1. Home »
  2. Ponturi pariuri »
  3. Fotbal »
  4. Liga 2 România »
  5. Petrolul vs Poli Iași. Ponturi Pariuri Liga 2, 31.07.2021. Start în liga secundă

Petrolul vs Poli Iași. Ponturi Pariuri Liga 2, 31.07.2021. Start în liga secundă

Dan Ștefanescu
Dan Ștefanescu

2021-07-30 14:01:00

Fotbal România - Liga 2

31 Iulie 2021, 11:00

Petrolul Ploiești

Petrolul Ploiești

versus
Politehnica Iași

Politehnica Iași

1.87

Cele mai bune cote:

Betano
L1170664W000663
Pariază acum la Betano

Analiză și informații pentru Petrolul Ploiești v Politehnica Iași

Petrolul joacă împotriva Politehnicii Iași, în prima etapă din Liga a doua. Petrolul a ratat promovarea în prima ligă și are probleme legate de identitate, în vreme ce ieșenii au retrogradat și se confruntă cu mari probleme de efectiv. Meciul de la Ploiești va fi arbitrat de Iulian Dima. Pontul recomandat îl găsiți la finalul analizei meciului. 

Petrolul Ploiești: Forma echipei, știri și statistici

Petrolul se numără, la fel ca în ultimii ani, printre favoritele la promovare în Liga 1. Spre deosebire de anii precedenți, ploieștenii nu mai au cel mai mare buget, dar n-ar fi exclus ca tocmai acest lucru să însemne o presiune mai scăzută. În plus, nici adversarele nu mai sunt cele din ultimii ani. Două dintre cele 3 echipe retrogradate din Liga 1 nu au un obiectiv clar, Astra și Poli Iași. Dintre echipele care și-au propus să promoveze, adversarele cele mai serioase par a fi Hermannstadt, U Cluj, Buzău și Poli Timișoara. Petrolul are un nou antrenor, un fost jucător al ploieștenilor. Nae Constantin a preluat echipa și speră să o ducă în Liga 1. 

Petrolul a jucat 5 partide amicale înaintea acestui sezon și s-a impus în 3 dintre ele, inclusiv în ultimul, 2-1 cu Concordia Chiajna. Victoriile cu Farul și Tricolorul Breaza au fost urmate de un egal cu Chindia (0-0) și un eșec cu FC Buzău (0-1). În partida cu Concordia, Petrolul și-a prezentat lot, din care fac parte jucători cu experiență. Takayuki Seto s-a întors la Ploiești, unde a jucat pentru prima dată în România, în 2007. Tot acasă s-a întors și Constantin Stoica. Printre cei transferați în această perioadă se mai numără Măzărache, Darius Buia, Marius Coman, Eugeniu Cebotaru și Sergiu Pârvulescu. 

Politehnica Iași: Forma echipei, știri și statistici

Poli Iași a retrogradat din Liga 1, iar visul de a reveni rapid pe prima scenă s-ar putea dovedi imposibil de îndeplinit. Ieșenii au trecut și încă mai trec printr-o perioadă de mari transformări. S-au schimbat jucătorii, oamenii din conducere și cei din stafful tehnic, dar speranțele nu sunt foarte mari. Singurul care s-a încumetat s-o preia pe Poli Iași, într-un moment în care erau doar 6 jucători la antrenamente, a fost Costel Enache, fost antrenor al Petrolului. Ieșenii au avut mari fluctuații în amicale, dar acest lucru nu este surprinzător, dat fiind că lotul nici acum nu este complet. Dintre cei care au retrogradat în sezonul precedent, nu au mai rămas decât 6 jucători. Al 6-lea este Ovidiu Mihalache, care a semnat pe un sezon în urmă cu doar două zile, dar care nu s-a antrenat deloc în această vară.

Veteranul moldovenilor ar putea să nici nu facă deplasarea la Ploiești. Ianoș Brânză, Alexandru Zaharia, Răzvan Onea, Teodor Axinte și Francisc Cristea sunt ceilalți jucători rămași din sezonul precedent. Nu mai puțin de 14 fotbaliști a adus Poli Iași, printre cei mai importanți fiind Serediuc, Cristi Pușcaș, Okan - fost la Academica Clinceni - Alexandru Stan și Florin Plămadă. Toți au venit liberi de contract. Sub formă de împrumut, moldovenii i-au adus pe Laurențiu Popescu, de la Craiova, Sekou Camara, de la Botoșani, Cană și Istrate, de la FCSB. Târșa, un alt jucător venit liber de contract, este accidentat și nu va face deplasarea la Ploiești. 

Echipe probabile

Petrolul Ploiești Echipă probabilă Petrolul Ploiești
Portar Avram
Fundași Pârvulescu, Mejers, Huja, Țicu
Mijlocaşi Cebotaru, Pană - Bratu, Vajushi, Măzărache
Atacanţi Diarra
Politehnica Iași Echipă probabilă Politehnica Iași
Portar L. Popescu
Fundași Onea, Cană, Plămadă, Stan
Mijlocaşi Serediuc, Okan, Stoenac, F. Cristea
Atacanţi Corobuță, Camara

Statistica meciurilor directe Petrolul Ploiești v Politehnica Iași

Ultima întâlnire directă datează din sezonul precedent, când Petrolul a învins-o clar pe Poli Iași, în Cupa României (3-0), într-un meci disputat la Ploiești. În meciurile jucate în campionat, Poli Iași are 5 victorii consecutive, dar toate au fost obținute în perioada în care Petrolul era o echipă fără bani și perspective, perioadă care s-a încheiat cu retrogradarea și, ulterior, falimentul ploieștenilor. 

Cote pentru Petrolul Ploiești v Politehnica Iași

Petrolul are 3.45 pentru un succes la două goluri. Un meci în care nu marchează ambele echipe este cotat la 1.78.

Petrolul Ploiești vs Politehnica Iași Pont: Petrolul câștigă

Situația celor două echipe e total diferită. Petrolul are ambiții de promovare, la fel ca în ultimii ani, în vreme ce Poli Iași încă nu și-a definitivat lotul, iar speranțele într-o revenire rapidă în prima ligă nu sunt întemeiate. Cred că Petrolul este favorită și se va impune în fața unui adversar care, până în urmă cu două săptămâni nici nu avea cu cine să facă antrenamentele în efectiv complet. Însuși Costel Enache a recunoscut că șansele de a pleca cu punct sau puncte de la Ploiești sunt foarte mici și că echipa sa are nevoie de timp pentru a se omogeniza. Din oferta de pariuri Betano am ales victoria Petrolului, la o cotă foarte bună.

Miza: 10/10
Cota: 1.87
Status: Castigat

Salutare! Lucrez în televiziune din 2004 și tot de atunci comentez fotbal intern și internațional, dar și tenis. Am făcut-o pentru Național TV, SportKlub, GSP TV și, din 2009, pentru Digi Sport. În paralel, scriu despre fotbal pe www.danstefanescu.ro și www.wesport.ro

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+98.8
Câștigate
31
Pierdute
11
2
Curry
+58.72
Câștigate
11
Pierdute
4
3
Baicu Marius
+42.55
Câștigate
5
Pierdute
3

Cele mai recente avancronici