1. Home »
  2. Ponturi pariuri »
  3. Fotbal »
  4. Fotbal Germania »
  5. Bayern vs. Dortmund

Bayern vs. Dortmund, Ponturi pariuri, Fotbal Germania, 01.04.2023: Victorie la scor a bavarezilor

Dan Bara
Dan Bara

2023-03-31 23:03:00

Fotbal Germania - 1. Bundesliga

01 Aprilie 2023, 19:30

Bayern Munchen

Bayern Munchen

versus
Borussia Dortmund

Borussia Dortmund

1.72

Cele mai bune cote:

Favbet
D. 811/29.04.2020
Pariază acum la Favbet

Analiză și informații pentru Bayern Munchen v Borussia Dortmund

După 2-2 în tur, Bayern și Dortmund promit un retur interesant în confruntarea programată sâmbătă, la ora 19:30. Aflați în continuare care este pontul meu pentru pariuri. 

DEPUI 200 RON, PRIMEȘTI 420 RON FREEBET. CLICK AICI!!!

Bayern Munchen: Forma echipei, știri și statistici

Deși antipatizez clubul Bayern Munchen sau, mai bine spus, conducerea acestuia, din cauza politicilor de recrutare a tinerilor jucători ce sunt făcute deseori dincolo de limitele normalului, echipa îmi e doar indiferentă. Dacă joacă bine, o privesc cu plăcere, dacă nu, nu. Însă mutarea pe care șefii lui Bayern au făcut-o recent, demițându-l pe Julian Nagelsmann și numindu-l pe Thomas Tuchel în locul acestuia, e una de admirat. Deși existau foarte puține lucruri care îi puteau fi reproșate fostului antrenor, Nagelsmann a fost pus pe liber într-un moment în care majoritatea cluburilor ar fi acceptat lucrurile așa cum erau și ar fi așteptat sfârșitul de sezon pentru a lua o decizie. Așadar, apreciez această incisivitate, cu atât mai mult cu cât ea vine într-un moment psihologic esențial, cel de dinaintea confruntării cu Borussia, dar și în proximitatea dublei cu City, din Liga Campionilor.

Pentru Bayern, faptul că nu e lider în clasament în luna aprilie este un lucru neobișnuit. În majoritatea cazurilor din ultima decadă, soarta titlului era aproape jucată în acest moment, iar ultima oară când s-a întâmplat altfel, în ediția 2018-19, bavarezii au zdrobit-o pe Dortmund în etapa cu numărul 28, pe 6 aprilie, iar în final au cucerit titlul cu un avans de două puncte.

Așa cum o arată foarte clar datele actualei ediții, Bayern nu are de ce să se teamă de Borussia. De 10 ori campioană în precedenții 10 ani, trupa din Munchen e obișnuită cu presiunea derbyului, iar statistica ne arată că jocul de sâmbătă e al 13-lea din ultimii 12 ani în care cele două formații se întâlnesc într-un moment în care ocupă primele două locuri în Bundesliga. De asemenea, trupa condusă acum de Tuchel are opt victorii în precedentele opt „directe” din campionat disputate pe Allianz Arena, printre acestea numărându-se unele succese categorice, la patru, cinci sau chiar șase goluri diferență. Dar există și o serie de alte motive pentru care Bayern ar trebui să aibă un moral bun înaintea derby-ului. Julian Nagelsmann scăpase vestiarul din mână, iar venirea lui Tuchel pare a fi o garanție în plus că lucrurile au reintrat pe un făgaș optim. În plus, bavarezii au cel mai bun atac din campionat, cu 72 de reușite, cea mai bună apărare, cu 27 de goluri primite, cele mai multe șuturi (473), cele mai multe dueluri câștigate (55%) și cea mai bună posesie (61%).

Conform preseie germane, atacantul Eric Choupo-Moting este refăcut și va intra titular în meciul de sâmbătă, la fel ca și Jamal Musiala și Leon Goretzka, fotbaliști care au avut recent mici probleme medicale. Lipsesc doar Lucas Hernandez, Manuel Neuer și Mathys Tel.

După jocul cu Dortmund, pe Bayern o așteaptă o „dublă” cu Freiburg. Marți se va duela cu trupa lui Christian Streich în Cupă, iar sâmbătă, în campionat. Finalul de sezon se anunță aglomerat, dar nu foarte complicat, deoarece o eventuală eliminare în fața lui Manchester City din Champions League ar simplifica mult datele problemei. Partidele rămase în Bundesliga nu sunt foarte complicate, adversari urmând să fie, în ordine, Hoffenheim, Mainz, Hertha, Werder Bremen, Schalke, Leipzig și Koln.

PARIURI LIVE, BILETE DE COTĂ 30+, PREMII, TOTUL GRATUIT PE TELEGRAM – CLICK AICI

Borussia Dortmund: Forma echipei, știri și statistici

Borussia a fost deja eliminată din Liga Campionilor, așa că se poate concentra mai mult pe campionat și pe participarea în Cupa Germaniei, acolo unde urmează să dea piept cu Leipzig, în sferturile de finală. După confruntarea cu Bayern, mai are de jucat trei meciuri grele în Bundesliga contra celor de la Union Berlin, Frankfurt și Wolfsburg, iar printre adversarii accesibili se numără VfB Stuttgart, Bochum, Borussia Mönchengladbach, Augsburg și Mainz. 

Despre Dortmund am scris puține lucruri laudative în ultimii ani, ba chiar am numit-o „anticamera performanței”, adică locul unde nu se face încă performanță, dar se speră la așa ceva prin transferul la un club mai mare. Fără a mai relua discuția și argumentele, spun doar că e puțin probabil ca jucătorii în „galben-negru” să scape cu bine în acest weekend. Ar fi concluzia logică a unei gestiuni defectuoase pe care conducerea clubului o prestează de foarte, foarte mult timp. Mai precis, de la plecarea lui Klopp la Liverpool. 

În ciuda parcursului excelent din 2023, cu nouă victorii în zece meciuri, Borussia ar trebui să fie extrem de precaută înaintea partidei de pe Allianz Arena. Ultimul succes repurtat acolo datează din 2014, iar în perioada care a urmat a pierdut fiecare întâlnire, adunând un golaveraj înfiorător, 6-33. 

Există, însă, și puncte forte ale trupei lui Terzici. Aceasta are cel mai mare număr de goluri marcate de la începutul anului, nu mai puțin de 30, cu un rol important jucat de Raphael Guerreiro. Portughezul de 29 de ani a reușit 2 goluri și 7 assist-uri, fiind fotbalistul din Bundesliga implicat în cele mai multe reușite în 2023. 

O altă statistică interesantă ne arată că atacantul Karim Adeyemi, incert sâmbătă, a devenit în acest sezon cel mai rapid jucător din istoria Bundesligii, atingând o viteză de 36.65 km/h în partida cu Freiburg (5-1) din etapa a 19-a. Însă Bayern are „ac de cojocul lui” dacă va fi folosit, deoarece Alphonso Davies, care e anunțat titular, îi poate ține piept. Recordul de viteză al canadianului e de 36.51 km/h. Ba, mai mult, Bayern poate replica în atac cu Leroy Sane, căruia Thomas Tuchel pare să îi acorde o atenție și o încredere deosebite. Extrema bavaerză are un record personal de viteză de 35.90 km/h.

Sâmbătă, oaspeții nu pot contra pe Duranville, Meunier, Morey și Reyna, iar Adeyemi, Bynoe-Gittens și Moukoko sunt incerți.

50 RON FREEBET LA PARIURI FĂRĂ DEPUNERE – CLICK AICI

Echipe probabile

Bayern Munchen Echipă probabilă Bayern Munchen
Portar Sommer
Fundași Pavard, Upamecano, de Ligt
Mijlocaşi Coman, Kimmich, Goretzka, Davies – Sane, Müller (c)
Atacanţi Choupo-Moting
Borussia Dortmund Echipă probabilă Borussia Dortmund
Portar Kobel
Fundași Wolf, Süle, Schlotterbeck, Ryerson
Mijlocaşi Bellingham, Can, Guerreiro
Atacanţi Malen, Haller, Reus (c)

Statistica meciurilor directe Bayern Munchen v Borussia Dortmund

Precedentele șapte „directe” au consemnat goluri în ambele porți, iar în cinci dintre aceste partide fiecare echipă a marcat de câte cel puțin două ori. Statistica ne mai arată că Bayern are opt victorii în ultimele nouă jocuri cu Borussia. 

Până acum au avut loc 132 de confruntări directe, iar bavarezii au adunat 65 de victorii, 35 de egaluri și 32 de înfrângeri. Parcursul de pe teren propriu e 39-13-10, golaveraj 152-61. 

08.10.22 BUN Dortmund - Bayern 2-2
23.04.22 BUN Bayern - Dortmund 3-1
04.12.21 BUN Dortmund - Bayern 2-3
17.08.21 SC Dortmund - Bayern 1-3
06.03.21 BUN Bayern - Dortmund 4-2

80 RON FREEBET + 100 FREESPINS FĂRĂ DEPUNERE – CLICK AICI

Cote pentru Bayern Munchen v Borussia Dortmund

Statistica ne arată că în cele 107 confruntări directe din campionat s-au marcat nu mai puțin de 346 de goluri, 215 Bayern și 131 Borussia, ceea ce echivalează cu o medie de 3.23 goluri pe meci. Cei care doresc să mizeze pe goluri au la dispoziție o cotă de 1.48 la Unibet pentru pariul „Peste 3 goluri, cu handicap asiatic” și o cotă de 1.48 pentru varianta „Ambele marchează”. 

50 RON FREEBET LA PARIURI FĂRĂ DEPUNERE – CLICK AICI

NOU!!! CLICK PE POZĂ ȘI PARIUL VA FI ADĂUGAT AUTOMAT PE BILET!!

Bayern Munchen vs Borussia Dortmund Pont: Victorie Bayern, cu handicap asiatic (-1)

Dortmund a făcut un sezon destul de bună până acum, în ciuda eliminării suferite în fața lui Chelsea în Champions League. Însă confruntările cu Bayern s-au dovedit a fi prea grele în ultimii ani, așa că e de așteptat ca fragila construcție a lui Terzic să se năruie weekendul acesta. Fără îndoială, Bayern e echipa mai bună, mai așezată și care a demonstrat continuitate în evoluții pe termen lung, așa că nu văd nicio scăpare pentru Borussia. Pariul meu e 1 cu handicap asiatic (-1), iar cota e 1.72 la Betano Pariuri sportive.

Miza: 5/10
Cota: 1.72
Status: Castigat

Bayern Munchen vs Borussia Dortmund Pont: Bayern Munchen victorie

E mare derby în Germania, dar tradiția arată că Bayern știe mai bine cum se tratează asemenea meciuri. De altfel, în aceste derby-uri s-a lămurit definitiv și care e campioana, iar acest scenariu s-a tot repetat în ultimii ani. Bavarezii au multe "guri de foc", care atacă pe toate fronturile, cu "pistoane" care croșetează pe centru și accelerează pe flancuri. Borussia Dortmund a devenit o echipă disciplinată, capabilă să se apere cu răbdare, dar la Munchen îi va fi foarte greu. Cota vine din oferta Superbet pariuri sportive.

Miza: 10/10
Cota: 1.53
Status: Castigat

Bayern Munchen vs Borussia Dortmund Pont: Bayern Munchen peste 6,5 șuturi pe poartă

Bayern a dominat rivala în ultimele sezoane, mai ales pe Allianz Arena, și acum e nevoită să atace din nou având de recuperat un punct în clasament iar o eventuală victorie i-ar duce din nou pe locul 1 în Bundesliga. Mizez pe over 6.5 șuturi pe poartă în contul bavarezilor la o cotă selectată din oferta Betano pariuri sportive. Pare un prag mare însă Bayern nu s-a dat deoparte din fața rivalei dându-i minim 4 goluri în 4 din ultimele 5 partide din Munchen. Totodată campiona ultimelor sezoane are o medie de 7.8 șuturi pe cadrul porții în acest sezon iar la Munchen această medie crește la 9.7 șuturi pe poartă. Puține echipe au scăpat cu mai puțin de 7 șuturi pe poartă în Allianz Arena și niciuna nu a câștigat, Bayern având 8 victorii și 4 egaluri acasă.

Miza: 10/10
Cota: 1.93
Status: Castigat

Va salut, prieteni! Sunt Dan Bara, jurnalist de sport, pasionat de analiza meciurilor de fotbal. Spre deosebire de majoritatea colegilor din presa de sport, eu am fost mai mereu interesat de analizele premergatoare partidelor si de pronosticarea acestora, ceea ce m-a dus, in mod natural, in zona pariurilor. Inca din copilarie am fost un mare pasionat al Pronosportului, asa ca lucrurile s-au pus ca ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+152.88
Câștigate
41
Pierdute
13
2
Gabriel Morariu
+52.43
Câștigate
14
Pierdute
5
3
Marius Huțu
+38.41
Câștigate
14
Pierdute
6

Cele mai recente avancronici