657W000330
Pariază acum la Unibet

Analiză și informații pentru Atalanta v Ajax Amsterdam

Etapa a doua Ligii Campionilor aduce un meci care este deja decisiv pentru Ajax Amsterdam, semifinalista din 2019. Dacă pierde la Bergamo, campioana Olandei rămâne cu zero puncte, la 6 puncte de italieni și, aproape sigur, de Liverpool. Ar fi un handicap apăsător în ecuația calificării, chiar dacă mai rămân de disputat 4 etape.

Atalanta a debutat vijelios, 4-0 cu Midtylland, în Danemarca, deși echipa din Herning (orășel danez cu 44.500 de locuitori) arătase multă soliditate în parcursul spre grupe, eliminând campioanele a trei țări cu pretenții în fotbal: Bulgaria (1-0 cu Ludogoreț Razgrad, în deplasare), Elveția (3-0 cu Young Boys Berna, pe teren propriu) și Cehia (0-0 și 4-1 cu Slavia Praga).

Este stilul Atalantei. Dar în același stil intră și căderi la fel de spectaculoase, cu multe goluri primite atunci când nu te aștepți.

Un meci important pentru Atalanta și esențial pentru Ajax, care în mod normal își dispută locul 2 într-o grupă care are o mare favorită: FC Liverpool.

Casele de pariuri dau echipa italiană mare favorită, cu cote surprinzător de mici la victorie (între 1,84 și 1,92), în vreme ce un succes al oaspeților e cotat între 3,75 și 3,90. În aceste condiții, o bună variantă de pariere ar fi dubla X2, la o cotă de peste 2,00 oferită de Unibet.

Atalanta: Forma echipei, știri și statistici

Atalanta ocupă locul 6 în Italia, cu 9 puncte după 5 etape. Dar toate cele 5 meciuri ale sale au fost spectaculoase, cu multe goluri (între 4 și 7).

Echipa lui Gasperini a pornit ca din pușcă: după trei etape, avea punctaj maxim și un golaveraj înspăimântător, 13-5, după victorii la scor (4-2, 4-1, 5-2), dintre care două în deplasare! Au urmat însă două înfrângeri la fel de spectaculoase, 1-4 și 1-3. Între timp, a venit acel 4-0 din Danemarca și caruselul victoriilor impresionante s-a reluat.

Atalanta are acum al doilea atac din Serie A, cu 15 goluri (Sassuolo - 16, Napoli - 14, Inter - 13, Milan - 12, Roma - 11, Juventus - 10), dar și una dintre cele mai slabe apărări, cu 12 goluri primite (Crotone - 15, Benevento - 14, Cagliari - 12). La capitolul "goluri încasate", celelalte echipe de cupe europene stau mult mai bine: Juventus - 4, Milan - 4, Napoli - 5, Inter - 8, Lazio - 9, Roma - 10. Apărarea cea mai bună a startului de sezon o are însă, surprinzător, Verona: doar două goluri primite în 5 meciuri!

Atalanta mizează pe marcatorii săi tradiționali. În acest sezon, golgeterii echipei sunt argentinianul Dario Gomez (4 goluri), columbienii Muriel (2) și Duvan Zapata (2) și olandezii Hateboer (2) și Lammers (2). Gomez, Muriel și Zapata au înscris și în primul meci din Champions League, alături de rusul Miranchuk. În sezonul trecut de Serie A, columbienii Muriel și Zapata au marcat câte 18 goluri, iar slovenul Ilicici - 15.

Și în meciurile amicale dintre sezoane, Atalanta a înscris multe goluri, dar a și primit câte unul în fiecare joc, chiar dacă adversarii au fost modești: 4-1 cu Pro Sesto, 3-1 cu Novara, 5-1 cu Como, 3-1 cu Ravenna.

Meciurile oficiale din acest sezon:

* 1-3 (a) cu Sampdoria

* 4-0 (d) cu Midtylland (Danemarca)

* 1-4 (d) cu Napoli

* 5-2 (a) cu Cagliari

* 4-1 (d) cu Lazio

* 4-2 (d) cu Torino

Ajax Amsterdam: Forma echipei, știri și statistici

Ajax se află în căutarea traiectoriei care a propulsat-o anul trecut în semifinalele Champions League, atât de aproape de finală (1-0 cu Tottenham la Londra, 2-0 la pauză în retur, 2-3 în final, cu golul eliminării primit în minutul 90+6!).

Din 8 august, când a revenit pe gazon după "pauza de pandemie", Ajax a disputat 16 meciuri: 9 amicale (8 victorii și un egal), 6 în prima ligă olandeză, Eredivisie (5 victorii și o înfrângere) și unul în Champions League (înfrângere). În total: 13 victorii, 1 egal și 2 înfrângeri.

Un eșec a venit neașteptat (0-1 la Groningen, în Eredivisie), celălalt oarecum previzibil (tot 0-1, acasă, cu Liverpool). Au fost partide sterile, însă de regulă Ajax marchează mult. De exemplu, după înfrângerea cu Liverpool de miercurea trecută, echipa lui Ten Hag s-a răzbunat pe modesta Venlo: 13-0 chiar pe terenul acesteia - cel mai sever scor din istoria campionatului olandez! A fost meciul în care a explodat Lassina Traoré, un atacant de 19 ani din Burkina Faso, crescut la Academia Ajax. În tsunami-ul de la Venlo,Traoré a marcat 5 goluri și a dat 3 pase de gol. Per total, echipa lui Ten Hag a avut 45 de șuturi spre poarta adversă, dintre care 23 pe poartă, în cele 90 de minute!

Pentru Ajax, tinerețea multor jucători ai săi (cel puțin 5 titulari au sub 21 de ani) este un atu formidabil, dar și un dezavantaj uneori, când lipsa de experiență crispează jocul campioanei Olandei. Dacă marchează prima, Ajax se poate dezlănțui. Dacă, în schimb, e condusă, uneori se blochează și nu-și mai găsește fotbalul eficient.

Meciurile oficiale din acest sezon:

* 13-0 (d) cu Venlo
* 0-1 (a) cu Liverpool
* 5-1 (a) cu Heerenveen
* 0-1 (d) cu Groningen
* 2-1 (a) cu Vitesse Arnhem
* 3-0 (a) cu Waalwijk
* 1-0 (d) cu Sparta Rotterdam

Echipe probabile

Atalanta Echipă probabilă Atalanta
Portar Sportiello
Fundași Toloi, Romero, Djimsiti
Mijlocaşi Hateboer, De Roon, Freuler, Gosens
Atacanţi Muriel, Gomez, Zapata
Ajax Amsterdam Echipă probabilă Ajax Amsterdam
Portar Onana
Fundași Mazraoui, Schuurs, Martinez, Tagliafico
Mijlocaşi Klaassen, Blind, Gravenberch
Atacanţi David Neres, Quincy Promes, Tadic

Statistica meciurilor directe Atalanta v Ajax Amsterdam

Cele două echipe se întâlnesc pentru prima oară.

Cote pentru Atalanta v Ajax Amsterdam

Din oferta de pariuri Unibet, pe lângă pontul principal, recomand alte două pariuri:

* DNB: Ajax / cota 3,05
* Total goluri Atalanta: sub 2,5 / cota 1,54

Atalanta vs Ajax Amsterdam Pont: Șansă dublă: X2

Ajax a pierdut acasă în fața lui Liverpool, dar la limită și cu o prestație bună. Olandezii au avut mult ghinion, după aspectul jocului meritau măcar o remiză. Echipa lui Erik Ten Hag (50 de ani) se află pe o traiectorie bună și în campionatul Olandei, unde e lider după 6 etape. Atalanta practică un fotbal spectaculos, super-ofensiv, obține victorii senzaționale, cu multe goluri marcate, dar are și căderi majore. O echipă periculoasă și instabilă. Când prinde o zi bună, spulberă orice adversar. În ziua mai proastă, ia bătaie la scor de la cine nu te aștepți. În meciul de marți, trupa lui Gian Piero Gasperini (62 de ani) poate fi mulțumită și cu un punct, care ar menține-o într-o poziție bună în bătălia pentru calificare. Ambele echipe combină foarte bine, au mobilitate, fac presing avansat. Totuși, Ajax stăpânește parcă mai bine o bună parte dintre aceste atribute ale fotbalului total.

Miza: 7/10
Cota: 2.04
Status: Castigat

Atalanta vs Ajax Amsterdam Pont: Peste 3 goluri asiatic

Pont pentru proiectul #biletulzilei. Când te gândești la Atalanta automat te gândești la goluri multe, și statistica este de partea ta, în noul sezon competițional, fie că a învins, fie că a pierdut, meciurile formației italiene au generat de la 4 goluri în sus. Ajax, la rândul ei, este o formație concentrată pe atac, ce aș mai putea spune mai mult de atât? În meciul precedent din campionat a învins cu 13-0 în deplasare pe Venlo. Este meciul cel mai apetisant în ceea ce privește posibilitatea apariției golurilor, de aceea, pentru proiectul #biletulzilei, aleg varianta de peste 3 goluri asiatic la o cotă preluată din oferta Super bet pariuri sportive

Miza: 1/10
Cota: 1.45
Status: Castigat

Atalanta vs Ajax Amsterdam Pont: Zapata va avea mai multe șuturi decât Dusan Tadic

Mizez pe mai multe șuturi expediate de atacantul columbian de la Atalanta față de cele ale căpitanului echipei din Amsterdam. Cota de triplare este foarte atractivă, în condițiile în care gazdele au un joc ofensiv mai direct iar Zapata este principala gură de foc. Recent, el a trimis 2 șuturi cu Sampdoria, 5 cu Midtjylland, 1 cu Napoli și 5 cu Cagliari, fără să joace mereu 90 minute. Tadic nu este neapărat principalul om de finalizare la Ajax, fiind mai degrabă un playmaker în treimea adversă care distribuie și pase importante către coechipieri. Sârbul a înregistrat câte 1 șut cu Venlo și Ajax, 3 cu Heerenveen, 1 cu Groningen și 1 cu Vitesse.

Miza: 10/10
Cota: 3.00
Status: Castigat

Vă salut! Eu sunt Grigore Cartianu, un "tânăr jurnalist" trecut de 50 de ani. Activez în presă din 1991, când eram student. Am debutat la revista nr. 1 a vremii, Expres Magazin. Am lucrat apoi la Evenimentul zilei, Sportul românesc, Prosport, Jurnalul Național, din nou Evenimentul zilei, Adevărul, România liberă. Am trecut prin toate etapele devenirii unui gazetar: reporter (Expres Magazin), repor ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+104
Câștigate
46
Pierdute
21
2
Curry
+79.67
Câștigate
17
Pierdute
8
3
Baicu Marius
+52.1
Câștigate
6
Pierdute
3

Cele mai recente avancronici