Oțelul Galați vs. Politehnica Iași. Ponturi pariuri România Liga 2 Playoff. 19.03.2023. Derby moldav între principalele favorite la promovare

Liga 2 România

Cota: 1.53

Adaugat de: Alin Buzărin

17 Mar 2023 07:50 472 0
Logo Otelul Galati ASC Otelul Galati ASC
Logo Politehnica Iași Politehnica Iași
VS
14:15 19 Martie 2023
Fotbal - România Liga 2 Play-off

Analiză și informații pentru Otelul Galati ASC v Politehnica Iași

Runda inaugurală a playoff-ului ligii secunde ne aduce o partidă extrem de interesantă, între, practic, principalele candidate la promovare.

Ieșenii sunt pe poziția secundă, cu 40 de puncte (CSA Steaua a jucat deja și a făcut 43), gazdele ocupă locul 3 (direct promovabil!) cu 36 de puncte.

Am spus că locul 3 este direct promovabil, dar acest lucru este valabil numai în condițiile (extrem de probabile!) în care CSA Steaua, fără drept de promovare, se va clasa pe una dintre primele două poziții. 

Reamintim că la Liga 2 punctele nu se înjumătățesc, așa că echipele pornesc la drum în playoff (și în playout, normal) cu agoniseala din sezonul regulat.

Meciul este interesant și pentru că întrecerea din eșalonul secund poate readuce pe prima scenă încă o echipă (dacă nu chiar două) din Moldova, regiune cam văduvită de fotbal de prim eșalon în ultimii ani, rămasă doar cu Botoșaniul, asta după ce, pe lângă Galați și Iași, alte centre importante, precum Bacău, Piatra Neamț, Suceava, Vaslui, au coborât în anonimat.

Să vedem ce pariu alegem la final de analiză.

100 RON FREEBET FĂRĂ DEPUNERE – CLICK AICI

Otelul Galati ASC: Forma echipei, știri și statistici

E V E Î Î

Fostă campioană a României (tot cu Dorinel Munteanu pe bancă, în urmă cu aproape 12 ani), Oțelul (venită din liga a treia abia vara trecută, să nu uităm!) a făcut un sezon foarte bun, acest loc 3 fiind favorabil pentru promovare.

După ce a învins-o pe Csikszereda cu 1-0 și și-a asigurat prezența în playoff, echipa gălățeană a reușit doar un 1-1 la Dumbrăvița, principala carență fiind cea a atacului.

De fapt, în această primăvară, Oțelul n-a marcat decât 2 goluri în 3 partide.

Echipa este disciplinată, aleargă mult (pe stilul lui Dorinel!), dar realizările din atac sunt mai degrabă modeste.

Poate sub impulsul publicului (se va juca cu stadionul plin!), oțelarii să se arunce mai mult în atac, unde se mizează pe româno-nigerianul Kehinde Fatai. Ajuns însă la o vârstă, 33 de ani, dar mai tânăr decât Ionuț Neagu (35), campion cu Oțelul în 2011.

PARIURI LIVE, BILETE DE COTĂ 30+, PREMII, TOTUL GRATUIT PE TELEGRAM – CLICK AICI

Politehnica Iași: Forma echipei, știri și statistici

V V V V Î

Cu Leo Grozavu la timonă ieșenii merg ceas.

Au câștigat toate cele trei meciuri din primăvară, au înscris de fiecare dată măcar 3 goluri, dar adversarii (Progresul Spartac, Poli Timișoara și chiar Șelimbăr) au fost sub nivelul Oțelului.

În garnitura Politehnicii sunt destui fotbaliști de mare experiență, cu ștate vechi pe prima scenă.

Tincu, Plămadă, Vașvari, Itu, Vojtus, Hlistei, dar și tineri precum Robert Ion sau Muși, cunoscuți și ei.

Spre deosebire de gălățeni, care au anumite restanțe salariale, la Iași totul este în regulă din acest punct de vedere și nici nu se concepe altceva decât promovarea.

50 RON FREEBET LA PARIURI FĂRĂ DEPUNERE – CLICK AICI

Echipe probabile

Otelul Galati ASC

Echipă probabilă Otelul Galati ASC
Portar R. Pop
Fundași Nedelea, Yabre, Ghiocel, Farcaș
Mijlocaşi Oct. Ursu, I. Neagu, Jardan, Zivulic
Atacanţi Mițoi, Fatai

Politehnica Iași

Echipă probabilă Politehnica Iași
Portar Jankov
Fundași Martac, R. Tincu, Fl. Plămadă, Finica
Mijlocaşi Telcean, Itu, Vașvari, Muși
Atacanţi Vojtus, Hlistei

Statistica meciurilor directe Otelul Galati ASC v Politehnica Iași

În sezonul regulat (tot în runda inaugurală), a fost 0-0 la Galați. În rest, din cauza ”naufragiului” gălățean în ligile inferioare, cele două combatante nu s-au mai întâlnit în ultimii 7 ani.

80 RON FREEBET + 100 FREESPINS FĂRĂ DEPUNERE – CLICK AICI

Cote pentru Otelul Galati ASC v Politehnica Iași

Mergem pe mâna gazdelor cu două variante, Oțelul DNB @1,80 și, ceva mai puțin riscant, Oțelul sau egal @1,42, ambele cote preluate din oferta Superbet pariuri sportive.

50 RON FREEBET LA PARIURI FĂRĂ DEPUNERE – CLICK AICI

Otelul Galati ASC vs Politehnica Iași Pont: Sub 2,5 goluri

Întâlnindu-se în prima etapă a sezonului regulat (când de regulă se joacă mai prudent), cele două echipe au făcut 0-0 pe malul Dunării. Tot în prima etapă se întâlnesc și acum, în palyoff, și e posibil să se joace tot prudent. Când știi că ești pe loc promovabil (ambele sunt!), că principala ta urmăritoare e Unirea Dej (o echipă, oricât de merituoasă ar fi, greu de imaginat că ar putea promova) parcă e mai nimerit să joci economic, să nu te repezi și să păstrezi mereu distanța față de urmăritoare. Chiar dacă ieșenii au lot mai bun și probabil că ar dori să joace ofensiv, Dorinel știe perfect lecția închiderii spațiilor. De aceea e de anticipat că se va marca puțin, o cotă de 1,53, propusă de Superbet Pariuri Sportive pentru ”sub 2,5 goluri” părând tentantă.

Pont pariuri: Sub 2,5 goluri

Miza: 8/10

Cota: 1.53

Adaugat de: Alin Buzărin

Status: Pierdut

Alin Buzărin

Ponturi:

9

Castigate:

4

Pierdute:

5

Anulate:

0

Vă salut, pe toți cei care-mi veți trece în revistă ponturile! Nu sunt un parior, însă peste trei decenii de presă sportivă la vârf și aproape o jumătate de veac de colindat stadioanele s-ar putea să mă ajute să întrevăd unele ponturi, să intuiesc cam cum se vor desfășutra anumite meciuri. N-are sens să înșir publicațiile la care am lucrat sau am colaborat, dar am... citeste mai mult

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PONTURI DE LA PARIURIX

Ultimele ponturi si avancronici