1. Home »
  2. Ponturi pariuri »
  3. Fotbal »
  4. Superliga »
  5. FCSB vs Universitatea Craiova - Ponturi Pariuri Liga 1 08.03.2020. Derby pe Arena Națională

FCSB vs Universitatea Craiova - Ponturi Pariuri Liga 1 08.03.2020. Derby pe Arena Națională

Dan Ștefanescu
Dan Ștefanescu

2020-03-07 20:05:00

Fotbal România - Liga 1

08 Martie 2020, 20:30

FCSB

FCSB

versus
Universitatea Craiova

Universitatea Craiova

2.05

Cele mai bune cote:

NetBet
L1160651W000195
Pariază acum la NetBet

Analiză și informații pentru FCSB v Universitatea Craiova

FCSB și Universitatea Craiova se întâlnesc în cel mai important meci al etapei a doua din play-off-ul Ligii 1. Despărțite de 3 puncte, cele două echipe speră să poată ține pasul cu CFR Cluj, în lupta pentru titlu. Oltenii sunt pe locul 2, cu 26 de puncte, în vreme ce FCSB a coborât pe 5, după victoria Astrei.

Meciul va fi arbitrat de Istvan Kovacs, care a condus și confruntarea dintre cele două de la Craiova, din sezonul regulat. Atunci, Kovacs a dat 9 cartonașe galbene.

Pontul recomandat îl găsiți la finalul analizei meciului.

FCSB: Forma echipei, știri și statistici

FCSB traversează o perioadă complicată. Forma excelentă din finalul lui 2019 s-a risipit, astfel încât FCSB a câștigat un singur meci de campionat în 2020. A fost un 2-1 în restanța cu FC Voluntari. FCSB n-a reușit să câștige cu două dintre ultimele clasate. Academica Clinceni și Chindia au plecat neînvinse de pe Arena Națională. FCSB a pierdut la Cluj, 0-1 cu CFR, și cu Dinamo, 1-2 pe Arena Națională.

Echipa lui Vintilă a fost aproape să fie eliminată și din Cupa României, dar a întors rezultatul, la Sibiu, în ultimele minute. FSCB trece printr-un scandal legat de ”trădarea” lui Bălgrădean, care, intrat în ultimele 6 luni de contract, a semnat cu CFR. 

Îndepărtat din lot, Bălgrădean a lăsat-o pe FCSB în criză de portari, dat fiind că Vlad și Niga nu au experiență. Vlad va fi titular și va fi sub o presiune fantastică în finalul unui sezon în care FCSB se gândește la titlu, deși șansele sunt mai degrabă teoretice. În defensivă. Planic va reveni printre titulari și va juca alături de Miron. Soiledis e accidentat, Panțîru va juca în flancul stâng. Deși a avut un impact pozitiv în meciul cu Hermannstadt, e greu de crezut că Vînă va prinde un post de titular. Man și Coman îl vor flanca pe Adrian Petre, care va mai primi o șansă.

FCSB a adunat mai multe puncte în deplasare decât pe teren propriu, unde nu a mai câștigat fix de la meciul jucat împotriva Craiovei în ultima etapă din 2019. Vintilă a pierdut un singur meci acasă de când a preluat-o pe FCSB, 1-3 cu Astra.

Ultimele meciuri: FCSB

05.03.20

CUP

FC Hermannstadt

FCSB

1 : 2

V

29.02.20

L1

FC Botoșani

FCSB

2 : 2

E

22.02.20

L1

FCSB

Chindia Târgoviște

1 : 1

E

16.02.20

L1

Dinamo București

FCSB

2 : 1

Î

10.02.20

L1

FCSB

Academica Clinceni

0 : 0

E

Universitatea Craiova: Forma echipei, știri și statistici

Craiova e pe locul 2, la 3 pucnte distanță de CFR Cluj, dar speranțele fanilor olteni parcă nu mai sunt atât de mari. Craiova a suferit o dezamăgire teribilă la mijlocul săptămânii, când a fost eliminată de Poli Iași din sferturile Cupei României, tocmai când se anunțase că finala se va juca pe Ion Oblemenco. Jocul echipei lui Papură a fost foarte slab, iar apărarea s-a făcut din nou de râs.

În campionat, oltenii au pierdut un singur meci în 2020, chiar acasă, în fața lui CFR Cluj. A fost ultima etapă din sezonul regulat, dar Craiova a avut o perioadă excelentă în prima repriză. Victoria cu Gaz Metan, din prima etapă a play-off-ului a venit în siajul evoluției bune din runda precedentă. Totuși, Papură are mari probleme în apărare, unde încă nu a găsit formula potrivită.

Foarte probabil, Cosic îi va lua locul lui Dielna în centrul defensivei, alături de Acka. Martic va fi fundaș dreapta, iar Mateiu, Nistor și Cicâldău vor alcătui linia de mijloc. Nițu va fi titular, dar numai în primele minute, pentru că îi va lăsa locul lui Koljic. Ivan și Mihăilă vor completa tripleta din atac.

Craiova l-a repatriat pe Gustavo, dar acesta nu va juca pe Arena Națională.

Craiova a câștigat ambele meciuri jucate în deplasare în 2020, 2-1 la Ovidiu și 5-2 la Iași. Au fost primele succese după o serie 6 meciuri fără victorie, între care 4 înfrângeri.

Ultimele meciuri: UNIV. CRAIOVA

04.03.20

CUP

Poli Iași

Univ. Craiova

3 : 2

Î

01.03.20

L1

Univ. Craiova

Gaz Metan Mediaș

2 : 1

V

23.02.20

L1

Univ. Craiova

CFR Cluj

0 : 2

Î

15.02.20

L1

Poli Iași

Univ. Craiova

2 : 5

V

09.02.20

L1

FC Viitorul

Univ. Craiova

1 : 2

V

Echipe probabile

FCSB Echipă probabilă FCSB
Portar Vlad
Fundași Crețu, Miron, Planic, Panțîru
Mijlocaşi Olaru, Popescu, Tănase
Atacanţi Man, Petre, Coman
Universitatea Craiova Echipă probabilă Universitatea Craiova
Portar Pigliacelli
Fundași Martic, Cosic, Acka, Bancu
Mijlocaşi Nistor, Mateiu, Cicâldău
Atacanţi Ivan, Nițu,, Mihăilă

Statistica meciurilor directe FCSB v Universitatea Craiova

FCSB a câștigat ultimele 5 meciuri de campionat. Oltenii au învins-o o singură dată pe FCSB, în octombrie 2018, pe teren propriu (2-1). Craiova a obținut un singur punct în cele 9 deplasări de la București, în iulie 2017.

Meciuri directe: FCSB - UNIV. CRAIOVA

22.12.19

L1

FCSB

Univ. Craiova

2 : 0

15.09.19

L1

Univ. Craiova

FCSB

0 : 1

05.05.19

L1

Univ. Craiova

FCSB

0 : 2

31.03.19

L1

FCSB

Univ. Craiova

3 : 2

24.02.19

L1

FCSB

Univ. Craiova

3 : 2

Cote pentru FCSB v Universitatea Craiova

FCSB are 1.62 pentru o repriză câștigată. Avem 1.75 pentru cel puțin 7 cartonașe.

FCSB vs Universitatea Craiova Pont: Ambele marchează

FCSB și Craiova joacă un fotbal orientat către ofensivă, dar au probleme mari în apărare. Ambele au fundași ezitanți, iar Vintilă și Papură încă nu au găsit soluțiile potrivite pentru centrul defensivei. Meciul de pe Arena Națională va fi decis, probabil, de inspirația jucătorilor de atac, iar la acest capitol, ambele echipe stau bine. FCSB a luat gol în 6 dintre cele 7 meciuri jucate în 2020, excepția fiind partida cu Academica. Oltenii au luat gol în fiecare dintre cele 6 meciuri din acest an. Netbet oferă cea mai bună cotă.

Miza: 8/10
Cota: 2.05
Status: Castigat

FCSB vs Universitatea Craiova Pont: FCSB sau egal

FCSB trece printr-o perioadă destul de slabă, echipa momentan având șanse mici la titlu după ce a câștigat un singur meci în acest an în campionat, 2-1 la Voluntari. În rest foarte multe dezamăgiri, pierzând 1-2 cu Dinamo și remizând acasă cu Chindia și Clinceni. Astfel FCSB se află la 6 puncte de liderul CFR Cluj, iar orice pas greșit o scoate complet din lupta pentru titlu. Totuși, FCSB vine după o calificare în semifinalele Cupei, trecând 2-1 de Hermannstadt, victorie de moral. Universitatea Craiova se află pe 2 în campionat, însă lucrurile nu stau bine nici pentru oaspeți. Trupa lui Papură s-a chinuit în primul meci cu Gaz Metan, câștigând la limită, apoi a pierdut 2-3 la Iași în Cupă. Astfel Craiova este cu moralul foarte scăzut, mai ales că golul prin care au fost eliminați a fost primit în minutul 92. În plus apărarea arată foarte rău, Cosic trebuind să fie retras pentru meciul de astăzi. Consider astfel că FCSB este favorită, pariul mergând pe 1x la o cotă oferită de Betano.

Miza: 10/10
Cota: 1.27
Status: Castigat

FCSB vs Universitatea Craiova Pont: Peste 3,5 cartonașe Craiova

Jucătorii Craiovei sunt frustrați din cauza ratării calificării în semifinalele Cupei României (2-3 la Iași după ce egalaseră la 2 în minutul 90!), așa că vor dori să se revanșeze în fața propriilor suporteri printr-un rezultat pozitiv pe terenul celor de la FCSB. Pentru asta, trebuie să joace cu o determinare fantastică. Vor fi și intrări la limita regulamentului sau dincolo de această limită, plus clasicele dispute între jucători, care se pot solda cu cartonașe. În partida din sezonul regulat de la București, când miza nu era atât de mare, Craiova a luat 3 "galbene", iar în Bănie, cu același arbitru ca și azi (Istvan Kovacs), echipa din Oltenia a luat 5 cartonașe.

Miza: 6/10
Cota: 1.93
Status: Castigat

Salutare! Lucrez în televiziune din 2004 și tot de atunci comentez fotbal intern și internațional, dar și tenis. Am făcut-o pentru Național TV, SportKlub, GSP TV și, din 2009, pentru Digi Sport. În paralel, scriu despre fotbal pe www.danstefanescu.ro și www.wesport.ro

Citeste mai mult

Ponturi / Predicții

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+152.88
Câștigate
41
Pierdute
13
2
Gabriel Morariu
+52.43
Câștigate
14
Pierdute
5
3
Marius Huțu
+38.41
Câștigate
14
Pierdute
6

Cele mai recente avancronici